E236 - Kyselina mravenčí

E236 - Kyselina mravenčí Zakázaný bezbarvý konzervant

  • Stupeň škodlivosti 3 - Přísada nevhodná pro děti, alergiky, osoby citlivé na chemii v potravě
  • Látka je zakázaná v EU a ČR - Látky zakázané přidávat do potravin v EU. V jiných zemích může být jejich použití povoleno. Zákaz automaticky neznamená, že je látka škodlivá, pouze se zde nesmí prodávat potraviny, které ji obsahují.

Popis E236 - Kyselina mravenčí

Kyselina mravenčí je bezbarvá kapalina s vysoce korozivními vlastnostem a pronikavým zápachem. Má konzervační účinky proti houbám a plísním. Vyskytuje se přirozeně v jablkách nebo v dalším ovoci a nebo v sekretu mravenců.

Využití E236 - Kyselina mravenčí

  • Konzervant - Jsou látky prodlužující trvanlivost potraviny a chránící potravinu proti mikrobiálnímu kažení

Využívá se jako konzervant zvířecího krmiva (siláže) a také jako odvápňovač. Látka disponuje schopností léčit nemoc včel varroamilbe. Má využití také v kosmetice ve vlasových přípravcích nebo jako odstraňovač barev.

Účinky E236 - Kyselina mravenčí na organismus

Při pravidelné konzumaci se neprojevily žádné toxické nežádoucí účinky.

Stupeň škodlivosti3
Živočišného původuNE
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRANO

Tabulka zobrazuje vliv E236 - Kyselina mravenčí na zdraví člověka



Reklama