Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?!

Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 26.1.2004) autor: Ještě raději ne

Koupil jsem si modrý E-Scooter, nešel ani nabít, tak jsem ho obratem reklamoval, do měsíce se vrátil úplně jiný "opravený" - jiný ZL potvrzený dříve než byl zakoupen původní, jiný dodavatel, jiná barva...Tesco tvrdí, že je to ten samý a odmítá přiznat, že modré kdy měli !!!Jestli tam něco budete kupovat či reklamovat, vše si pečlivě dokumentujte, nejlépe i s fotografií, svědkem nebo snad notářem či právníkem.Ale v případě že máte rádi adrenalinové reklamace a myslíte si, že se s nima vůbec dá domluvit, tak si ho tam klidně kupte.

RE:Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 17. 1. 2012) autor: Miloslav

Vcerejsi zazitek z obchodu Tesco: http://kombajn.bloguje.cz/917250-takovy-obycejny-vecer-v-prodejne-tesco.php

RE:Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 3. 7. 2011) autor: dave

kup si čuráka na baterky rači

RE:Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 20. 7. 2011) autor: kubla

RE:Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 3. 7. 2011) autor: hovnivál

...Jojo,nebo modrý z nebe a balené lejno....ovce české.

RE:Re: Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 25. 12. 2004) autor: Peg

RE:Re: Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 8. 7. 2004) autor: Jan Svatopluk Mareš

jo, to je pravda - zaměstnanci jsou ochotni zapřít oči v obličeji - mám podobnou zkušenost - nerad tam kupuji, raději chodím jinam

RE:Re: Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 27. 1. 2004) autor: skerikova@seznam.cz

Uvažuji právě o koupi skútru. Mohl byste mi napsat, jak jste s tím "opraveným" spokojen? Myslím, že by se mi docela dost hodil (do práce, školky, do města, na zahradu..), ale byla bych ráda, kdyby to fungovalo. Předem díky.

RE:Re: Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 25. 6. 2011) autor: marketa pokorna

dobry den je to dobra vec doporucuji jen pozor na policii nemaji STK

RE:Re: Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 24. 2. 2011) autor: honza.t

Kupovat v supermarketu motorku neni rozumné.Prodavaci nevi co prodavaji kdo vam zajisti servis ?Taky ta kvalita výrobku bude pochybna .Sakra vždyt motorku kupuji na dlouholeté užívani to není pečivo které když mi nechutna tak ho zahodim.Když neco odejde po zaruce tak se s váma nebude nikdo bavit a doma budete mit neupotřebitelný artefakt.Kupujicí se nechá zlákat na nizkou cenu která stejne neodpovída kvalite.Kupujíci je nepoučitelny.

RE:Re: Re: Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 12. 4. 2004) autor: Honza

na E Scooter se vykašlete a mrkněte na blata.cz jsou to motorové koloběžky na benzín a jedou jako z praku i herec Václav Vydra ji má a nemůže si ji vynachválit.

RE:Re: Re: Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 1. 5. 2009) autor: Lukas

elektro kolobezky jsou smradlave mrchy, lidi vas v okoli budou nenavidet a dvoutaktni motor vam bude smrdet i v pokoji. mozna nekde po kempu dobre ale michat benzin s olejem to je tak 25let stara technologie :)

RE:Re: Re: Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 26. 9. 2010) autor: Mr.Dman

JAk může elektro koloběžka smrdět benzinem?Elektro koloběžka má motor poháněný zdrojem,který se zakládá na ,,elektřině,, a ne na ,,benzinu,,

RE:Re: Blue Electra kolobezka (vloženo 13. 4. 2004) autor: Lubos

Take jsem je objevil. Na jednu stranu mne odrazuje, ze je to benzinak, na druhou stranu to ma uzasny vykon 1kW (po snizeni z verze pro export do USA) a je to lehounke vozitko.Podstatnejsi je, ze tento typ ma opravdovy "glejt", ze je to v kategorii jizdnich kol (zadny, ridicak, technicak, helma) protoze MDCR k tomu vydalo Stanovisko, viz:http://www.mdcr.cz/text/oblasti/silnicni/15x/k olobezky.htmlProblemek je v cene (18.000 Kc). To spolehlive zamezi masovemu rozsireni.Byt to do 10.000 Kc tak bych okamzite objednal.

