Mramorová bábovka recept
Ingredience
- 2 hrníčky polohrubá mouka
- 1 hrnek mléko
- 1 hrnek cukr krupice
- ½ hrnek olej
- 3 ks vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- Kakao
- Citronová kůra
Příprava
1. Nejdříve našleháme vejce s cukrem do pěny. Poté přidáme olej, mléko, nastrouhanou citronovou kůru, prosátou mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme.
2. Jelikož chceme připravit mramorovou bábovku, tak hotové těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné části vmícháme kakao. Do tukem vymazané formy nalijeme polovinu světlého těsta, poté tmavé těsto a opět světlé těsto. Bábovkovou formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45–50 minut na 200 °C.
3. Po vychladnutí můžeme mramorovou bábovku pocukrovat. Poté nakrájíme a podáváme k snídani nebo ke kávě.
Dobrou chuť!
TIP: Pokud máte rádi kokos, tak můžete do světlé části těsta přidat kokos.
Jogurtová bábovka recept
Ingredience
- 1 kelímek bílý jogurt
- 1 kelímek (od jogurtu) polohrubá mouka
- ½ kelímek cukr krupice
- 3 ks vejce
- 2 lžíce olej
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
Příprava
1. Nejdříve našleháme vejce s cukrem do pěny. Poté přidáme olej, jogurt, prosátou mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme.
2. Do tukem vymazané a vysypané formy nalijeme připravené těsto. Bábovkovou formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45–50 minut na 200 °C.
Dobrou chuť!
TIP: Pro zlepšení chutí můžeme do těsta přidat rozinky nebo ořechy.
