Jednoduché recepty na Velikonoce

Jednoduché recepty na Velikonoce

K Velikonocům neodmyslitelně patří jarní výzdoba a pestrobarevně zdobené velikonoční kraslice. Pokud se chystáte i obléci zástěru, vybavit se vařečkou a pustit se do přípravy chutných velikonočních pokrmů, přinášíme vám několik tipů na jednoduché recepty na Velikonoce, které zvládne opravdu každý.

Vaječná pomazánka

Velikonoce bez vajíček si snad nikdo z nás neumí ani představit. Koledníci jich domů přinesou celou hromadu. Jak ale s touto nadílkou naložit? Vaječná pomazánka je nejen chutná, ale i opravdu rychlá a snadná.

Potřebovat budete uvařená vajíčka, tavený neochucený sýr, majonézu, sůl a pepř. Uvařená vajíčka oloupejte, nakrájejte nadrobno a vložte do mísy. Nyní přidejte tavený sýr, majonézu a důkladně promíchejte. Poté dochuťte solí a pepřem. Vaječnou pomazánku natřete na čerstvé pečivo. Chuť i vzhled vašeho díla můžete podtrhnout čerstvou petrželkou nebo jarní cibulkou.

Velikonoční jidáše

Žádná velikonoční tabule se neobejde bez klasického pokrmu, a to Velikonoční jidáše. Nejdříve si v hrnečku připravte kvásek z několika lžic vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a lžíce mouky. Mezitím si do vetší mísy prosejte hladkou mouku (1 kg) a cukr (90 g) a promíchejte. Do směsi dále přidejte celé vejce, rozpuštěné máslo a kvásek z hrnečku. Vše důkladně zpracujte. Mísu přikryjte látkovou utěrkou a nechte nakynout.

Z těsta vytvarujte provazce svázané do uzlu. Tyto uzlíky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem, nechte ještě chvíli kynout a následně pečte v troubě rozehřáté na 200 °C přibližně půl hodiny.

Velikonoční čoko-panáky pro dospělé

Dáváte koledníkům pro lepší náladu či zahřátí panáka? Tento malý přípitek můžete pojmout originálně. Připravte si dutá čokoládová vajíčka či malé zajíčky a kuřátka. Těmto postavičkám uřízněte nahřátým nožem jejich horní část. Do takto vytvořených kalíšků nalejte váš oblíbený alkohol a velikonoční čoko-panák pro dospělé je na světě.




Reklama
     
Reklama
Reklama