RE:Re(2): Blue Electra kolobezka (vloženo 19. 4. 2004) autor: STOUPA

kua a co nosnost !!! mysli nekdo na lidi s 100 kg ;o)

RE:Re(3): Blue Electra kolobezka (vloženo 22. 4. 2004) autor: Lubos

Mysli,tohle by melo byt brzy u nas k dostani. Nosnost 120 kg.http://viza.com/vego/sx600.html

RE:Re: Re: Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 12. 4. 2004) autor: skerikova@seznam.cz

Nekupovat!!!!Vzhodíte zbytečně peníze a stále budete chodit pěšky.Nám fungoval 3 dni!Během půl roku byl 5x v opravně a nyní leží opět nefunkčí ve sklepě.Už jsem zažil hodně,ale tento výrobek mě-svou dokonalou kvalitou-skoro dohnal k šílenství.S pozdravem Tříska

RE:Re: Re: Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 23. 3. 2004) autor: Lubos

Pokud uvazujete o koupi e-sooteru (po cesku elektricke kolobezky) dovolim si poslouzit vysledky sveho badani v pravni oblasti. elektricke kolobezky spadaji do kategorie LM, tj. motokolo. Jsou tedy povazovany za motorove vozidlo z kategorie motocyku. Pri jejich rizeni musite mit ridicsky prukaz, helmu a bryle. Elektricka kolobezka pak musi byt schvalena ministerstvem dopravy pro provoz na pozemnich komunikacich, registrovana (pridelna "SPZ") a je nutno na ni uzavrit pojisteni. Hruza? Ano. Pokud by na totez vozidlo byl motorek namontovan dodatecne tak je povazovano nadale za jzdni kolo a nic z vyse uvedeneho nemusite. No a ty elektricke kolobezky z Tchaiwanu schvaleny nejsou (a stezi kdy budou) takze s nimi po pozemnich komunikacich jezdit nesmite vubec (ani po cyklostezkach). Jezdit muzete jen na soukromem pozemku (oplocenem) a pak take neni treba dokladu. Tak tohle jsem si vystudoval az kdyz jsem kolobezku koupil (tu krasnou, modrou tchaiwanskou). Nenechte se zmast tvrzenim prodavacu, ze je to schvalene jako jizdi kolo a neni treba ridicak. Jakmile to ma motor od vyroby je to motorove vozidlo. Davam dohromady nejaka fakta kolem e-scooteru a chci to poslat jako podnet vyborum pro dopravu snemovny a senatu. Podle soucasnych zakonu muze po silnici prvni tridy jet bez jakychkoliv dokladu napr 12-lete dite na slonu, ale dospely na tomto e-scooteru ne. Pokud se chcete nejakou aktivitou pridat, mail je v hlavicce.K samotne technicke strance e-scooteru:povazuji se za docela zkuseneho technika a tak jsem vozitko peclive prozkoumal. Technicka uroven je umerna Tchaiwanske seriove vyrobe, nicmene nosna konstrukce je dostatecne robustni. Vyjimkou je sedadlo, ktere muze pod tihou dospele osoby klesat. Rovnez kapotaz z plastu nesnese nejake vetsi narazy. Elektricka instalace je dosti letma, nicmene bezpecna. Jeji opravy zvladne zrucny mechanik, narazi vsak na potrebu nahradnich dilu. Je dobre vedet, ze "streva" nejsou prilis chranena proti vode a za mokra je lepsi nejezdit. Nahradni baterie jsou k mani za cca 1000 Kc (sada 12AH). Je dobre doplnit scooter o predni brzdu a patricne osvetleni (odrazky) kvuli bezpecnosti. Aby alespon splnoval to co jizdni kolo, byt u Policie Vam to patrne nepomuze.Po zakoupeni je vhodne scooter doladit (dotazeni a serizeni) coz je bezna praxe i u byciklu. To zvladne prumerny cyklista. Osobne bych tipoval zivotnost tohoto scooteru tak na dve az tri sezony. Mam verzi s motorem 250W a neocekavam, ze by to vyjelo nejake dramaticke stoupani. Do kopcu to neni. O 350-kach jsem slysel, ze to nejaky poznatelny rozdil neni.

RE:Re: Re: Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 14. 12. 2011) autor: Elektromaniak

Ja jsem cetl, ze elektrokolobezky a s motorem do vykonu 1kW a max rychlosti 25 km/h mohou na nich jezdit i treba deti. Z tesca jsem si poridil tu modrou ale hned jsem ji vratil, ale tezce, ale byl bych rad koupil pro sve dite neakou pro sve dite. Nevim ale jakou.

RE:Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy (vloženo 25. 3. 2004) autor: Šico

Podle mého názoru el.scotery nemusí mít SPZ.motorová vozidla s obsahem do 50cm3 nepodléhají registraci,tudíž ani el.scotery které obsah válce nemají,protože žádný válec nevlastní.nepotřebujete ani řidičák,ale helmu a brýle byste měli mít na každém dopravním prostředku.

