Nová kolekce #COPATUTOJE se značkou Pilsner Urquell je tu! | Magazín AkcniCeny

Máte rádi cukety? Přinášíme vám osvědčené recepty, které vás budou bavit!

01.08.2021

Cukety obsahují velké množství vitamínů a minerálů, skvěle chutnají a hodí se do snídaní, polévek i hlavních jídel. Tato mimořádně zdravá zelenina působí pozitivně na celý lidský organismus. Zařaďte cukety do jídelníčku a vyzkoušejte jeden z těchto receptů!

Máte rádi cukety? Přinášíme vám osvědčené recepty, které vás budou bavit!
Zdroj: canva.com

Cuketová polévka

 

Ingredience

 

Příprava

1. Oloupané a nakrájené cukety dáme do hrnce, zalijeme 700 ml vody a dáme 10 minut vařit. Přidáme mléko a máslo, vaříme ještě několik minut na mírném ohni.

2. Poté stáhneme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem.

3. Mouku smícháme se zbývajících 100 ml vody a přidáme do polévky.

4. Dle chuti okořeníme, přidáme smetanu a vaříme dalších pět minut. Polévku stáhneme z ohně, přidáme nasekanou petrželku a podáváme.

 

Zdroj: canva.com

 

Cuketová pizza

 

Ingredience

 

Příprava

1. Předehřejeme troubu na 230 stupňů.

2. Do velké mísy přidáme cuketu, vejce, mouku a sůl a všechno dobře zamícháme. Přidáme parmazán a mozzarellu.

3. Těsto vytvarujeme do kulaté nebo obdélníkové formy na pizzu. Pečeme 13 až 16 minut do zlatova. Těsto vyndáme z trouby a snížíme teplotu na 200 stupňů.

4. Na těsto dáme rajčatový protlak a rozetřeme ho lžící. Přidáme sýr a další ingredience podle chuti. Posypeme oreganem.

5. Pečeme dalších 10 minut v troubě, aby se sýr rozpustil. Cuketovou pizzu můžeme ihned podávat.

 

Cuketové placky

 

Ingredience

 

Příprava

1. Cuketu oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Trochu osolíme, necháme 20 minut odstát a pak slijeme vodu, kterou pustila.

2. V míse rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Můžeme přidat i další koření podle chuti. Přidáme mouku, mléko a perlivou vodu. Směs by měla být trochu hustší než ta, kterou běžně děláme na tenké palačinky.

3. Nyní do směsi přidáme nastrouhanou cuketu a promícháme.

4. Na klasické pánvi smažíme placky. Můžeme je podávat se zakysanou smetanou a pažitkou nebo jakoukoli jinou omáčkou podle chuti.

 

Zdroj: canva.com

 

Cuketové muffiny

 

Ingredience

 

Příprava

1. Cuketu oloupeme, omyjeme a nastrouháme. Trochu osolíme, necháme 20 minut odstát a pak slijeme vodu, kterou pustila.

2. Přidáme dvě vejce a promícháme. Poté přidáme mouku, mléko, olej, prášek do pečiva, sůl a pepř a opět dobře promícháme. Směs by měla být hustá, ale pokud se nám zdá, že je až příliš hustá, přidáme trochu oleje nebo mléka.

3. Naplníme košíčky na muffiny těstem a pečeme na 200 stupňů asi 20 minut.

4. Z této směsi budeme mít asi 15 muffinů. Chutnají skvěle s jogurtem k snídaní.

TIP: Do této směsi můžete přidat i tvaroh.

 

Zdroj: canva.com

 

Cuketová bábovka

 

Ingredience

 

Příprava

1. Cuketu oloupeme, omyjeme, nastrouháme a zlehka vytlačíme šťávu.

2. Vejce rozšleháme vidličkou s moučkovým a vanilkovým cukrem.

3. Přidáme olej, kakao, mouku s kypřícím práškem do pečiva, cuketu a vše dobře promícháme.

4. Připravené těsto nalijeme do vymazané bábovkové formy.

5. Bábovku pečeme v předehřáté troubě. Upečenou bábovku necháme vychladnout a posypeme cukrem. Poté ji nakrájíme a můžeme podávat.

Kuřecí špízy má rád každý! Podívejte se na naše recepty a vyberte si ten nejlepší

Kuřecí špízy k létu neodmyslitelně patří. Jsou nejen krásné na pohled, ale i plné různých chuťových kombinací. Kuřecí špízy na grilu či v troubě? Je to na Vás. Přinášíme Vám několik skvělých receptů, které si určitě zamilujete.

