Vánoční cukroví

Vánoční cukroví

K Vánocům patří několik neodmyslitelných zvyků, bez kterých si tradiční české Vánoce prostě nedokážeme představit. Jednou z těchto tradic je bezpochyby vánoční cukroví. Už jen jeho příprava provoní celý byt či dům a navodí tu správnou vánoční atmosféru.

Pro některé hospodyňky ale pečení cukroví může představovat stres. Pro některé maminky nebo pracující ženy může být totiž nepředstavitelné do již tak nabytého rozvrhu ještě vtěsnit čas na nákupy surovin a pečení.


Jednou z možností, jak tomuhle stresu předejít, jsou včasné nákupy ingrediencí. Je totiž velmi nepříjemné, když máte konečně volný večer, který byste mohla věnovat pečení a najednou zjistíte, že nemáte dost mouky, másla nebo vajíček.


Důležité je také předejít nakupování předražených surovin, které jinak můžete koupit v akci za velmi výhodné ceny. S tímto problémem Vám pomůžou akcniceny.cz, kde můžete přesně sledovat, jaká surovina je zrovna v akci a kde ji seženete nejlevněji.


Mezi nejtypičtější cukroví, které se na Vánoce připravuje patří: perníčky, vanilkové rohlíčky, linecké cukroví, pracny nebo vosí hnízda. A co je tedy dobré na tyto druhy nakupit do zásoby?


Pokud se držíte tradičních receptů podle našich babiček, určitě budete do každého druhu pečiva potřebovat mouku. Mouka sice není tou nenákladnější položkou ve vánočních nákupech, ale rozhodně se vyplatí pár balíčku doma navíc mít a před Vánocemi to platí dvojnásob.


Tradičně by se mělo do cukroví samozřejmě používat máslo, to je ale poslední dobou poměrně drahé a pokud plánujete péct 10 druhů cukroví, mohlo by vám slušně vymést peněženku. Skvělou alternativou másla je Hera na pečení nebo Hera máslová, která zajistí jemné pečivo i nadýchaný krém. Navíc Hera na pečení se momentálně těší nejnižší ceně od začátku roku 2018, jak se můžete předvědčit v následujícím grafu:


Další neodmyslitelnou součástí pečení cukroví jsou rozhodně vajíčka, která slouží jako pojivo suchých ingrediencí a často se bílky využívají jako samostatná ingredience pro pečení tzv. sněhového cukroví.

 


Jelikož je vánoční cukrová sladké, tak se rozhodně neobejdete bez cukru. Budete potřebovat klasický krystal, moučkový, vanilkový nebo třtinový.

 

 

A nesmíme ani zapomenout na ty ingredience, které vytvoří tu správnou vánoční vůni a atmosféru. Je to nejčastěji citronová kůra, rum (nebo rumová tresť), vanilka nebo perníkové koření.




 




Reklama
     
Reklama
Reklama