Magazín AkcniCeny | Recept na vydatnou celerovou polévku s tymiánem!

Rádi zapékáte? Zkuste náš recept na francouzské brambory!

13.09.2021

Francouzské brambory jsou klasika, která uspokojí dětské i gurmánské jazýčky. Pokud se chystáte na tuto legendu mezi zapékanými jídly poprvé nebo se chcete pouze inspirovat, vyzkoušejte recept na francouzské brambory, který náramně chutná, ale zvládne ho i začínající kuchař či kuchařka.

Rádi zapékáte? Zkuste náš recept na francouzské brambory!
(Foto: canva.com)

Recept na výtečné francouzské brambory se smetanou a uzeným masem

Ingredience

RADA: Vynecháte-li vepřové uzené maso, pochutnají si na výsledku i vegetariáni.

Francouzské brambory
(Foto: canva.com)

 

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce. Neměly by být úplně uvařené, protože ještě dojdou v troubě.
  2. Vezměte 3 vejce a uvařte je natvrdo.
  3. Než se vejce a brambory uvaří, nakrájejte si cibuli na kolečka a uzené vepřové maso a tvrdý sýr na kostičky.
  4. Natvrdo uvařené vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  5. Brambory sceďte, oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  6. Olejem nebo sádlem vytřete pekáček.
  7. Nyní přijde na řadu skládání.
  8. Dno pekáčku pokryjte vrstvou brambor, které lehce opepříte a osolíte.
  9. Brambory překryjte směsí z cibule, uzeného vepřového masa, vajec a tvrdého sýra.
  10. Střídejte vrstvy brambor a ostatních surovin.
  11. Takto připravený základ dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C cca na 10–15 minut.
  12. Dvě zbylá vajíčka rozklepněte do mísy, přilijte smetanu a pusťte se do šlehání. Výsledek nezapomeňte osolit a opepřit.
  13. Vyndejte pekáček, jeho obsah zalijte smetanou s vajíčkem.
  14. Dejte péct na dalších cca 25 až 30 minut (řiďte se zkušenostmi s vaší troubou).
  15. Francouzské brambory podávejte posypané čerstvou petrželkou a s kyselou okurkou.

RADA: S kořeněním jednotlivých vrstev opatrně, ať výsledný pokrm není příliš slaný.

TIP: Pokud chcete uvařit nefalšované francouzské brambory, použijte brambory syrové. Zbytek postupu je stejný, jen budete muset pokrm déle péct v troubě.

Francouzské brambory
(Foto: canva.com)
 
 

Milujete švestky? Opečte si hovězí steak se švestkovou omáčkou!

Chcete zkusit lahodnou kombinaci chutí? Máme tu pro Vás recept na hovězí steak se švestkovou omáčkou, který si určitě zamilujete.

Zkuste náš nenáročný recept na zapečené těstoviny, na který potřebujete jen šunku a sýr

Hledáte nápad na rychlý oběd? Přinášíme Vám nenáročný recept na zapečené těstoviny se šunkou a sýrem. Nejenže budete mít oběd hotový do půl hodiny, ale také Vám bude skvěle chutnat.

Štítky: recept, recepty, brambory

Mohlo by Vás zajímat

Recept na vydatnou celerovou polévku s tymiánem!

Při návštěvě obchodu, a především oddělení ovoce a zeleniny, na vás z prodejních pultů bezesporu pomrkávají bulvy celeru. Tato kořenová zelenina je ideální surovinou do polévek. Vyzkoušejte si s námi uvařit vydatnou celerovou polévku s tymiánem.

Recept na jednoduché jablečné řezy, které se hodí ke kávě

Ať už máte na zahrádce vlastní jablka nebo nikoli, určitě vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý recept. Jablečné řezy skvěle chutnají a ocení je celá vaše rodina.

Rádi grilujete? Ugrilujte si lilek s výbornou marinádou

Nejen poctivý kus hovězího steaku, vepřové žebírko či kuřecí stehýnko patří na gril. Výbornou večeři s partou přátel si mohou vychutnat i vegetariáni či vyznavači lehčích a dietnějších jídel. Grilovaný lilek je ideální a chutnou volbou.

Jaké svačinky připravit pro naše prvňáčky?

Školní rok již klepe na dveře a za chvíli uslyšíme první školní zvonění. Pro děti to znamená usednout do školních lavic a soustředit se na výklad paní učitelky nebo pana učitele. I před rodiči leží mnohdy náročný úkol, a to připravit malým školákům takovou svačinku, aby jim chutnala a dodala jim všechny potřebné živiny. Abyste začátek nového školního roku prožili bez zbytečného stresu, přinášíme vám několik tipů na svačinky pro prvňáčky.

Upečte si domácí meruňkový koláč s drobenkou

Pečení je činnost, která dodává domu či bytu nefalšované teplo domova. Domácí moučník je čerstvý, krásně voní a poctivě chutná. Meruňkový koláč s drobenkou je snovou kombinací sladkosti cukru a kyselosti meruněk. Těsto, které si s námi připravíte, vás překvapí svou nadýchaností a vláčností.

Zdraví v každém zrnku! Zkuste naše recepty s kukuřicí

Jste milovníkem kukuřice? Máme tu pro Vás pár skvělých nápadů na kukuřičné recepty!

Jste milovníci hub? Uvařte si krémové rizoto s houbami

Toto jednoduché krémové rizoto s houbami je ideální pro dny, kdy nemáte moc času a chcete sníst něco teplého a chutného. Zkuste náš recept na domácí houbové rizoto a mějte oběd raz dva na stole!

Máte rádi řízky? Zkuste kuřecí Cordon Bleu s domácí bramborovou kaší

Zkusili jste někdy připravit domácí Cordon Bleu? Přinášíme Vám skvělý recept, který si určitě zamilujete.

Zkuste náš letní hit ''burger s trhaným masem''

Připravte si vlastní domácí burger s trhaným masem podle našeho receptu. Trhané maso chutná skvěle, hodí se do burgeru, baget, květákových placiček a lze ho promíchat i s rýží.

Ke kávě jedině cuketovou buchtu s citronovou polevou!

Cuketová sezóna vrcholí a záhony chrlí stále nové plody. Smažená cuketa, cuketové rizoto, grilovaná cuketa, cuketová polévka, cuketové placičky a mnoho dalších pokrmů již bezesporu zpestřilo váš jídelníček. Co ale vyzkoušet cuketu na sladko? Cuketová buchta s citronovou polevou je vláčná, šťavnatá a určitě si ji zamilujete.

Nejoblíbenější letáky


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.