-17 %

Matua

Matua Sauvignon Blanc Marlborough Valley

0,75 l
Tento produkt je určen starším 18 let.
Akce do 30. 4.
289,90 Kč  349,90 Kč
386,53 Kč/l

Doručení už do 60 minut

20+ zákazníků pravidelně nakupuje

Tento produkt je určen starším 18 let.Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
Země původu: Nový Zéland,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Matua Sauvignon Blanc je světlé víno slámové barvy s intenzivní vůní grapefruitu, angreštu, mučenky a čerstvě posečené trávy. Na patře je svěží a živé, s příchutí citrusů, tropického ovoce a zeleného jablka. Víno má jasnou kyselinku a minerální závěr s nádechem bylinek, který je charakteristický pro Sauvignon Blanc z Nového Zélandu. Celkově je to osvěžující a živé víno, které je ideální pro popíjení za teplého počasí nebo párování s lehkým letním jídlem.

Tajný tip: Etiketa Vám napoví, zda je víno připraveno k servírování změnou barvy tzv. "Thermal ink label"! Tak šup s lahvinkou do lednice!

Charakteristika vína

  • Odrůda: Sauvignon blanc
  • Oblast: Malborough
  • Výše zbytkového cukru: Suché
  • Zbytkový cukr: 3 g/l
  • Kyseliny: 4,52 g/l
  • Obsah alkoholu: 13 %

Snoubení s pokrmem

Díky své svěží kyselosti a citrusovým tónům se skvěle hodí k pokrmům z mořských plodů, jako jsou grilované krevety, mušle nebo rybí tacos. Výborně se hodí také k salátům a zeleninovým jídlům, jako je pečený chřest nebo zelený salát s citrusovým vinným octem.

Bylinné podtóny vína mohou doplnit pokrmy s čerstvými bylinkami, jako jsou těstoviny s pestem nebo grilované kuře s rozmarýnem. Kromě toho může jasná kyselost vína pomoci proříznout bohatá nebo krémová jídla, jako je fettuccine alfredo nebo krémové rizoto.

O vinařství

V roce 1969 začali Bill a Ross sázet první rostliny na vlastní vinici, včetně první komerční výsadby Sauvignon Blanc. Během několika příštích let bratři vinnou révu neustále klonovali a postupně rozšiřovali svou produkci v naději, že se stanou nejen pěstiteli ale i vinaři. Jakmile byla sklizeň připravena, nastal čas, aby bratři začali vyrábět své víno. Nicméně v 70. letech bylo složité získat licenci na výrobu vína. Naštěstí našli na prodej starý sad, který měl ještě ke staré plechové kůlně připevněný vinařský průkaz. Bill a Ross neváhali, koupili starou kůlnu i s licencí. Konečně se zrodil Matua.

Skladování

Skladujte při teplotě 10–17 °C.

Výrobce

Matua
Nový Zéland

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 983 dní.

Složení

Vinná réva

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.