Brambory se slaninou a cibulí
Může sloužit jako příloha k masu ale i jako samotné jídlo, které vás rozhodně zasytí.
Ingredience
2 porce
- 250 g brambor
- 200 g plátkové anglické slaniny
- 1x větší červená cibule
- 1 lžíce tymiánu
- 1 lžíce rozmarýnu
- 1 lžička sladké papriky
- 2 lžičky olivového oleje
- sůl, pepř
- alobal
Postup:
1/ Nejdříve si připravte alobal. Vytvořte si z alobalu větší obdélníky (postačí dva). Vevnitř to potřete olejem.
2/ Oškrábejte si brambory a nakrájejte na čtvrtky. Oloupejte si cibuli a nakrájejte na půl kolečka. Slaninový plátek rozpulte na polovinu. Až to budete mít, tak nyní můžete postupně přidávat do alobalu.
3/ Poté posypejte sladkou paprikou, tymiánem, rozmarýnem a trochu opepřete a osolte ale se solí opatrně, protože slanina je sama od sebe slanější. Vše promíchejte a zavřete alobal.
4/ Na grilu (střední oheň) dělejte 30 minut. Musí být brambory měkké.
Grilovaný hermelín s vlašskými ořechy
Pokud máte rádi hermelín, tak tato varianta se vám určitě bude zamlouvat.
Ingredience
1 porce
- 1x hermelín
- 1 lžička medu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžíce balsamicového krému
- 1 hrst vlašských ořechů
- tymián, petrželka, pepř a sůl
- alobal
Postup:
1/ Nejdříve si připravíte alobal (menší obdélník).
2/ hermelín z obou stran potřete olejem a posypte tymiánem, petrželkou, opepřete a osolte. Zabalte hermelín tak, aby byl přeložený alobal na bocích sýru. Horní a spodní část pak zůstává kompaktní.
3/ Na pánvi si dáte cukr, med a balsamico. Nechte rozpustit a poté v tom obalte vlašské ořechy.
4/ Hermelín dejte na gril a dělejte ho cca 10 minut z každé strany.
5/ Podávejte s vlašskými ořechy, brusinkami a čerstvým pečivem.
.png)
Grilovaný losos v alobalu
Zkuste oblíbeného lososa si ugrilovat trochu jiným způsobem.
Ingredience
2 porce
- 2x filety z lososa
- 2 lžíce medu
- 1 lžička tymiánu a petrželky
- 1 citron
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- sůl, pepř
- alobal
Postup:
1/ Připravíte si alobal ve tvaru obdélníku a vevnitř potřete olejem.
2/ Půlku citronu si nakrájíte na tenká kolečka a poskládáte do alobalu. Poté si osolíte a opepříte filety a vložte do alobalu.
3/ V menší misce si smíchejte tymián, petrželku, med, máslo a kápněte šťávu z druhé půlky citronu. Směsí polijte lososa a zabalte ho.
4/ Na grilu dělejte cca 20 minut (záleží na teplotě).