Jednoduchá dýňová polévka
Dýně k Halloweenu bezesporu patří, a to nejen před dveře jako dekorace. Jednoduchou dýňovou polévku si můžete připravit během několika minut. Nejdříve si nachystejte důkladně omytou a na větší kostky nakrájenou muškátovou dýni a nadrobno nakrájenou cibuli. V hrnci rozehřejte máslo. Připravenou cibuli osmahněte do sklovatova a přidejte dýni. Provoněné suroviny zalijte vodou a vařte do měkka (přibližně 20-30 minut). Nyní přilijte do hrnce smetanu na vaření, dle chuti osolte a opepřete a rozmixujte do hladka. Podávejte s čerstvým pečivem. Pro zjemnění i barvu lze přidat lžíci zakysané smetany nebo ricotty.
Párko-mumie
Tento opravdu jednoduchý recept nejen zasytí, ale i pobaví. Potřebovat budete pouze párky, listové těsto, jedno vejce a hořčici na ozdobu. Listové těsto vyválejte a nakrájejte na tenké proužky, kterými obalíte párky rozkrojené na polovinu. Listové těsto použijte jako obinadlo. Takto omotané párky potřete rozšlehaným vejcem a pečte ve střední části trouby dozlatova. Pro dokonalý efekt vytvořte oči pomocí hořčice.
Červí panák
Vyrobit originální halloweenský drink není nic náročného. Stačí, když si v obchodu koupíte sáček pestrobarevných gumových červů a je téměř hotovo. Nyní stačí, když namícháte svůj oblíbený koktejl, který obohatíte o několik sladkých červích bonbónků. Smíchat můžete například bílé víno a jablečný džus v poměru 1:1 obohacený vodkou dle chuti. Gumoví červíci dodají nápoji nejen sladkost, ale i originální netradiční barvu a vzhled.