Vaše poloha:
Recept na ty nejlepší domácí knedlíky s borůvkami
Zdroj: canva.com
Recept na ty nejlepší domácí knedlíky s borůvkami
Zdroj: canva.com

31.08.2021

Recept na ty nejlepší domácí knedlíky s borůvkami

Zkusili jste už připravit domácí knedlíky s borůvkami? Existuje mnoho variací ovocných knedlíků a my jsme pro Vás připravili několik různých receptů. Vyzkoušejte recepty na borůvkové knedlíky z kynutého, tvarohového a jogurtového těsta.

 

Kynuté borůvkové knedlíky na páře

 

Ingredience

 

Příprava

1. Do mísy prosejeme mouku a do středu uděláme důlek. Přidáme lžičku cukru. Přilijeme trochu vlažného mléka a rozdrobíme droždí. Poté necháme na teplém místě vzejít kvásek (10-15 minut).

2. K mouce a kvásku přilijeme zbylé mléko, přidáme žloutky a špetku soli. Vařečkou vypracujeme hladké a pružné těsto. Těsto se nesmí lepit na stěny mísy.

3. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme 30-45 minut kynout na teplém místě. Těsto by mělo zdvojnásobit až ztrojnásobit svůj objem.

4. Vykynuté těsto vyválíme na 5 mm vysoký plát. Těsto rozkrájíme na čtverce a pomocí prstů každý čtvereček roztáhneme. Do středu placičky těsta dáme lžíci borůvek. Rohy čtverečků spojíme a v dlaních vytvarujeme kuličku ve tvaru knedlíku. Knedlíky otočíme spojem dolů a necháme 15 minut odpočinout pod utěrkou.

5. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec by měl být s napařovacím sítem. Do síta dáme pár knedlíků a přikryjeme pokličkou. Knedlíky vaříme na páře zhruba 8 minut (na mírném ohni). Po uvaření knedlíky propíchneme špejlí, aby z nich vyšla pára.

6. Mezitím ušleháme šlehačku, rozpustíme čokoládu a máslo. Hotové knedlíky přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobené šlehačkou a čokoládou. Pokud nemáte rádi šlehačku a čokoládu, tak knedlíky podávejte přelité rozpuštěným máslem a sypejte prosátým moučkovým cukrem.

 

Tvarohové borůvkové knedlíky

 

Ingredience

 

Příprava

1. Nejdříve necháme rozpustit máslo, vychladíme, přidáme žloutky a rozmícháme. Po částech přimícháme měkký tvaroh.

2. Postupně přiléváme mléko a přidáváme mouku se špetkou solí, až získáme vláčné těsto. Těsto by mělo být měkké a nelepit se na stěny mísy.

3. Z těsta vyválíme váleček na pomoučeném vále a rozdělíme ho na stejné dílky (zhruba 1,5 cm široké). Pomocí prstů roztáhneme každý dílek těsta. Do středu placičky těsta dáme lžíci borůvek. Rohy čtverečků spojíme a v dlaních vytvarujeme kuličku ve tvaru knedlíku.

4. Teď budeme vařit borůvkové knedlíky. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Vhodíme knedlíky a za občasného promíchání vaříme v mírně osolené vodě zhruba 7 minut. Knedlíky jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Poté necháme knedlíky okapat.

5. Hotové knedlíky přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

 

Zdroj: canva.com

 

Jogurtové knedlíky s borůvkami

 

Ingredience

 

Příprava

1. V míse smícháme mouku se strouhankou a práškem do pečiva.

2. Rozšleháme vejce a přidáme k mouce spolu s jogurtem, změklým máslem. Vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme váleček na pomoučeném vále a rozdělíme ho na stejné dílky (zhruba 1,5 cm široké). Vytvarujeme rukou knedlíky a necháme 10 minut odpočinout.

3. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Vhodíme knedlíky a za občasného promíchání vaříme v mírně osolené vodě zhruba 5 až 10 minut.

4. Hotové jogurtové knedlíky podáváme s rozehřátým ovocem a lžící zakysané smetany. Ovoce rozehřejeme v rendlíku, přidáme vanilkový cukr a necháme mírně zredukovat.

Upečte si domácí meruňkový koláč s drobenkou

Pečení je činnost, která dodává domu či bytu nefalšované teplo domova. Domácí moučník je čerstvý, krásně voní a poctivě chutná. Meruňkový koláč s drobenkou je snovou kombinací sladkosti cukru a kyselosti meruněk. Těsto, které si s námi připravíte, vás překvapí svou nadýchaností a vláčností.

http://www.akcniceny.cz/widget/?ukaz=clanek&q=21178&limit=1&titulek=&button=&magid=21193&abver=2

Upečte si výborný jablečný štrúdl z jogurtového těsta

Máte chuť na něco křupavého, šťavnatého, sladkého a voňavého? Domácí jablečný štrúdl je ideální volbou, protože nejen výborně chutná, ale s koncem léta začíná i jablečná sezóna. Pokud máte chuť experimentovat, vyměňte klasické kynuté nebo listové těsto za jogurtové.

http://www.akcniceny.cz/widget/?ukaz=clanek&q=21168&limit=1&titulek=&button=&magid=21193&abver=2

Máte chuť na vláčnou třešňovou bublaninu? Mrkněte na jednoduchý recept

Sluníčko svítí, rtuť na teploměru stoupá a na koupaliště se vydávají rodiny s dětmi. Ano, tušíte správně, léto je tady a s ním se o slovo hlásí i tradiční sezónní recepty. Mezi ty nejklasičtější bezesporu patří třešňová bublanina.

http://www.akcniceny.cz/widget/?ukaz=clanek&q=21094&limit=1&titulek=&button=&magid=21193&abver=2

Mohlo by Vás zajímat

Piškotová roláda snadno a rychle: Recept, který zvládne každý

Piškotová roláda s tvarohovou náplní a ovocem je lehký jarní dezert, na kterém si zaručeně pochutná celá rodina. Její příprava je přitom snadná a nezabere vám více než hodinu.

