Vaše poloha:
Máte doma remosku? Upečte si šťavnaté kuře s bramborami!
(Foto: canva.com)
Máte doma remosku? Upečte si šťavnaté kuře s bramborami!
(Foto: canva.com)

09.07.2021

Máte doma remosku? Upečte si šťavnaté kuře s bramborami!

Je něco chutnějšího než pečené kuře s bramborami? Máme pro Vás recept, který si určitě zamilujete. Příprava tohoto hlavního chodu je jednoduchá, nezabere Vám moc času, protože většinu práce za Vás odvede remoska. Pečené kuře v remosce je raz dva hotové!

 

Ingredience

 

 

Postup:

 

1. Kuře opláchněte, osušte papírovou utěrkou a potřete ze všech stran olivovým olejem, solí a pepřem. Tento krok můžete provést také den předem a nechat kuře v lednici.

2. V míse smíchejte olivový olej, hořčici, balzamikový ocet, hnědý cukr, stroužky česneku a sladkou mletou papriku. Touto směsí potřete celé kuře.

3. Brambory očistěte a nakrájejte na plátky. Poté je polijte olivovým olejem. K bramborám můžete přidat pár stroužků česneku, který byste před pečením neměli oloupat.

4. Položte kuře hřbetem dolů do remosky a kolem kuřete rozložte brambory.

5. Když už je vše připravené, remosku přiklopte, zapněte a pečte cca 1 hodinu. Kuře by mělo být zlaté a maso se má zlehka oddělovat od kosti.

6. Pečené kuře je hotové a můžete ho podávat s oblíbeným salátem. Dobrou chuť!

 

TIP: Pokud preferujete maso z trouby, tak stejným způsobem můžete upéct maso v troubě – podle tohoto receptu. Pečte kuře zhruba 60–90 minut na 180 °C. Po vyjmutí z trouby, přikryjte maso alobalem po dobu 15 minut.

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Recept na pečené kuře s bylinkami, které si zamilujete!

Pečené kuře je oblíbenou pochoutkou, která má hned několik výhod. Nejen, že na nedělní oběd nasytí celou rodinu, ale je velmi jednoduché na přípravu a šetrné k peněžence. Dnes si ukážeme inspiraci na přípravu pečeného kuřete s bylinkami a domácím bylinkovým máslem. Jako přílohu pak baby brambory pečené v pekáči spolu s kuřetem.

Recept na kuře s brambory a rajčaty z jedné pánve

Zimní počasí vybízí k hledání nových inspirací do kuchyně. Trávíme možná o něco více času v teple domova a chutný pokrm, který provoní zimní večer, tyto chvíle zajisté zpříjemní. Dnes pro vás máme recept na zapečené keře s bramborem.

Recept na citronové kuře po francouzsku

Vyzkoušejte náš zajímavý a chutný recept na citronové kuře! Příprava je jednoduchá, a většinu potřebných ingrediencí máte určitě doma.

5 vynikajících a zdravých receptů z jednoho pekáče

Hledáte zdravé a rychlé recepty na oběd? Vyzkoušejte jeden z našich pěti receptů z jednoho pekáče. Příprava je jednoduchá a zvládne to opravdu každý!

Recept na kuřecí řízky v jogurtové marinádě s bramborami

Marinování je důležitým krokem při přípravě masa, zejména na grilu. Dodává masu šťavnatost a zvláštní chuť, a pokud chcete ochutnat další kouzlo dobré marinády, tak vyzkoušejte náš recept na kuřecí řízek v jogurtové marinádě.

Máte rádi řízky? Zkuste kuřecí Cordon Bleu s domácí bramborovou kaší

Zkusili jste někdy připravit domácí Cordon Bleu? Přinášíme Vám skvělý recept, který si určitě zamilujete.

Křupavá a sýrová: Recept na neodolatelnou kuřecí Quesadillu s cheddarem

Znáte ten pocit, když kousnete do něčeho a okamžitě víte, že to bude vaše nová oblíbená pochoutka? Přesně to zažijete s touto křupavou, kuřecí quesadillou s cheddarem. Tato mexická klasika je nejen snadná na přípravu, ale jeho bohatá chuť a textura vás okouzlí na první kousnutí. V tomto článku vám přinášíme recept, který vás provede krok za krokem k dokonalé quesadille, která se stane hvězdou vašeho jídelního stolu.

Zamilujte se na první kousnutí: Recept na Oreo Cheesecake

Představte si dokonalou harmonii chutí, kde se sladkost čokoládových sušenek Oreo spojí s krémovou lahodností cheesecake. Tento Oreo cheesecake je kulinářským zjevením, které vás donutí zamilovat se na první kousnutí. Tento dezert je ideální volbou pro každou příležitost, ať už jde o oslavu narozenin, rodinnou večeři nebo jen tak pro potěšení vašich chuťových pohárků.

Zažijte Velikonoce jako nikdy předtím: Recept na beránka v pěti variantách

S blížícími se Velikonočními svátky se otevírá doba, kdy se rodiny a přátelé scházejí, aby společně oslavovali, a co by to byly za oslavy bez tradičního velikonočního beránka? Připravte se na to, že tento rok budou Velikonoce opravdu speciální, protože vám přinášíme recept na beránka v pěti neodolatelných variantách. Od klasického tvarohového až po luxusní biskupský beránek, každá z nich představuje jedinečnou chuť, která obohatí váš velikonoční stůl a zanechá vás i vaše blízké v úžasu.

Recept na nadýchaný mazanec, který zmizí dřív, než řeknete 'Velikonoce'

S blížícími se Velikonočními svátky se na naše stoly opět vrací tradiční pochoutky, mezi které patří i neodolatelně voňavý a luxusně nadýchaný mazanec. Tento klenot české kuchyně dokáže vykouzlit úsměv na tváři každého, kdo se po jeho ochutnání cítí jako v ráji. V tomto článku vám přinášíme recept na mazanec, který zmizí dřív, než stačíte říct "Velikonoce".