Výhodná cena

Cafédirect

Cafédirect Familia Espresso SCA 82 zrnková káva

200 g
Nabídka do 12. 5.
179,90 Kč 
899,50 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

70+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Brazílie, Peru,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Směs ručně sbírané kávy z Peru a Brazílie. Bohatá a vyvážená 100% Arabika s plným tělem

  • Certifikace Fairtrade
  • Síla pražená: 5/5
  • Zemědělské družstvo: La Prosperidad de Chirinos & Aprocassi (Peru) a Coopfam & Coopervitae (Brazílie)
  • Nadmořská výška: Vysokohorská káva nad 1000 m.n.m.
  • SCA skóre: > 82 (výběrová káva) dle Specialty Coffee Association.

Výběrová káva (z angl. specialty coffee) je vyráběna z kávových zrn té nejvyšší kvality a nejčastěji se jedná o druh Arabica. Dle stanov asociace Specialty Coffee Association (SCA) je termínem výběrová káva označena taková káva, která při degustaci získá v celkovém souhrnu minimálně 80 a více bodů. Pro porovnání, běžné kávy dostupné v obchodech dosahují skóre mezi 50 – 79 body.

Družstvo La Prosperidad de Chirinos

Družstvo Agraria Cafetalera la Prosperidad de Chirinos, (také známá jako „CAC la Prosperidad de Chirinos“, „La Prosperidad“ nebo „Chirinos“) je družstvo 1.stupně se sídlem v provincii San Igancio na severovýchodě Peru. Družstvo bylo původně založeno 35 malými producenty v roce 1968, kteří se spojili, aby komercializovali svou kávu a dosáhli ekonomické nezávislosti. Jejich cílem bylo podpořit sociální změny pěstováním kávy udržitelným způsobem ve prospěch místní komunity. Členství v průběhu let neustále rostlo a Chirinos je nyní jedním ze 6 družstev tvořících součást větší organizace producentů 2. stupně s názvem ‚Corporación Alto Marañón.

CAC Chirinos byl organicky certifikován v roce 1998 a Fairtrade certifikován v roce 2001. Nyní se skládá ze 725 členů rozmístěných v okresech Chirinos, Tabaconas, La Coipa a Huarango. 25 % členů družstva jsou ženy. Jejich cílem je přispět k sociálnímu a ekonomickému rozvoji oblasti pěstováním kávy udržitelným způsobem. Hlavním cílem družstva je zlepšit životy svých producentů produkcí vysoce kvalitní organické a tradiční kávy pro mezinárodní trh.

Družstvo Cooperativa de Servicios Multiples (APROCASSI)

Cooperativa de Servicios Multiples (APROCASSI) byla původně založena 11. března 2000 jako sdružení téměř 800 producentů kávy v celém departementu Cajamarca v severním Peru. Organizace vznikla, aby dala producentům možnost prodat svou kávu za spravedlivější cenu. APROCASSI se oficiálně stalo družstvem v roce 2010 poté, co se obchodně a finančně etablovalo na mezinárodním trhu s kávou. Dnes je tvoří 505 členů s operacemi v provinciích San Ignacio a Jaen.

APROCASSI se věnuje zlepšování finančního a sociálního blahobytu svých členů. Jako organizace rozvinuli pracovní partnerství s podobně smýšlejícími institucemi za účelem realizace projektů a strategických plánů pro budoucí růst a trvalou udržitelnost.

Drusžtvo Cooperativa dos Agricultores Familiares de Poço Fundo e Região (COOPFAM)

Cooperativa dos Agricultores Familiares de Poço Fundo e Região (COOPFAM) je malá producentská organizace složená z rodinných farmářů ve 14 komunitách v Minas Gerais na jihovýchodě Brazílie. Výrobci se původně spojili na konci 80. let 20. století prostřednictvím katolické organizace Pastoral da Terra, která vznikla během vojenské diktatury na obranu práv farmářů a venkovských dělníků. Do roku 2003 si skupina vybudovala silnou organizační síť a tržní expertizu. Díky tomu může COOPFAM přinášet výhody nejen svým členům, ale také komunitě a okolnímu prostředí. Společně zvýšili tržby a příjmy členů a vyvinuli projekty využívající Fairtrade Premium pro členy a komunitu. Členové mají také přístup ke zpracovatelským zařízením družstva a dostávají technickou pomoc při zlepšování své kávy.

Kávy značky Cafédirect jsou baleny v ochranné atmosféře za pomoci dusíku, který z balení vytěsní kyslík a zamezí tak nežádoucí oxidaci kávy. Dusík nemá žádný vliv na chuť kávy. Díky ochranné atmosféře je zachována maximální kvalita, vzhled a aroma kávy. Tento proces pomáhá uchovat vynikající čerstvost kávy po delší dobu.

Použití

 Doporučujeme minimálně 7 g kávových zrn na jeden šálek. Podle hrubosti mletí je tato káva ideální pro přípravu espressa, do překapávače, kafetieru a filtru.

O výrobci

Cafédirect odebírá kávová zrna přímo od kooperativy HUADQUINA, se kterou přímo spolupracuje už od roku 1996. Cafédirect odvádí přes 50% svých zisků zpět přímo družstvům, se kterými spolupracuje. V případě družstva HUADQUINA trvá spolupráce již přes 20 let. Družstva díky tomu školí farmáře v oblasti kontroly kvality, hospodaření s přírodními zdroji, chuťových testech kávy, správné sklizni, managementu kávových farem, obnovu kávových výsadeb tak, aby byla zajištěna dlouhodobě udržitelná vysoká kvalita kávy.

Skladování

Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

Výrobce

Cafedirect PLC
115 George Street
Edinburgh EH2 4JN
Velká Británie

Trvanlivost
Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 30 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Arabika100 %