Dobroty na halloweenský večírek

Oslavy Halloweenu jsou spojeny nejen s koledováním, ale i s tematickými duchařskými večírky, ke kterým patří strašidelné a bláznivé kostýmy a originální pokrmy. A my se tentokrát podíváme na zoubek právě těm halloweenským dobrotám. Co připravit, aby vaše párty byla nezapomenutelná?

Dobroty na halloweenský večírek

Pavoučí vejce

  • vejce
  • majonéza
  • tavený sýr
  • sůl
  • pepř
  • černé olivy

Nejprve si natvrdo uvařte několik vajec. Uvařená a oloupaná vejce rozkrojte na dvě poloviny. Žloutky opatrně vyjměte a vložte do mísy. Ke žloutkům přidejte majonézu, tavený sýr, sůl a pepř a důkladně promíchejte. Vzniklou směsí naplňte poloviny vajíček. Doprostřed umístěte polovinu černé olivy (tělíčko pavouka). Z olivy si nakrájejte i drobné měsíčky, ze kterých vytvoříte nožky pavouka. Vzniklé jednohubky můžete podávat na tácu či talíři s vatou připomínající pavoučí sítě.

 

Dýňové cookies s mouchami

  • 200 g nastrouhané dýně
  • 150 g tuku
  • 250 g krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 a ½ lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • špetka soli
  • pecičky tmavé čokolády
  • papír na pečení

V míse smíchejte změklý tuk s krystalovým a vanilkovým cukrem a vejcem. Poté přidejte mouku, kypřící prášek, špetku soli a mletý zázvor. Až vše důkladně promícháte, přidejte nastrouhanou dýni. Pokud máte rádi čokoládu, opatrně vmíchejte do vzniklé směsi čokoládové pecičky, které ve výsledném efektu budou představovat neposedné mouchy. Na plech vyložený pečícím papírem vkládejte malé hromádky a pečte v troubě rozpálené na 200 °C přibližně 15–20 minut.

 

Párečkové mumie

  • párečky
  • listové těsto
  • kečup nebo barbecue omáčka
  • papír na pečení

listového těsta si nakrájejte dlouhé úzké proužky. Do takto vytvořených těstových obinadel zamotejte párečky tak, aby vypadaly jako mumie. Vložte na plech a pečte dozlatova v troubě rozpálené na 180 °C. Podávejte s kečupem nebo jinou oblíbenou červenou omáčkou.

 

Brusinková laboratorní mimosa

  • brusinkový džus
  • pomerančový džus
  • šampaňské, prosecco či jiné šumivé víno
  • laboratorní kádinky

Tento nápoj je sice velmi jednoduchý, ale bude vypadat efektně. Do laboratorní sklenice či kádinky nalijte jeden díl brusinkového a jeden díl pomerančového džusu. Tento ovocný koktejl dolijte dvěma díly prosecca a krvavá Brusinková laboratorní mimosa je hotová. Všechny použité ingredience by měly být důkladně vychlazené.

 

Reklama

Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.