Vaše poloha:
Upečte si Krtkův dort bez mouky!
Upečte si Krtkův dort bez mouky!

20.04.2021

Upečte si Krtkův dort bez mouky!

Určitě jste už zkusili dobře známý Krtkův dort. Můžete si dopřát i jeho fit verzi, po které nebudete mít žádné výčitky. Tento lahodný dezert plný bílkovin lze připravit rychle a jednoduše i bez mouky. Poradíme Vám, jak na to!

Zdroj: oetker.cz

Ingredience, které budete potřebovat

 

Korpus

 

  • 4 ks vejce
  • 3 PL kakaa
  • 1 balení čokoládového pudinkového prášku
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 ks banánu nebo 100g čerstvých malin
  • 1 odměrka (30 g) čokoládového proteinu
  • 3 PL oleje
  • 5 PL sladidla Xylitol (nebo jiné sladidlo)
  • 1 špetka soli

 

Krém

 

  • 500 g polotučného tvarohu (2 vaničky)
  • 1 smetana ke šlehání (30 %)
  • 3 PL sladidla Xylitol
  • 50 g hořké čokolády 75% kakaa

 

Příprava

 

  1. Nejdříve připravíme těsto na korpus tak, že smícháme čokoládový pudinkový prášek, kakao, čokoládový protein, sladidlo, prášek do pečiva a špetku soli. Dále přidáme vejce a olej.
  2. Vymažeme dortovou formu máslem a hrubou moukou. Poté do dortové formy nalijeme připravené těsto na korpus. Troubu předehřejeme na 180 °C a pak korpus pečeme 20 minut na stejné teplotě. Po upečení necháme vychladnout.
  3. Připravíme krém na Krtkův dort. Tvaroh smícháme se sladidlem, pak do toho přidáme hořkou čokoládu nakrájenou na kousky. Pak tuto směs spojíme se pevně vyšlehanou smetanou.
  4. Vydlabeme korpus. Banány nebo maliny pak vložíme do vydlabaného korpusu a na to navrstvíme krém, který následně posypeme vydlabaným rozdrobeným korpusem.

 

Dobrou chuť!

Mohlo by Vás zajímat

Zamilujte se na první kousnutí: Recept na Oreo Cheesecake

Představte si dokonalou harmonii chutí, kde se sladkost čokoládových sušenek Oreo spojí s krémovou lahodností cheesecake. Tento Oreo cheesecake je kulinářským zjevením, které vás donutí zamilovat se na první kousnutí. Tento dezert je ideální volbou pro každou příležitost, ať už jde o oslavu narozenin, rodinnou večeři nebo jen tak pro potěšení vašich chuťových pohárků.

Zažijte Velikonoce jako nikdy předtím: Recept na beránka v pěti variantách

S blížícími se Velikonočními svátky se otevírá doba, kdy se rodiny a přátelé scházejí, aby společně oslavovali, a co by to byly za oslavy bez tradičního velikonočního beránka? Připravte se na to, že tento rok budou Velikonoce opravdu speciální, protože vám přinášíme recept na beránka v pěti neodolatelných variantách. Od klasického tvarohového až po luxusní biskupský beránek, každá z nich představuje jedinečnou chuť, která obohatí váš velikonoční stůl a zanechá vás i vaše blízké v úžasu.

Recept na nadýchaný mazanec, který zmizí dřív, než řeknete 'Velikonoce'

S blížícími se Velikonočními svátky se na naše stoly opět vrací tradiční pochoutky, mezi které patří i neodolatelně voňavý a luxusně nadýchaný mazanec. Tento klenot české kuchyně dokáže vykouzlit úsměv na tváři každého, kdo se po jeho ochutnání cítí jako v ráji. V tomto článku vám přinášíme recept na mazanec, který zmizí dřív, než stačíte říct "Velikonoce".

Zkuste to jinak: Recept na šneky se skořicí a citronovou polevou

Zapomeňte na obvyklé dezerty a dejte své kuchyni nový nádech s receptem na skořicové šneky s osvěžující citronovou polevou. Tato lahodná pochoutka je nejen snadná na přípravu, ale také přináší do vašeho domova vůni a pohodu. Překvapte své blízké tímto originálním receptem a užijte si závan skořice ve své kuchyni.

Něco sladkého ke kávě: Recept na nadýchanou citronovou babetu s polevou

Když se řekne "citronová babeta", určitě se vám vybaví představa nadýchaného, osvěžujícího dezertu, který dokonale pasuje ke kávě. Tento tradiční recept je známý po celém světě. Citronová babeta je oblíbená pro svou lehkost, svěžest a jednoduchost přípravy.

Upečte si legendární pražský koláč

Zamilujte si chuť a vůni pražského koláče. Tento kulinářský skvost, kombinující jemné těsto, voňavý krém a skořicovou drobenku, je ideálním doplňkem k vaší nedělní kávě nebo jako sladká pochoutka pro každodenní radost. Objevte originální recept, který je jednoduchý, ale zároveň nabízí neopakovatelný gurmánský zážitek.

Skořicový sen u vás doma. Recept na dokonalé skořicové šneky

Skořice, ta voňavá přísada, která dokáže proměnit obyčejné pečivo na něco naprosto úžasného. Skořicové šneky patří mezi oblíbené pochoutky milovníků sladkého po celém světě. Pokud si chcete dopřát tuto skořicovou dobrotu, zkuste náš recept na dokonalé skořicové šneky z kynutého těsta. Připravte se na křupavý, vonný a lahodný zážitek.

Věnečky jako z cukrárny. Recept na domácí věnečky se žloutkovým krémem

Svěží, nadýchané a plné lahodného žloutkového krému - ano, to jsou věnečky. Tato tradiční cukrářská lahůdka je oblíbená po celém světě a nyní vám ukážeme, jak si je připravit přímo v pohodlí vaší kuchyně. Získejte chuť nejlepších věnečků, které jste kdy ochutnali, a připravte si je díky našemu receptu na domácí věnečky se žloutkovým krémem. Jednou, co je ochutnáte, už nebudete chtít jiné dezerty.

Sladká chuť podzimu: Recept na domácí dýňovou bábovku

Podzim přináší mnoho krásných změn, a jednou z nejoblíbenějších je návrat do kuchyně a pečení. Když je venku chladněji a listí začíná opadávat, není nic lepšího než si připravit něco sladkého a voňavého doma. Jedním z nejlepších receptů na podzimní dobroty je dýňová bábovka. Tato chutná a vláčná bábovka osloví chuťové buňky všech členů rodiny a vytvoří dokonalou atmosféru podzimního dne.

Nechte se hýčkat: Nejlepší desetiminutová jablková bábovka

Jste-li milovníkem sladkých dobrot, které si můžete dopřát kdykoli bez zdlouhavé přípravy, máme pro vás skvělou zprávu. Dnes vám představíme recept na naprosto božskou desetiminutovou jablkovou bábovku. Tato lahodná pochoutka je rychlá, jednoduchá a přesto plná chuti. Připravte se na malý kulinářský zážitek, který vám zpříjemní chvíle u kávy nebo čaje.