RE:Re: Podvody... (vloženo 26. 3. 2004) autor: Lubos

Taky jsem si to tak predstavoval. Bohuzel diky nasim zakonum je to jinak.Vozidla do 50 ccm jiz podlehaji registraci, pouze pokud byla zakoupena pred ucinnosti zakona (r.2001) tak ne. Tedy stara Babeta ne, ale pokud si ted koupite neco do 50 ccm tak ano. Ale i neregistrovane vozidlo musi mit schvaleni MDCR pro provoz na silnicich (zajistuje vyrobce).50 ccm uz take neni jedine kriterium, novy zakon pocita i s jinymi pohony, proto se hovori o vykonu a max. rychlosti. Pro motokolo je to do 1kW a 25km/h. Samotna policie nemela jasno jak se na el. kolobezky divat, tak se ptali min. dopravy. Stanovisko, ktere MDCR poslalo policejnimu presidiu se mi podarilo ziskat od redaktora TV Prima:"Elektrické skútry (motorové koloběžky) se zařazují do kategorie motokolo (příloha zák. 56/2001Sb.) a tudíž podléhají schválení technické způsobilosti typu prostřednictvím výrobců, kterým vydává Ministerstvo dopravy Technické osvědčení a Výpis z technického osvědčení. Řidič motokol musí mít řidičské oprávnění skupiny AM a platí pro něj vše, co pro řidiče mopedu. Výjimku tvoři pouze jízdní kola s pomocným motorkem, který je přimontován dodatečně."Odkazy kde se tyto neprijemne skutecnosti probiraji:http://www.mdcr.cz/text/forum/faq-mt.htm lhttp://motozurnal.centrum.cz/motoporadna/clanek.p html?id=2381

RE:Re(2): Podvody... (Ministerstvo dopravy versus Zákon) (vloženo 7. 4. 2004) autor: Velvel

Jak už jste řekl:"...novy zakon pocita i s jinymi pohony, proto se hovori o vykonu a max. rychlosti. Pro motokolo je to do 1kW a 25km/h."A toto kritérium tato elektrická koloběžka rozhodně nesplňuje, s motorkem 250 Watt jsem dosáhl rychlosti maximálně 20 Km/h, z toho důvodu je koloběžka vzhledem k své konstrukci řazena mezi kola a člověk, který na této koloběžce jede považován podle zákonů za cyklistu. Já to vidím na drobný rozpor v našich zákonech, jeden z velké množiny takových rozporů, kterých je opravdu hodně. Já se na to dívám tak, že co se týče policie, ti nemají zapotřebí obtěžovat někoho na E-Scooteru, obzvlášť když si sami nejsou úplně jisti, co s tím, krom toho, když se na ní jezdí slušně, ani nemají důvod proč by to dělali, když jezdí člověk slušně. Další možnost je nedodržovat dopravní předpisy, obtěžovat chodce a jezdit na chodníku. Oba způsoby jízdy jsem už vyzkoušel v praxi, samozřejmě opatrně, tak abych nikoho nějak moc neobtěžoval a už jsem potkal mnoho policistů, kteří tak nějak uznali, že zkrátka nemají důvod mě zastsvovat. Samozřejmě, že jezdím po městě, ne po frekventovaných dálnicích, ale pro to snad ani tato koloběžka nebyla určena. A Mimochodem, ještě by mě něco zajímalo. Viděl jsem verzi koloběžky v normální poddobě s přidělaným motorkem, ale už za výroby, i na ni by se podle ás vztahovala tato omezení s řidičským průkazem?

RE:Re: Re(2): Podvody... (Ministerstvo dopravy versus Zákon) (vloženo 7. 4. 2004) autor: Lubos

MDCR uznalo za kolo jediny typ. To hovori za vse. Vse ostatni je ilegalni (bohuzel). Zde oficialni vyjadreni MDCR (otazka/odpoved):"V obchodní síti jsou v prodeji elektrické koloběžky ( nazývané také jako koloběžky s elektrickým pohonem či elektrické skútry). V některých případech je k těmto vozidlům vydávaná kopie stanoviska Ministerstva dopravy s č.j. 1 309/03-152, podepsaná ředitelem odboru schvalování vozidel a předpisů.Stanovisko Ministerstva dopravy bylo vydáno pouze firmě BLATA, s.r.o Blansko na koloběžku s dodatečně montovaným pomocným motorkem tov. zn. BLATINO W/ kit s č.j. 1 309/03-152. Proto jakákoliv kopie na jinou firmu a jiný typ vozidla je neplatná a není stanoviskem Ministerstva dopravy.Vozidla, ke kterým je prodejci vydávána uvedená nepravdivá informace, nemohou být na pozemních komunikacích provozována."

RE:Re: Re: Re(2): Podvody... (Ministerstvo dopravy versus Zákon) (vloženo 16. 6. 2004) autor: Luboš Brabec

Již tomu tak není. Naše firma je již několik týdnů vlastníkem obdobného stanoviska MD jako firma Blata. Tedy i s naším GAS Scooterem 43 ccm CZ je možno jezdit na silnici bez ŘP a helmy !