Jaké drinky jsou nejvhodnější v letním období?

Letní sezóna je skutečně tu. Sluníčko pálí, teploty stoupají a žízeň roste. Každý proto zatouží po chvilce osvěžení. Ochladit se můžete v bazénu či u řeky, ve stínu slunečníku, v klimatizovaném sále, ale i osvěžujícím letním drinkem.

Dochází vám nápady na otázku: "Co bude k večeři?" Máme odpověď!

Vymýšlet den co den chutné a neokoukané recepty bývá mnohdy oříškem. Navíc v létě, kdy se nám u sporáku nechce trávit ani nezbytná minuta navíc. Abyste mohli váš volný čas využít na odpočinek nebo ho trávit s přáteli, přinášíme vám několik tipů na rychlé a chutné pokrmy.

Štítky: cukrty, recepty, zdraví

Mohlo by Vás zajímat

Uvařte si kuřecí kuskus na indický způsob z jednoho hrnce

Kuřecí maso je v českých kuchyních využíváno opravdu velmi často. Pokud byste chtěli vyzkoušet něco jiného než klasické pečené kuře, kuřecí řízek či rizoto, dejte šanci kuřecímu kuskusu na indický způsob. Tento recept je nejen velmi chutný, ale navíc si v kuchyni neušpiníte hromadu nádobí, protože potřebovat budete pouze jeden hrnec.

Co nejmenší trápení s prvníma zoubkama

Prořezávání zoubků je obdobím, které není příjemné. Své o tom ví jak miminka, tak maminky. Sice neexistuje zázračný recept, který nás trápení s prvníma zoubkama naprosto zbaví, ale vyzbrojeni několika radami a tipy můžete proměnit stresující období za více snesitelné.

Recept na vydatnou celerovou polévku s tymiánem!

Při návštěvě obchodu, a především oddělení ovoce a zeleniny, na vás z prodejních pultů bezesporu pomrkávají bulvy celeru. Tato kořenová zelenina je ideální surovinou do polévek. Vyzkoušejte si s námi uvařit vydatnou celerovou polévku s tymiánem.

Zdraví v každém zrnku! Zkuste naše recepty s kukuřicí

Jste milovníkem kukuřice? Máme tu pro Vás pár skvělých nápadů na kukuřičné recepty!

Recept na jednoduché jablečné řezy, které se hodí ke kávě

Ať už máte na zahrádce vlastní jablka nebo nikoli, určitě vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý recept. Jablečné řezy skvěle chutnají a ocení je celá vaše rodina.

Poradíme vám, jak na domácí profesionální zubní hygienu

Mít zuby bílé jako perličky, to je sen, který najdeme na seznamu přání téměř každého z nás. Jak ale tohoto kýženého cíle dosáhnout? Stačí, když budete dodržovat pravidla pro čištění zubů a vašemu chrupu tak dopřejete domácí profesionální zubní hygienu.

Rádi zapékáte? Zkuste náš recept na francouzské brambory!

Francouzské brambory jsou klasika, která uspokojí dětské i gurmánské jazýčky. Pokud se chystáte na tuto legendu mezi zapékanými jídly poprvé nebo se chcete pouze inspirovat, vyzkoušejte recept na francouzské brambory, který náramně chutná, ale zvládne ho i začínající kuchař či kuchařka.

Co je těhotenská cukrovka a jaká přináší rizika?

Těhotenská cukrovka je strašákem, který děsí mnoho nastávajících maminek. Toto onemocnění je nebezpečné především pro miminka, proto je dobré absolvovat pravidelné kontroly a testy u lékaře a v případě nutnosti dbát jeho rad.

Jak bílé zelí prospívá našemu zdraví?

Bílé hlávkové zelí může na první pohled vypadat nenápadně až nudně, ale opak je pravdou. Tato košťálová zelenina je doslova pokladem, který již nespočet let lidé vyhledávají pro jeho všestranné využití v kuchyni, mnoho vitamínů a pro tělo prospěšné látky.

Rádi grilujete? Ugrilujte si lilek s výbornou marinádou

Nejen poctivý kus hovězího steaku, vepřové žebírko či kuřecí stehýnko patří na gril. Výbornou večeři s partou přátel si mohou vychutnat i vegetariáni či vyznavači lehčích a dietnějších jídel. Grilovaný lilek je ideální a chutnou volbou.

Nejoblíbenější letáky


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.