Vaše poloha:

Znojmia Okurky 5-7 cm 340g

Znojmia Okurky 5-7 cm 340g

Aktuální slevu na Znojmia Okurky 5-7 cm 340g zjistíte jednoduše nastavením Strážce slev .

Podívejte se také na další produkty značky Znojmia , či na podobné zboží z kategorie Potraviny nebo trvanlivé nebo nakládané a kompoty.

Billa

Zbývá 20 dní

Platí do: Úterý 10.6.2025

Informace o výrobku

Značka: Znojmia Výrobce: Hamé Balení: 340 g EAN: 8595139708955 Kategorie: Potraviny / trvanlivé / nakládané a kompoty

Popis výrobku

 

Tradiční recepturaVyrobeno na Jižní MoravěBez lepkuSlazeno pouze cukrem

 

První historická zmínka o znojemských okurkách pochází z 2. poloviny 16. století. V té době se začaly ve znojemské oblasti pěstovat okurky, které do Evropy přišly až z daleké Indie. Od poloviny 19. století se na Znojemsku začaly lahodné okurky uchovávat prostřednictvím slaného a kyselého nálevu a staly se velmi oblíbenou pochoutkou i na císařských dvorech. V průběhu 20. století pak byla vyvinuta zcela originální receptura sladkokyselých znojemských okurek, která je známá pod značkou Znojmia a je velmi oblíbená nejen u nás v Čechách, ale i v řadě zemí ve světě, kam míří velká část produkce znojemských okurek. Znojemské okurky - dříve pochoutka císařů, dnes pochoutka pravých gurmánů.

Značka Znojmia je známá zejména okurkami, jejichž jedinečný a lahodný nálev si získal srdce již několika generací zákazníků. Neméně oblíbené jsou však i další sterilované výrobky, které jsou pod značkou Znojmia k dostání - například zelí, hrášek, kukuřice, paprika, křen či různé zeleninové směsi jako Moravanka a Kunovjanka. Výrobky Znojmia jsou ideální jako součást salátů, příloha, ozdoba slavnostních mís či jen tak samotné, na chuť.

Příprava a použití

Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a spotřebujte do 14 dnů.

 

 

Alergeny

Hořčice

 

Balení: Zavařovací sklenice.

 

Skladování: Skladujte v suchu a temnu při teplotě 0 - 28 °C.

Složení výrobku

  • Okurky
  • Voda
  • Ocet
  • Cukr
  • Cibule
  • Sůl
  • Hořčičné semeno
  • Kořenící výtažek

    Spolupracujeme s: