Cukroví pečeme jedině s HEROU

23.11.2021

Vánoce jsou každý den blíž a blíž! Hledáte recepty na vánoční cukroví? Připravili jsme pro Vás několik receptů na vánoční cukroví s HEROU. Naše pečení s HEROU si určitě zamilujete.

Cukroví pečeme jedině s HEROU
(Foto: facebook/Hera)

 

Historie HERA značky začíná již v roce 1928 a dodnes je věrným pomocníkem v kuchyni každého, kdo miluje pečení. Jedná se o kvalitní rostlinný tuk s tradicí. Existují dvě varianty HERA rostlinného tuku, a to HERA klasická a HERA máslová.

 

HERA klasická HERA máslová

 

HERA klasická je rostlinný tuk ideální na jakékoliv pečení. Lze ji snadno našlehat, použít jak na pečení, tak i do krémů. Nesráží se a má hladkou texturu. Ihned po vytažení z lednice se dá s ní jednoduše pracovat. Obsahuje 72% tuku.

HERA složení: rostlinné oleje a tuky (palmový, řepkový, slunečnicový, v různém poměru), voda, emulgátor, jedlá sůl (0,2%), sušená syrovátka, regulátor kyselosti (kyselina citrónová), aroma, vitamín A, vitamin D3, vitamin E, barvivo (karoteny).

HERA máslová je mladší variantou klasického rostlinného tuku HERA. Kromě klasického pečení je ideální i do krémů, krémových dezertů a dortů. Lze ji snadno našlehat, má příjemnou máslovou příchuť a nesráží se. Obsahuje 78% tuku.

HERA máslová složení: rostlinné oleje a tuky (palmový, řepkový, slunečnicový, v různém poměru), voda, sušená syrovátka, jedlá sůl (0,4 %), emulgátor, aromata másla (obsahují mléko), regulátor kyselosti (kyselina citrónová), barvivo (karoteny), vitamín A, vitamin D.

 

Pečení s HEROU – recepty

 

Linecké cukroví

 

Ingredience

 

Příprava

Nejdříve prosejeme na válu mouku, máslo nastrouháme, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky a citronovou šťávu. Všechny suroviny smícháme v míse a pořádně vypracujeme v hladké těsto. Hotové těsto necháme v chladu odpočinout zhruba 2 hodiny.

Na pomoučeném vále vyválíme plát silný 3 mm. Pokud se těsto lepí, podsypáváme moukou. Připravíme si formičky a vykrájíme libovolné tvary, které skládáme na plech s pečícím papírem. Z poloviny tvarů vypíchneme kovovou trubičkou střed. Linecké cukroví pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů zhruba 7 minut.

Když je cukroví upečené, vyndáme jej z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí slepujeme marmeládou.

 

Šlehačkové cukroví

 

Ingredience

 

Příprava

Nejdříve prosejeme na válu mouku, máslo nastrouháme a přidáme šlehačku. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Připravené těsto by se nemělo lepit. Těsto necháme chvíli v chladu odpočinout.

Na pomoučeném vále vyválíme plát silný 4-5 mm. Pokud se těsto lepí, podsypáváme moukou. Z těsta vykrájíme libovolné tvary a skládáme je na plech s pečícím papírem. Šlehačkové cukroví pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut na 170 stupňů.

V míse smícháme moučkový cukr, vanilkový cukr a skořici. Upečené těsto obalujeme v této směsi.

 

Kokosové cukroví

 

Ingredience

 

Příprava

Nejdříve prosejeme na válu mouku a přidáme půlku balení prášku do pečiva. Máslo nastrouháme a přidáme k mouce spolu s moučkovým cukrem, nastrouhaným kokosem a vejce. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které by se nemělo lepit.

Na pomoučeném vále vyválíme plát silný 4 mm a vykrájíme libovolné tvary, které poté skládáme na plech s pečícím papírem. Kokosové cukroví pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Zdobíme podle chuti, lze jej ozdobit čokoládou nebo jinou polevou.

Dobrou chuť!

Hera v akci

Zobrazit více

 

 

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Pečeme cukroví: Perníčky

Také si nemůžete představit Vánoce bez voňavých a měkkých perníčků? Vyzkoušejte naše skvělé recepty na tradiční klasické perníčky, ale i perníčky veganské.

TIP na vánoční dárky pro děti

Vánoce jsou každým dnem blíž a k této sváteční atmosféře patří i nakupování dárečků pro naše děti. Připravili jsme pro Vás pár tipů, co by měl Ježíšek nadělit pod vánoční stromeček.

Na pečení cukroví potřebujeme vánoční vykrajovátka! TIP kde a jaký druh vykrajovátek koupit

Přichází Vánoce a s nimi i čas pečení cukroví. Připravte se na ně s originálními vykrajovátky, díky kterým bude vaše cukroví blíže k vánočním svátkům!

Vytvořte si plán na předvánoční úklid

Přejete si mít Vánoce bez stresu? Začněte s předvánočním úklidem již teď a prožijte Vánoce v klidu. Máme pro Vás pár tipů, jak na předvánoční úklid.

Albert daruje milion porcí jídla potřebným. Chce jim pomoct udělat hezké Vánoce

Pro potřebné, kteří si nemohou ve vánočním čase zajistit dostatek jídla, připravily prodejny Albert milion porcí potravin. Distribuce daru čerstvých a trvanlivých potravin probíhá ve spolupráci s Českou federací potravinových bank. Pravidelnými dary neprodaných potravin pomáhají prodejny Albert v průběhu celého roku, mimořádný dar milionu porcí tuto pomoc ještě navýší. Celkově tak Albert letos daruje minimálně 4,2 milionu porcí potravin sociálně znevýhodněným lidem, organizacím a spolkům.

Co by nemělo chybět v zimní výbavě pro miminko?

Jak obléknout miminko v zimě? Máme pro Vás pár rad, s kterými zimní výbava pro miminko bude zajištěna.

Babiččin bylinkář: 44. Fenykl obecný

Fenykl se využívá jako koření, zelenina i léčivka již mnoho staletí. Dnes je přitom neprávem přehlížen, protože často nevíme, jak s ním v kuchyni naložit. Nechte se tedy inspirovat a vychutnejte si jeho netradiční chuť!

Péče o pokožku miminka je velmi důležitá

Vzhledem k tomu, že dětská pokožka je citlivější než pokožka dospělých, je důležité vědět, jak o ni správně pečovat. Máme pro Vás pár rad, které Vám usnadní péči o pokožku miminka.

Babiččin bylinkář: 43. Bříza bělokorá

Bříza bělokorá má blahodárný vliv na ledviny a pročišťuje organismus. Připravte si tedy březový čaj či limonádu a zbavte své tělo nežádoucích látek!

Potravina měsíce Listopad: Špenát

Špenát je nízkokalorická vitaminová bomba! Vyzkoušejte jeden z našich receptů a zjistěte, jak tato chutná zelenina prospívá našemu zdraví.

Nejoblíbenější letáky


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.