Tato luxusní grilovaná kukuřice s limetovým máslem je inspirací z daleké, exotické kuchyně Mexika. Tento recept využívá kombinaci tradičních mexických ingrediencí a moderních přístupů ke grilování, aby vytvořil neodolatelnou chuťovou symfonii. Mexická kuchyně je známá svými výraznými přísadami a bohatými chutěmi, a tento recept není výjimkou. Přidání limetového másla dodává kukuřici osvěžující a citrusovou vůni, která se skvěle doplňuje s její sladkou přirozeností. Tento pokrm v sobě spojuje kulinární tradici a moderní grilovací techniky, abyste mohli zažít nezapomenutelný zážitek na vaší další grilovačce.
Recept na grilovanou kukuřici s limetovým máslem
.png)
Ingredience na 4 porce
- 4x kukuřice (klas)
- ½ hrnku sladké chilli omáčky
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžíce Sriracha chilli omáčky
- 1 stroužek česneku (najemno nasekaný)
- Šťáva z 2 limetek
- Nasekaný koriandr, 1 červená thajská chilli paprička (nasekaná), černý pepř, sůl a drcené vločky červené papriky (volitelné)
Postup:
- Nejdříve si připravíte limetové máslo. Ve střední misce si smíchejte rozpuštěné máslo, sladkou chilli omáčku, Srirachu omáčku, česnek, vločky z červené papriky a přilijte limetovou šťávu. Promíchejte a pak dle chuti osolte a opepřete.
- Případně si očistěte klasy. Připravte si gril. Přidejte na gril kukuřici a z každé strany grilujte dvě minuty a během toho podlévejte klasy připraveným limetovým máslem. Kukuřice musí být měkká a hnědá. Přibližně vám to potrvá 10 až 15 minut.
- Až bude kukuřice hotová, tak ji sundejte z grilu a pomažte dle chuti limetovým máslem, posypejte koriandrem a nakrájenou chilli papričkou.