Ingredience
Na citronádu:
Na ozdobu:
- Citrón a limetka
- Čerstvá meduňka
Příprava
1. Rozkrájíme každý citron na polovinu a vymačkáme 5 polovin. Jednu polovinu citrónu nakrájíme na malé plátky.
2. Do hrnce nalijeme 150 ml vody a přidáme 100 gramů cukru. Zahříváme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.
3. Vymačkánou šťávu z citrónů nalijeme do džbánu. Poté přidáme rozpuštěný cukr. Zamícháme a přidáme zbytek vody. Necháme půl hodiny v lednici vychladnout.
4. Když vyndáme citronádu z lednice, přidáme nakrájené plátky citrónu a kostky ledu. Zdobit můžeme plátky limetky a lístky meduňky.
Tajemství dokonalé limonády je v cukrovém sirupu, který se připravuje rozpuštěním cukru ve vodě. Pokud dáte cukr do studené vody, spadne jen na dno sklenice.
OKURKOVÁ LIMONÁDA S CITRÓNEM

Ingredience
Příprava
1. Do hrnce dáme cukr a zalijeme vodou. Zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Cukrový sirup vložíme do lednice a necháme vychladnout 1 hodinu.
2. Nakrájíme okurku na plátky a rozmixujeme v mixéru. Okurku procedíme přes síto a necháme okapat.
3. Vymačkáme šťávu z citrónů.
4. Do džbánu vlijeme tekutinu z okurky, přidáme vymačkanou šťávu z citrónů a cukrový sirup. Vše dobře promícháme.
5. Dolijeme studenou vodou. Podáváme zasypané ledem a ozdobíme kousky okurky.
TIP: Můžeme na ozdobu přidat i lístky meduňky nebo máty pro dokonalé osvěžení.