-12 %

Imodium

IMODIUM PLUS 2MG/125MG Tableta 12 I

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
Akce do 31. 5.
219,90 Kč  249,90 Kč
219,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

Léčivý přípravek Imodium Plus je určen pro dospělé a dospívající (od 12 let) k léčbě krátkodobého akutního průjmu v případě, že je provázen žaludečními křečemi, nadýmáním a plynatostí. Imodium Plus obsahuje kombinaci účinných látek loperamid-hydrochlorid a simetikon. Loperamid-hydrochlorid pomáhá zmírňovat průjem zpomalením nadměrné aktivity střeva. Také pomáhá vstřebat více vody a solí ze střev. Simetikon ve střevě rozkládá plynové bublinky, které jsou příčinou křečí a nadýmání. Balení obsahuje 12 tablet.

Léčivými látkami jsou loperamidi hydrochloridum (2 mg v 1 tabletě) a simethiconum (odpovídá dimethiconum 125 mg v 1 tabletě). Pomocnými látkami jsou hydrogenfosforečnan vápenatý, mikrokrystalická celulosa, draselná sůl acesulfamu, vanilkové aroma (obsahuje propylenglykol, maltodextrin, ethanol a benzylalkohol), sodná sůl karboxymetylškrobu (typ A) a kyselina stearová.

Dávkování: Vždy užívejte tento přípravek v souladu s příbalovou informací. Spolkněte příslušný počet tablet vcelku a zapijte je vodou. Neužívejte více tablet než je doporučená dávka. Použití u dospělých starších 18 let: na začátku léčby užijte dvě tablety, následně pak jednu tabletu po každé řídké stolici (vyprázdnění střev). Neužívejte více než čtyři tablety denně. Použití u dospívajících ve věku 12 až 18 let: na začátku léčby užijte jednu tabletu, následně pak jednu tabletu po každé řídké stolici (vyprázdnění střev). Neužívejte více než čtyři tablety denně. Při akutním průjmu symptomy obvykle vymizí během dvou dnů. Pokud po této době příznaky přetrvávají, přestaňte tento přípravek užívat a kontaktujte svého lékaře.

Kontraindikace: Pozorně čtěte příbalovou informaci. Nepodávejte tablety dětem mladším 12 let. Tento přípravek může vyvolat závrať, pocit únavy nebo ospalost. Pokud k tomu dojde, neřiďte dopravní prostředky ani neobsluhujte stroje. Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat. Přípravek Imodium Plus se nedoporučuje užívat pokud kojíte, jelikož malé množství léku se může dostat do mateřského mléka.

Výrobce: Johnson & Johnson

EAN: 3574661786278

SUKL kód: 241858

Farmakoterapeutická skupina: Loperamid, kombinace

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek