Magazín Akční Ceny I Pečeme vánoční cukroví: Vanilkové rohlíčky Albert | Neporazitelné akce týdne

Recept na domácí mléčnou rýži

23.10.2021

Hledáte jednoduchý a rychlý dezert? Vyzkoušejte náš recept na domácí mléčnou rýži, který Vám zabere jen pár minut.

Recept na domácí mléčnou rýži
(Foto: canva.com)

 

Recept na mléčnou rýži

 

Ingredience

 

Příprava

1. Rýži opláchneme a vaříme zhruba 3 minuty ve vodě. Poté ji scedíme.

2. Mléko nalijeme do hrnce, přidáme špetku soli a dáme vařit. Přivedeme k varu a přidáme rýži.

3. Vaříme na mírném ohni a nemícháme, dokud rýže nebude hustá zhruba jako krupičná kaše.

4. Do teplé rýže přidáme cukr a lehce promícháme, aby zrna rýže zůstala celá. A to je vše! Podle chuti přidáme skořici.

 

Recept na mléčnou rýži s čokoládou

 

Ingredience

 

Příprava

1. Do hrnce nalijeme vodu a dáme vařit. Přidáme rýži a trochu soli, poté vaříme 15 až 20 minut při snížené teplotě. Uvařenou rýži scedíme.

2. Mléko dáme vařit a přidáme cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme máslo a čokoládu a vše dobře promícháme. Poté vmícháme rýži, snížíme teplotu a vaříme zhruba 30 minut. Když rýže zhoustne, dáme hrnec pryč z plotny a necháme úplně vychladnout.

3. Smetanu vyšleháme na šlehačku a vmícháme ji do vychladlé rýže. Nabereme do talíře, zakryjeme a po dvou hodinách podáváme.

 

(Foto: canva.com)

 

Recept na mléčnou rýži s lesním ovocem

 

Ingredience

 

Příprava

1. Do hrnce nalijeme vodu a dáme vařit. Přidáme rýži, poté vaříme 15 až 20 minut při snížené teplotě. Uvařenou rýži scedíme.

2. Dáme vařit mléko s cukrem, přivedeme k varu. Přidáme uvařenou rýži. Snížíme teplotu a ke konci vaření stále mícháme. Vyzkoušíme, zda je rýže dost sladká, pokud ne, přidáme cukr podle chuti. Rýže je hotová, až bude mít hustotu jako krupičná kaše.

3. Mezitím přidáme k lesnímu ovoci cukr a zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Pak dáme ovoce vařit.

4. Teď je vše hotové a musíme jen správně naservírovat. Na dno misky dáme lesní ovoce a na to mléčnou rýži.

 

Mohlo by Vás zajímat

Uvařte si na zahřátí smetanovo-pórkovou polévku

Po dlouhé (pod)zimní procházce přijdete domů s červenými tvářemi, zmrzlými prsty a s prázdným žaludkem. A nyní přichází ta klíčová otázka: „Co si uvařit?“ Určitě smetanovo-pórkovou polévku, která Vás nezklame! Je velmi chutná, rychlá, zdravá a krásně Vás zahřeje.

Potravina měsíce Prosinec: Květák

Vyzkoušejte naše recepty z květáku a přesvědčte se, že se jedná o nesmírně zdravou zeleninu, na níž si pochutná skutečně každý.

Recept na zimní polévku kaldoun, která vás zahřeje a zasytí

Kaldoun je klasická česká polévka, která Vás zahřeje v těchto chladných dnech. Připravili jsem pro Vás postup, jak uvařit staročeskou sváteční polévku.

Recept na tvarohové Míša řezy

Jste milovníci tvarohových dezertů? Připravili jsme pro Vás recept na oblíbené Míša řezy! Recept je jednoduchý a nezabere Vám moc času.

Jednoduchá a výživná večeře! Zapečená kapusta se sýrem a slaninou

Vyzkoušejte náš recept na výbornou večeři a přesvědčte se, že kapusta je nesmírně chutná zelenina, která má navíc blahodárné účinky na naše zdraví!

Recept na domácí paštiku z husích jater

Paštika z husích jater patří mezi špičkové gastronomické pochoutky. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na husí paštiku!

Proč jsou svatomartinské hody na svatého Martina? Připravte si báječnou hostinu

Opět po roce se o slovo přihlásil listopad a s ním neodmyslitelná svatomartinská husa. Šťavnaté masíčko, vypečená kůrčička a výtečné víno, to jsou svatomartinské hody. Kde se ale tato tradice vzala? A jak si doma báječnou hostinu připravit?

Recept na žemlovku s tvarohem a jablky

Milujete tradiční česká jídla? Vyzkoušejte náš recept na žemlovku s tvarohem a jablky!

Recept na dýňové kari s kokosovým mlékem

Podzim je obdobím, kdy na řadu přicházejí dýně. Vyzkoušejte náš recept na dýňové kari s kokosovým mlékem!

Recept na neodolatelné kapustové karbanátky

Kapusta nepatří k nejoblíbenější a nejvyhledávanějším surovinám při přípravě obědů či večeří. Je to ale velká chyba, protože kapusta je nejen chutná, ale je i velmi zdravá. Vyzkoušet můžete například neodolatelné kapustové karbanátky.

Nejoblíbenější letáky


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.