RE:Re:Podvody... (vloženo 21. 6. 2004) autor: Lubos

Ano,uz jsem zjistil. Dokonce mi psal jeden "znamy" z diskuzi na Internetu, ze si ho koupil a vcelku si ho pochvaloval.Bohuzel na oficialnich strankach MDCR stale visi upozorneni, ze Stanovisko ma pouze Blatino/Blata a vse ostatni je ilegalni. Tento oznam je pak dale rozsiren na Policii a visi na informacnich strankach krajskych velitelstvi Policie.http://www.mdcr.cz/text/oblasti/silnicni/1 5x/kolobezky.htmlOd te doby vydalo MDCR nekolik dalsich Stanovisek jak na benzinove tak na elektricke kolobezky.Kazdopadne fandim dovozcum, kteri si dali tu praci, aby prodali zakaznikum vozitka, na kterych se da opravdu legalne jezdit po silnicich.

RE:Re: Re: Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 4. 2. 2004) autor: Dovozce

Tato kolobezka je jenom hracka. Uvazujte - jestlize se to prodava za 3990 s dani, to je 3270 bez dane minus doprava to jsme na 3000, minus marze hypermarketu a dovozce to jsme nekde na 1500 - co od toho asi tak ocekavat ? Jenom ty olovene akumulatory stoji minimalne 600 (olovo je drahe a baterie tezke). Tato kolobezka je jen pro pobaveni, takova hracka na chvilku a proste v teto cenove relaci to nejde jinak. Pokud chcete kolobezku na seriozni ucely, musite pocitat s cenou kolem 10000 KC, tak to proste je.

RE:Re: Re:Podvody vTescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 23. 3. 2004) autor: Lubos

Nepodocenujte vliv masove produkce na cenu. Ta vec se chrli v milionech kusu. Jestli je to hracka nebo ne tezko rici (je jizdni kolo hracka?). Jak jsem napsal vyse - konstrukce je dostatecne robustni, na urovni jizdnich kol. Poruchy lze ocekavat v elektroinstalaci (motor, kostka regulace). Hrackovity dojem ve mne budi jen nektere doplnky, jako napr. zadni blinkry (ty vezmou za sve po prvnim klepnuti).

RE:Re: Re: Re:Podvody vTescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy neměli ?! (vloženo 9. 5. 2004) autor: Dovozce

Ceny surovych materialu (olovo, plasty atd.) neurcuje "masova produkce" ale nabidka/poptavka, s proste jestli je v na te kolbezce jenom SUROVEHO materialu za 1000kc tak jich muzete vyrobit kolik chcete a s touto cenou nic neudelate. A kdyz zbyva na praci a zisk vyrobce nejakych 500 kc, tak to proste kvalitni byt nemuze. Kolik stoji formy, elektrina (ktera je v Cine stejne draha jako v Evrope) atd...

RE:Re: Re:Podvody vTescu; (vloženo 10. 5. 2004) autor: Lubos

Ano, ale i cena suroveho materialu zavisi na odebranem mnozstvi. I kdyz tak, ze pri malem mnozstvi je podstatne vyssi, nez ta "komoditne-burzovni".Jen se snazim rici, ze vyrobni a konecna prodejni cena se vetsinou velmi lisi. I napr. u automobilu Skoda.Velkobchodni cena techto skutru je kolem 65$, pokud jich odeberete cely kontejner (400ks) primo v Cine.Uznavam, ze to je low-end, ale pouzivat se da, byt to chce obcas kutila.Ten muj funguje zatim bez problemu.Jeho jedinym problemem je, ze neni v CR legalni. A podle odpovedi, kterou jsem dostal z Ministerstva dopravy ani nebude. Napr. v Rakousku se na nem da jezdit jako na jizdnim kole, staci, ze ma i predni brzdu.Podepisujete se jako dovozce, pokud dovazite el. skutry, ktere jsou u nas legalni, ozvete se mi na uvedeny mail. Usilovne shanim.Diky.

RE:Podvody v Tescu; koupili jste tam taky modrý E-scooter - prý ho nikdy (vloženo 12. 3. 2004) autor: romagna

Taky bych si jej chtel doridit...350 W,jake jsou zkusenosti se zvladnutim prevyseni, vydrze akumulatoru.Uvitam jakekoli postrehy.Moc diky.

RE:e-scooter II - 500W (vloženo 11. 11. 2004) autor: Shaman

Nasel jsem to na Internetuhttp://www.bezvaskutr.cz/e-scooter-II.php Vypada moc pekne i "vykon" 0,5 kw by mohl stacit. Co si o tom myslite? Nejake zkusenosti? Shaman