-25 %
Hodnocení služby Vivino

Vega Sicilia

Vega Sicilia Macan Cosecha

0,75 l
Pouze PremiumPrémiová kvalitaTento produkt je určen starším 18 let.
Akce do 31. 7.
1 609,00 Kč  2 149,00 Kč
2 145,33 Kč/l
Rohlík Premium
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, produkty exkluzivně jen pro Premium a spousta dalších výhod.
Tento produkt je určen starším 18 let.Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
Země původu: Španělsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Macán Cosecha Vega Sicilia je červené víno z oblasti Rioja ve Španělsku. Toto víno má výrazné aroma a chuť, které se vyznačují komplexními ovocnými a kořeněnými tóny. Víno má převládající ovocné aroma, které obsahuje tóny třešní, malin a ostružin. Tyto ovocné tóny jsou doplněny o jemné kořeněné tóny, jako jsou pepř a skořice, které dodávají vínu vysokou strukturu a hloubku.

Víno Macán Cosecha Vega Sicilia je vyráběno z hroznů odrůdy Tempranillo, které jsou ručně sbírány a poté fermentovány v nerezových tancích. Víno zraje v sudech z francouzského dubu po dobu minimálně 12 měsíců, což dodává vínu jemné třísloviny a vanilkovou chuť. Celkově má Macán Cosecha Vega Sicilia plnou chuť s vyváženou kyselostí a vysokou tříslovinou. Je velmi komplexní a intenzivní víno s dlouhým a příjemným závěrem.

Charakteristika vína

  • Odrůda: Tempranillo
  • Dodávaný ročník: 2017 / 2018
  • Oblast: Španělsko, Rioja
  • Výše zbytkového cukru: Suché
  • Obsah alkohol: 14 %

Snoubení s pokrmem

Macán Cosecha Vega Sicilia je červené víno z oblasti Rioja ve Španělsku, které se skvěle hodí k různým jídlům. Doporučuje se podávat ho k masovým pokrmům a kořeněným jídlům. Toto víno se vynikajícím způsobem hodí k podávání s vepřovým, hovězím nebo jehněčím masem, jako jsou například hovězí roštěnky, vepřová plec, jehněčí kotlety nebo dušené hovězí s kořením. Kromě toho se Macán Cosecha Vega Sicilia skvěle hodí k omáčkám na bázi rajčat, kořeněným omáčkám a různým druhům sýrů s vysokým obsahem tuku, jako je například Parmezán nebo Gorgonzola. Víno se také skvěle hodí k grilovaným pokrmům, jako jsou grilovaná kuřecí křídla, steak nebo grilované zeleninové pokrmy.

Celkově je Macán Cosecha Vega Sicilia velmi univerzální víno, které se skvěle hodí k různým jídlům. Doporučuje se podávat ho při teplotě kolem 16–18 °C, aby se dokonale vynikla jeho plná chuť a aroma.

O vinařství

Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia je společnost vytvořená spoluprací mezi španělským vinařstvím Vega Sicilia a francouzskou rodinou Rothschildů. Tato spolupráce vznikla v roce 2004 s cílem spojit know-how a tradice obou rodin a vytvořit něco unikátního. Společnost Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia se nachází v oblasti Ribeira del Duero ve Španělsku, která je známá svými kvalitními víny. Společnost se zaměřuje na výrobu vína s vysokou kvalitou a sofistikovaností, které vyniká díky kombinaci španělského a francouzského stylu.

Vína vyráběná společností Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia jsou produktem pečlivého výběru hroznů a precizního zpracování. Používají se tradiční metody výroby vína, ale také moderní technologie, aby se zajistila nejvyšší kvalita. Společnost produkuje vína jako Macán, Alion a Benjamin de Rothschild. Spolupráce mezi oběma rodinami se ukázala jako úspěšná, a vína vyráběná pod značkou Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia jsou mezi milovníky vína velmi ceněna a patří mezi nejvyhledávanější španělská vína na světě.

Skladování

Skladujte v suchu a chladu.

Výrobce

Vega Sicilia
47359 Valbuena de Duero
Valladolid
Španělsko

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 675 dní.

Složení

Tempranillo

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.