Vaše poloha:
Uvařte si domácí bramborové gnocchi
(Foto: canva.com)
Uvařte si domácí bramborové gnocchi
(Foto: canva.com)

02.06.2022

Uvařte si domácí bramborové gnocchi

Příprava domácích noků může znít složitě, ale ve skutečnosti je můžete udělat v několika jednoduchých krocích! Tuto oblíbenou přílohu můžete podávat s jakoukoli omáčkou a domácí noky jsou mnohem lepší a chutnější než kupované. Vyzkoušejte náš recept na domácí bramborové noky!

Domácí gnocchi - recept

 

Ingredience

 

 

Jak udělat domácí noky – postup

 

1. Brambory uvařte ve skořápce. Nesmíte je převařit, jakmile se začne oddělovat slupka od brambor, pak by už měly být venku.

2. Když jsou brambory uvařené, trochu je ochlaďte, poté oloupejte a rozmačkejte. Důležité je, aby byly suché, to znamená, že nejsou nasáklé vodou, protože v tom případě je potřeba více mouky. Čím méně mouky, tím chutnější gnocchi.

3. Když jsou brambory rozmačkané, přidejte sůl, žloutky, olej a mouku a vypracujte těsto. Pokud hnětete těsto příliš dlouho, začne se lepit. Dejte však pozor, aby se všechny ingredience spojily.

4. Těsto na noky rozdělte na 4 stejné části a položte je na lehce pomoučenou plochu.

5. Každou část rukama mírně ztenčujte, ale vynechte mouku. Jakmile se začne těsto lepit, přidejte mouku, ale velmi málo, jen tolik, aby se dalo těsto tvarovat rukama na rolku tloušťky 1 centimetr. V této fázi je nakrájejte na přibližně stejné kousky.

6. Nakrájené noky můžete nechat přesně v tomto tvaru, ale můžete z nich vytvarovat malé kuličky, do jejichž středu přimáčkněte špičku tlustšího nože, budou vypadat jako zrnko kávy.

 

(Foto: canva.com)

 

7. Domácí gnocchi nechte odležet alespoň 30 minut. Poté je dejte vařit nebo zmrazit. Jakmile vyjdou na povrch, tak jsou domácí noky hotové.

 

Mohlo by Vás zajímat

Chcete si vyrobit si vlastní sýr? Je to snadné! Přehled sýrů, které zvládnete sami

Jste milovníky sýrů a chtěli byste si vyzkoušet jejich přípravu? Proces výroby zvládnou i naprostí nováčci, a to i bez speciálního vybavení. Přinášíme vám recepty na ricottu, sýr feta, cottage a pivní sýr. Nejenže si na těchto sýrech pochutnáte, ale také vám poslouží, jaké skvělé dárky pro vaše blízké.

Vepřové medailonky se smetanou a gnocchi: Dokonalá kombinace pro vaši večeři

Každý z nás občas touží po jednoduchém, ale přesto výtečném jídle, které potěší naše chuťové buňky. Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou a s gnocchi právě nabízejí tu správnou kombinaci elegance a chutí. Připravené během pár chvil, toto jídlo je hotová klasika, která nikdy nezklame. Nebojte se experimentovat s masem a smetanou – uvidíte, že úspěch bude neodvratný.

Recept na zapečené gnocchi s rajčatovou omáčkou a špenátem

Gnocchi jsou skvělou volbou pro rychlou a snadnou večeři. Tento recept na zapečené gnocchi s rajčatovou omáčkou a špenátem je jednoduchý a plný chutí. Připravte si své ingredience a začněte vařit!

Recepty ze staršího pečiva aneb staré pečivo nepatří do koše

Máte doma starší pečivo a nevíte si rady co s ním? Rozhodně ho nevyhazujte, protože my jsme pro vás našli spoustu řešení, jak ho zpracovat a zároveň tímto krokem zabráníte plýtváním potravin.

5 vynikajících a zdravých receptů z jednoho pekáče

Hledáte zdravé a rychlé recepty na oběd? Vyzkoušejte jeden z našich pěti receptů z jednoho pekáče. Příprava je jednoduchá a zvládne to opravdu každý!

Vyzkoušejte 3 osvěžující, letní drinky s melounem nebo levandulí

Léto je v plném proudu a to znamená, že je ideální čas na užívání si! Osvěžte se v horkých dnech těmito lehkými letními drinky, které jsme pro vás připravili! Tyto jednoduché letní drinky bez alkoholu připravíte rychle a uděláte radost celé rodině.

Potravina měsíce květen: Jahody

K začínajícímu létu neodmyslitelně patří i jahody. Vyzkoušejte proto jeden z našich receptů a vychutnejte si jejich jedinečnou svěží chuť. Uděláte tím i něco pro své zdraví!

Potravina měsíce květen: Mangold

Znáte pestrobarevný mangold? Právě přichází jeho sezóna a byla by tedy škoda nevyužít tuto netradiční zeleninu naplno. Vyzkoušejte proto jeden z našich receptů a připravte si z této atraktivní zeleniny lahodnou večeři.

Potravina měsíce květen: Kedluben

Mezi nejrannější druhy jarní zeleniny patří kromě chřestu či ředkviček právě kedlubna. Jde o poměrně nenápadnou potravinu, kterou máme tendenci podceňovat. Jde však o nesmírně zdravou a chutnou zeleninu. Zjistěte proto, čím je kedlubna jedinečná a proč ji častěji zařadit do svého jídelníčku!

Potravina Měsíce Duben: Mrkev

Mrkev patří bezesporu mezi nejoblíbenější a také nejzdravější druhy zeleniny. Mnoho z nás však kvůli nesprávné úpravě získává z této vitaminové bomby jen minimum živin. Poradíme vám, jak nejlépe mrkev konzumovat, abyste získali maximum prospěšných nutrientů!