Dezerty do skleničky: 6 snadných receptů pro každou příležitost

Přemýšlíte, jak překvapit své hosty originálním a vizuálně atraktivním dezertem? Nebo hledáte snadný způsob, jak si doma užít trochu sladkého potěšení? Dezerty do skleničky jsou ideálním řešení pro každou příležitost, které kombinují jednoduchost přípravy s elegancí. Ať už plánujete romantickou večeři, rodinnou oslavu, nebo si jen chcete dopřát něco sladkého, tyto recepty vás nenechají na pochybách.

Recept na nadýchaný mazanec, který zmizí dřív, než řeknete 'Velikonoce'

S blížícími se Velikonočními svátky se na naše stoly opět vrací tradiční pochoutky, mezi které patří i neodolatelně voňavý a luxusně nadýchaný mazanec. Tento klenot české kuchyně dokáže vykouzlit úsměv na tváři každého, kdo se po jeho ochutnání cítí jako v ráji. V tomto článku vám přinášíme recept na mazanec, který zmizí dřív, než stačíte říct "Velikonoce".

Hrníčkový recept na kefírovou buchtu, která dokáže zpříjemnit každý den

Hledáte jednoduchý, ale neodolatelně chutný recept, který osvěží vaše odpoledne u kávy nebo čaje? Kefírová buchta na plech je odpovědí na vaše kulinářské přání. Tento hrníčkový recept nejenže přináší pohodlí snadné přípravy, ale zaručuje i vynikající výsledek, kterým potěšíte nejen sebe, ale i vaše blízké.

Zkuste to jinak: Recept na šneky se skořicí a citronovou polevou

Zapomeňte na obvyklé dezerty a dejte své kuchyni nový nádech s receptem na skořicové šneky s osvěžující citronovou polevou. Tato lahodná pochoutka je nejen snadná na přípravu, ale také přináší do vašeho domova vůni a pohodu. Překvapte své blízké tímto originálním receptem a užijte si závan skořice ve své kuchyni.

Vdolky jako od babičky: Recept na sladkou dobrotu s povidly a tvarohem

Vdolky, vdolečky – tyto lahodné kousky jsou klenotem české kuchyně a kouzelným způsobem nás vtahují do vzpomínek na babiččiny dobroty. Tradice smažených vdolků s povidly a tvarohem sahá hluboko do minulosti, a dnes vám přinášíme autentický recept, který vás zavede do světa sladké pohody. Připravte se na exkurzi do historie i na výlet do kuchyně, kde se rodí kouzlo vdolků.

Upečte si legendární pražský koláč

Zamilujte si chuť a vůni pražského koláče. Tento kulinářský skvost, kombinující jemné těsto, voňavý krém a skořicovou drobenku, je ideálním doplňkem k vaší nedělní kávě nebo jako sladká pochoutka pro každodenní radost. Objevte originální recept, který je jednoduchý, ale zároveň nabízí neopakovatelný gurmánský zážitek.

Upečte si vlastní trdelník: Krok za krokem

Trdelník, oblíbená pochoutka, která se stala nedílnou součástí našich měst i poutí, je nyní dostupný i pro ty, kteří si jej chtějí připravit doma. I když má původ v Maďarsku, získal si srdce mnoha Čechů a stal se tradiční dobrotou. A proč utrácet za něj v obchodech, když si ho můžete snadno upéct sami? Přinášíme vám recept, který vás provede krok za krokem a přinese do vaší domácnosti vůni čerstvě upečených trdelníků. Takže, pusťme se do toho!

Skořicový sen u vás doma. Recept na dokonalé skořicové šneky

Skořice, ta voňavá přísada, která dokáže proměnit obyčejné pečivo na něco naprosto úžasného. Skořicové šneky patří mezi oblíbené pochoutky milovníků sladkého po celém světě. Pokud si chcete dopřát tuto skořicovou dobrotu, zkuste náš recept na dokonalé skořicové šneky z kynutého těsta. Připravte se na křupavý, vonný a lahodný zážitek.

Věnečky jako z cukrárny. Recept na domácí věnečky se žloutkovým krémem

Svěží, nadýchané a plné lahodného žloutkového krému - ano, to jsou věnečky. Tato tradiční cukrářská lahůdka je oblíbená po celém světě a nyní vám ukážeme, jak si je připravit přímo v pohodlí vaší kuchyně. Získejte chuť nejlepších věnečků, které jste kdy ochutnali, a připravte si je díky našemu receptu na domácí věnečky se žloutkovým krémem. Jednou, co je ochutnáte, už nebudete chtít jiné dezerty.