Reklama Nákupy OnaDnes jsou zpět! Kde najdete kupony? I Magazín Akční Ceny Reklama Kupóny OnaDnes naleznete v aplikaci Portmonka

Pečeme vánoční cukroví: Pařížské rohlíčky

16.12.2021

Na svátečním stole určitě nesmí chybět křehké pařížské rohlíčky, které patří mezi jednu z nejoblíbenějších vánočních dobrot. Máme pro Vás par tipů, jak připravit ty nejlahodnější pařížské rohlíčky.

Pečeme vánoční cukroví: Pařížské rohlíčky
(Foto: veseleboruvky.cz)

 

Vánoce už jsou skoro za rohem! Teď je nejvyšší čas na přípravu vánočního cukroví. Pokud ještě nemáte upečeno a hledáte recept na poslední chvíli, tak jsou pařížské rohlíčky tou správnou volbou pro Vás.  Lehoučké ořechové těsto, krém a lahodná čokoláda vytvoří příjemnou vánoční atmosféru. Jsou luxusní záležitostí a klasickou českou vánoční dobrotou. Májí mnoho podob, tvarů a je na ně spousta receptů. Lze je připravit z různých druhů ořechů, a dokonce existuje i nepečená varianta pařížských rohlíčků. Jejich příprava nemusí být vůbec složitá. Připravili jsme pro Vás pár rad a receptů na pařížské rohlíčky, s kterými jejich přípravu zvládne opravdu každý.

 

Co je potřeba si připravit před pečením pařížských rohlíčků?

 

  • Plech
  • Pečící papír
  • Formičky na rohlíčky
  • Cukrářský sáček s řezanou špičkou

 

Silikonová forma na rohlíčky Formičky Tescoma 24 ks
Mall.cz Alza
Cena: 189 Kč Cena: 129 Kč
zobrazit zobrazit

 

 

Recept na pařížské rohlíčky s čokoládovým krémem a ořechovým těstem

Ingredience

Těsto:

Krém:

Příprava

1. Nejdříve připravíme těsto. Do mísy dáme mandlovou mouku, vlašské ořechy, cukr a bílky. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které v míse zakryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc odležet v ledničce. Následující den přendáme těsto do cukrářského sáčku a pomocí něj vytvoříme na plechu vyloženým pečícím papírem rohlíčky. Rohlíčky necháme na plechu zaschnout zhruba 20 minut. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme nejdříve 5 minut na 190 stupňů, pak teplotu zvýšíme a rohlíčky pečeme dalších 5 minut na 220 stupňů.

2. Teď připravíme čokoládový krém. 150 g smetany zahřejeme a nalijeme na čokoládu. Promícháme a přilijeme druhou polovinu studené smetany. Vše opět pořádně promícháme a zakryjeme potravinářskou folií. Krém vložíme na pár hodin do ledničky. Vychlazený krém vyšleháme, přendáme do cukrářského sáčku a nastříkáme na upečené rohlíčky. Před máčením do polevy dáme rohlíčky pořádně vychladit do ledničky.

3. Čokoládu rozpustíme za stálého míchání. Přidáme olej a dobře promícháme. Polevu necháme vychladnout a pak v ní máčíme pařížské rohlíčky.

 

Recept n pařížské rohlíčky s karamelovým krémem

Ingredience

Těsto:

Krém

  • 1 ks karamelové Salko
  • 220 g máslo
  • Čokoládová poleva na ozdobu

1. Nejdříve připravíme těsto. Do mísy dáme mandlovou mouku, vlašské ořechy, cukr a bílky. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které v míse zakryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc odležet v ledničce. Následující den přendáme těsto do cukrářského sáčku a pomocí něj vytvoříme na plechu vyloženým pečícím papírem rohlíčky. Rohlíčky necháme na plechu zaschnout zhruba 20 minut. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme nejdříve 5 minut na 190 stupňů, pak teplotu zvýšíme a rohlíčky pečeme dalších 5 minut na 220 stupňů.

2. Teď připravíme karamelový krém. Salko prošleháme s máslem. Krémem naplníme cukrářský sáček a ozdobíme rohlíčky. Necháme v ledničce vychladnout a na závěr máčíme v čokoládové polevě.

 

Recept na nugatové rohlíčky

Ingredience

Těsto:

Krém:

Příprava

1. Do mísy dáme hladkou mouku, cukr, máslo, špetku skořice a pomerančovou kůru. Zpracujeme těsto a plníme formičky rohlíčků. Pečeme na 190 stupňů do růžova.

2. Vyšleháme Nutellu s máslem a krém přendáme do cukrářského sáčku. Krémem zdobíme upečené rohlíčky. Poté dáme rohlíčky zamrazit a na závěr máčíme v čokoládové polevě.

 

TIP: Pokud nemáte dostatek času na přípravu pařížských rohlíčků, tak můžete místo těsta použít dlouhé dětské piškoty!

 

Jak skladujeme pařížské rohlíčky?

Skladujeme v chladnu tak, že vrstvy proložíme pečícím papírem, aby se neslepily.

 

Mohlo by Vás zajímat

Pečeme vánoční cukroví: nepečené cukroví aneb na poslední chvíli

Nestíháte složitější přípravu vánočního cukroví? Připravili jsme pro Vás recepty na několik druhů nepečeného vánočního cukroví. Tyto chutné sladkosti připravíte za pár minut ani nemusíte rozpalovat troubu!

Jak si užít vánoční pohodu? Jedině s domácím vaječňákem!

K vánočním svátkům neodmyslitelně patří domácí vaječný likér. Vyzkoušejte tedy jeden z našich receptů a užijte si ty pravé pohodové Vánoce.

Pečeme vánoční cukroví: Išelské cukroví

Išelské cukroví zmizí ze stolu vždy jako první! Připravili jsme pro Vás skvělý recept na toto oblíbené vánoční cukroví.

Pečeme vánoční cukroví: Vanilkové rohlíčky

Vánoce si rozhodně nemůžeme představit bez křehkých vanilkových rohlíčků. Proto jsme pro Vás připravili nejen recept na tradiční vanilkové rohlíčky s citronovou kůrou, ale i recept na bezlepkové rohlíčky!

Zdobení vánočního cukroví může být i příjemná rodinná chvilka.

Blíží se svátky a s nimi i čas pečení vánočního cukroví. Zpříjemněte si tedy jeho přípravu a nechte se inspirovat našimi tipy! Vaše cukroví pak bude krásné a jeho příprava bude zaručeně bavit i ty nejmenší.

Pečeme vánoční cukroví: Linecké cukroví

Advent už je tady! Spolu s ním i čas na pečení vánočního cukroví. Dnes jsme pro Vás připravili recept na oblíbené linecké cukroví!

Kde koupit ta nejlepší vánoční vykrajovátka? Vyzkoušejte razítka na cukroví!

Přichází Vánoce a s nimi i čas pečení cukroví. Připravte se na ně s originálními vykrajovátky, díky kterým bude vaše cukroví blíže k vánočním svátkům!

Cukroví pečeme s PENAM moukou

Chutné a voňavé vánoční cukroví pečeme s kvalitní Penam moukou. Povíme Vám, jaké druhy mouky od Penamu můžete sehnat v ochodech a jaké je jejich použití v kuchyni.

Připravte si poctivou horkou čokoládu se šlehačkou

Jak všichni dobře víme, Vánoce si nejvíce užívají děti. Proto bychom neměli zapomínat v rámci vánočního hodování ani na tyto malé strávníky a připravit jim nápoj, který je ztělesněním vánoční atmosféry. Ano, řeč je o poctivé horké čokoládě se šlehačkou, která chutná, zahřeje a pohladí po duši.

Připravte si poctivý domácí svařák, který vám zpříjemní vánoční večery

I když jsou Vánoce každý rok plné shonu, uklízení a stresu, nesmíme zapomínat na jejich jedinečné a magické kouzlo. Najděte si během adventních dnů alespoň chvilku, kdy hodíte všechny starosti a přípravy za hlavu a provoníte svůj domov aromatickým domácím svařákem.

Nejoblíbenější letáky


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.