Vaše poloha:

Fanta 2,25l, různé druhy

Fanta 2,25l, různé druhy

Výrobek Fanta 2,25l, různé druhy momentálně není v akci. Podívejte se na další produkty značky Fanta , či na podobné zboží z kategorie Potraviny nebo nápoje nealkoholické. .

Aktuální slevu na Fanta 2,25l, různé druhy zjistíte jednoduše nastavením Strážce slev .

Litujeme, ale tento produkt momentálně není v akci.

Informace o výrobku

Značka: Fanta Výrobce: Coca-Cola HBC Balení: 2,25 l EAN: 5449000092038 Kategorie: Potraviny / nápoje nealkoholické

Popis výrobku

Fanta byla prvním nealkoholickým nápojem po nápoji Coca-Cola, kterou The Coca-Cola Company začala distribuovat. Původní Fantu s pomerančovou příchutí vyvinula za války v roce 1941 dceřiná společnost v Německu, kdy stroje, suroviny ani koncentrát potřebný k výrobě nápoje Coca-Cola nebyly k dispozici. Po několika letech výroby v Německu byl v roce 1955 v italské Neapoli jménu vdechnut nový život. Ve Spojených státech byla Fanta uvedena na trh v roce 1960. Od té doby se jméno tohoto nealkoholického nápoje pomerančové chuti rozšířilo na více než 120 různých ovocných příchutí. Nápoj oblíbený většinou mezi mladší generací je k dostání v téměř 200 zemích. V okruhu mladých je dnes Fanta po celém světě známá jako „chutný“ a „zábavný“ nápoj. V České republice je dnes kromě Fanty pomeranč velmi populární i Fanta citrus mix, která je směsí šťávy z pomerančů, mandarinky, grepu, limetky a citronu. A jako poslední novinka byla na český trh uvedena příchuť Fanta lesní plody. Společnost v posledních letech intenzivně sleduje nové trendy spojené se zdravým životním stylem, a proto přicházíme s novým složením Fanty, která je: - bez přidaných konzervačních látek díky využívání nejnovějších výrobních technologií, - bez přidaných umělých aromatických látek a barviv, protože pomerančová šťáva a výtažek z pomerančů spolu se směsí karotenu přispívají k výsledné barvě nápoje, - s přírodní ovocnou šťávou.

Zrod nápoje Coca-Cola Příběh nápoje a stejnojmenné firmy začal ve Spojených státech, ve městě Atlanta. Psal se rok 1886, když John Stith Pemberton, místní lékárník s pověstí odborníka na míchání různých tonik a patentovaných léků, vyrobil nový, tehdy ještě bezejmenný, osvěžující nápoj. V současnosti společnost nabízí přes 400 řad svých produktů v 312 státech či závislých teritoriích. V roce 1996 časopis Fortune zvolil poprvé společnost The Coca-Cola Company "nejváženější společností" světa. Pro více informací navštivte www.coca-cola.cz

Příprava a použití

Případné usazeniny jsou přírodního původu a nemají vliv na kvalitu výrobku.

 

 

Balení: Plastová láhev.

 

Skladování: Skladujte v suchu. Nevystavujte přímému slunečnímu světlu. Po otevření uchovávejte v lednici a spotřebujte do 3 dnů.

Složení výrobku

  • Voda
  • Fruktózo-glukózový sirup
  • Citronová šťáva z koncentrátu (3 %)
  • Oxid uhličitý
  • Kyselina: kyselina citronová
  • Regulátor kyselosti: citronany sodné
  • Aroma včetně aroma bezového květu
  • Konzervant: sorban draselný
  • Stabilizátory: arabská guma a glycerolestery dřevných pryskyřic
  • Antioxidant: kyselina askorbová

    Výživové hodnoty

     

    Výživové hodnoty

    NA: 100 ml
    Energetická hodnota::  185 kJ/43 kcal  Tuky::  0 g  z toho nasycené mastné kyseliny::  0 g  Sacharidy::  10,5 g  z toho cukry::  10,5 g  Bílkoviny::  0 g  Sůl::  0,05 g  * Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400/2000 kcal):   
    250 ml (%*)
    Energetická hodnota::  463 kJ/108 kcal (5%)  Tuky::  0 g (0 %)  z toho nasycené mastné kyseliny::  0 g (0 %)  Sacharidy::  26 g (10 %)  z toho cukry::  26 g (29 %)  Bílkoviny::  0 g (0 %)  Sůl::  0,13 g (2 %)  * Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400/2000 kcal):