Mražený jogurt
A začneme opravdu zlehka. Tento „recept“ zvládnete nejen o půlnoci s jednou rukou za zády, ale i se zavázanýma očima. V obchodě si kupte jogurt dle chuti. Nejlepší jsou ovocné jogurty pro děti, které nejen výborně chutnají, ale prodávají se v malých kelímcích. Doma poté stačí víčko uprostřed naříznout, zastrčit ploché dřívko nebo speciální plastový držáček a jogurty vložit na několik hodin do mrazáku.
Ovocné osvěžující zmrzliny
Léto je sezónou jahod, malin, borůvek, meruněk, broskví a mnohých dalších. Vyběhnete-li na zahradu a natrháte si plnou misku oblíbeného ovoce, můžete si doma snadno a rychle vyrobit osvěžující zmrzlinu vhodnou i pro vegany. Do mixéru vhoďte omyté a nakrájené ovoce dle chuti a možností (nemusíte se omezovat pouze na jeden druh, ale ovoce můžete i namíchat), přidejte trochu vody a vanilkového nebo třtinového cukru a rozmixujte. Vzniklou kaši nalijte do speciálních tvořítek na nanuky nebo do misky a nechte ztuhnout.
Tip: Pokud nemáte zahradu, ale vyrazíte na nákup do obchodu, můžete si vyrobit zmrzlinu i z exotického ovoce.
Jahodové pokušení na druhou s kysanou smetanou
Začneme opět jednoduše. Nejprve rozmixujte omyté jahody s kapkou vody. Směs doslaďte třtinovým cukrem. Pro zjemnění přidejte zakysanou smetanu a důkladně promíchejte. Hmotu nalijte do formiček na nanuky a důkladně zmrazte. Těsně před tím, než zmrzlinu vyndáte z mrazáku, si připravte nadrobno nasekané kousky jahod. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření, do které zamícháte kvalitní smetanu. Jednotlivé nanuky nejprve krátce ponořte do čokoládové polevy a poté je posypte kousíčky jahod.
Tip: Chcete-li, aby vaše zmrzlina křupala, přidejte k sypání oříšky.
Čokoládová bomba
Nejen ovoce, ale i čokoláda patří k létu. Abyste si mohli pochutnat na domácí čokoládové zmrzlině, svařte mléko s cukrem. Do horkého mléka přidejte kousky čokolády a kvalitní kakao. Míchejte tak dlouho, dokud se vše důkladně nerozpustí. Než směs vychladne, vyšlehejte si v předem připravené nádobě smetanu. Do šlehačky opatrně vmíchejte chladný čokoládový krém. Vše nalijte do misky či plastové vaničky a nechte důkladně zmrazit.
Tip: Aby vaše čokoládová bomba byla opravdu čokoládová, můžete do krému před zmrazením přisypat pecičky čokolády.