-9 %

Nizoral

NIZORAL 20MG/G šampon 100ML

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
Akce do 31. 5.
379,90 Kč  419,90 Kč
379,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

Nizoral šampon je přípravek určený dospělým a dospívajícím k léčbě kožních infekcí vyvolaných plísněmi nebo kvasinkami. Šamponem může být ošetřena vlasatá část hlavy i rozsáhlejší plochy na hrudi, trupu nebo v obličeji. Zmíněná postižení kůže se obvykle jeví jako: olupování pokožky na vlasaté části hlavy v podobě bílých šupinek (lupů); červenohnědé skvrny se žlutými nebo bělavými šupinami, obvykle na obličeji nebo hrudi (seboroická dermatitida); malé hnědé nebo bělavě zbarvené skvrny nepravidelného tvaru objevující se na trupu (pityriasis versicolor). Pomocí šamponu Nizoral můžete tyto infekce léčit a infekcím předcházet. Balení obsahuje 100 ml.

Léčivá látka je ketoconazolum. Jeden gram šamponu obsahuje ketoconazolum 20 mg. Pomocné látky jsou: Natrium-lauromakrogol-sulfát, dinatrium-lauromakrogol-sulfosukcinát, diolamid kyseliny kokosové, kvarternizovaný kolagen, makrogol-5500-methylglukoso-dioleát, chlorid sodný, koncentrovaná kyselina chlorovodíková, imidomočovina, parfém, hydroxid sodný, sodná sůl erythrosinu a čištěná voda.

Dávkování: Umyjte důkladně postižené oblasti na kůži, šampon ponechejte 3-5 minut působit, teprve pak opláchněte. Přesvědčte se, že jste důkladně umyl/a kůži, nikoli pouze vlasy. Pro jedno umytí postačí obvykle malé množství šamponu vytlačené do dlaně. Četnost používání šamponu závisí na druhu infekce a rovněž na tom, zda chcete onemocnění léčit nebo zamezit jeho návratu. Olupování pokožky na vlasaté části hlavy v podobě bílých šupinek (lupovitost) a červenohnědé skvrny se žlutými nebo bělavými šupinami, obvykle na obličeji nebo hrudi (seboroická dermatitida): Léčba: 2x týdně po dobu 2?4 týdnů. Zamezení návratu onemocnění: 1x týdně nebo 1x za dva týdny. Malé hnědé nebo bělavě zbarvené skvrny nepravidelného tvaru objevující se na trupu (pityriasis versicolor): Léčba: 1x denně po dobu pěti dní. Zamezení návratu onemocnění: Každým rokem před začátkem léta, 1x denně tři po sobě jdoucí dny.

Kontraindikace: Pozorně čtěte příbalovou informaci. Nizoral šampon není určen kojencům a dětem do 12 let. Nepoužívejte, jestliže jste alergický(á) na ketokonazol nebo kteroukoli další složku tohoto přípravku. Příznaky přecitlivělosti se projevují svěděním a zarudnutím pokožky po použití šamponu.

Výrobce: Stada Pharma CZ

EAN: 4011548040522

SUKL kód: 243146

Farmakoterapeutická skupina: Ketokonazol

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek