Vaše poloha:
Grilovačka: Šťavnaté recepty v alobalu
(Foto: canva.com)

10.08.2022

Grilovačka: Šťavnaté recepty v alobalu

Grilování a alobal rozhodně jdou k sobě. Má to své výhody a ty jsou, že si můžete na grilu udělat nakrájenou zeleninu, různé druhy sýrů, uzeniny, ryby a maso bez ztráty tuku a šťávy. Pojďte se podívat na naše recepty v alobalu.

 

Brambory se slaninou a cibulí

 

Může sloužit jako příloha k masu ale i jako samotné jídlo, které vás rozhodně zasytí.

 

Ingredience

2 porce

 

Postup:

 

1/ Nejdříve si připravte alobal. Vytvořte si z alobalu větší obdélníky (postačí dva). Vevnitř to potřete olejem.

2/ Oškrábejte si brambory a nakrájejte na čtvrtky. Oloupejte si cibuli a nakrájejte na půl kolečka. Slaninový plátek rozpulte na polovinu. Až to budete mít, tak nyní můžete postupně přidávat do alobalu.

3/ Poté posypejte sladkou paprikou, tymiánem, rozmarýnem a trochu opepřete a osolte ale se solí opatrně, protože slanina je sama od sebe slanější. Vše promíchejte a zavřete alobal.

4/ Na grilu (střední oheň) dělejte 30 minut. Musí být brambory měkké.

 

Grilovaný hermelín s vlašskými ořechy

 

Pokud máte rádi hermelín, tak tato varianta se vám určitě bude zamlouvat.

 

Ingredience

1 porce

 

Postup:

 

1/  Nejdříve si připravíte alobal (menší obdélník).

2/ hermelín z obou stran potřete olejem a posypte tymiánem, petrželkou, opepřete a osolte. Zabalte hermelín tak, aby byl přeložený alobal na bocích sýru. Horní a spodní část pak zůstává kompaktní.

3/ Na pánvi si dáte cukr, med a balsamico. Nechte rozpustit a poté v tom obalte vlašské ořechy.

4/ Hermelín dejte na gril a dělejte ho cca 10 minut z každé strany.

5/ Podávejte s vlašskými ořechy, brusinkami a čerstvým pečivem.

 

grilovaný hermelín
(Foto: canva.com)

 

Grilovaný losos v alobalu

 

Zkuste oblíbeného lososa si ugrilovat trochu jiným způsobem.

 

Ingredience

2 porce

  • 2x filety z lososa
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička tymiánu a petrželky
  • 1 citron
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • sůl, pepř
  • alobal

 

Postup:

 

1/ Připravíte si alobal ve tvaru obdélníku a vevnitř potřete olejem.

2/ Půlku citronu si nakrájíte na tenká kolečka a poskládáte do alobalu. Poté si osolíte a opepříte filety a vložte do alobalu.

3/ V menší misce si smíchejte tymián, petrželku, med, máslo a kápněte šťávu z druhé půlky citronu. Směsí polijte lososa a zabalte ho.

4/ Na grilu dělejte cca 20 minut (záleží na teplotě).

 

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Grilovaný hermelín s brusinkami? Luxusní chuťovka, která vám z grilu zmizí dřív, než ji otočíte

Grilovaný hermelín s brusinkami je letní stálice, kterou si zamilují i ti, co jinak sýru moc nedají. Spojení krémového sýra, sladkokyselých brusinek a křupavé kůrky je zkrátka neodolatelné – ideální jako rychlá chuťovka nebo večeře s letním salátem.

Co všechno se dá udělat z brambor? Těchto 10 tipů si zamilujete

Brambory patří mezi nejoblíbenější suroviny v české kuchyni – a není se čemu divit. Jsou levné, dostupné po celý rok a dají se připravit na nespočet chutných způsobů. Pokud už vás omrzely klasické vařené nebo pečené brambory, vyzkoušejte těchto 10 netradičních a výborných receptů, které vás překvapí a nadchnou.

Brambory do lednice nepatří. Tady je důvod, proč tím můžete zničit jejich chuť i kvalitu

Možná i vy automaticky ukládáte brambory do lednice, abyste prodloužili jejich trvanlivost. Ale věděli jste, že tím jejich kvalitu spíš zhoršujete? V článku vám vysvětlíme, proč to není dobrý nápad a kam brambory správně patří.

Co se vše dá usmažit jako řízek? Vyzkoušejte těchto 7 netradičních variant

Řízek nemusí být jen o mase. Pokud hledáte nápady, čím nahradit klasické maso, a přitom si pochutnat, máme pro vás inspiraci! Od smaženého květáku po tempeh – vyzkoušejte sedm chutných a netradičních variant vegetariánských řízků, které vás překvapí svou chutí i jednoduchou přípravou.

Grilovací recepty, které bourají internet: Tohle musíte zkusit ještě dnes

Grilování je v České republice oblíbenou tradicí, která spojuje rodiny a přátele při přípravě chutných pokrmů na čerstvém vzduchu. Ať už jste zkušený grilovací mistr nebo začátečník, následující recepty a tipy vám pomohou vytvořit nezapomenutelný kulinářský zážitek.​

Losos jako lék: Co udělá s vaším mozkem a tělem, když ho začnete jíst pravidelně

Losos patří mezi nejzdravější potraviny světa – a s přibývajícím věkem se z něj stává doslova superpotravina. Obsahuje cenné omega-3 mastné kyseliny, bílkoviny, vitamín D a antioxidanty, které mají přímý vliv na zdraví mozku, srdce i kloubů. Pravidelná konzumace lososa může navíc snižovat záněty v těle a podporovat psychickou pohodu. Proč by ho měli do jídelníčku zařadit hlavně lidé po 40?

Jak dlouho vařit brambory? Tohle je ideální doba, aby byly vždy perfektní

Brambory jsou jednou z nejoblíbenějších příloh, ale správná doba vaření závisí na jejich druhu i způsobu přípravy. Jak dlouho se vaří brambory na kaši, salát nebo jako příloha? Naučte se, jak je vždy uvařit dokonale.

Perfektně připravený losos: Jak ho upéct, osmažit i marinovat jako šéfkuchař

Losos je jednou z nejoblíbenějších ryb na světě. Jeho jemná, ale zároveň bohatá chuť a výživové benefity z něj dělají hvězdu nejen luxusních restaurací, ale i domácí kuchyně. Ať už ho milujete pečeného, grilovaného, nebo lehce marinovaného, správná příprava je klíčem k dokonalému výsledku. V tomto článku si ukážeme, jak vybrat čerstvého lososa, jaké jsou nejlepší způsoby přípravy a na co si dát pozor, aby byl vždy šťavnatý a plný chuti.

Recept, který musíte vyzkoušet: Francouzské brambory s pikantní klobásou

Francouzské brambory patří k oblíbeným receptům české kuchyně. Co takhle je ale trochu ozvláštnit? Přinášíme vám verzi s pikantní klobásou, paprikou a jemnou smetanou, která je plná intenzivní chuti a vůní. Tento recept si zamilujete.

Neodolatelné recepty na zapečené špagety: Vyberte si mezi špenátovou a lososovou variantou

Zapečené špagety jsou dokonalým pokrmem, který snadno připravíte a zaručeně si ho oblíbí celá rodina. Ať už zvolíte svěží kombinaci se špenátem a ricottou nebo luxusní variantu s uzeným lososem a smetanou, výsledek vás nikdy nezklame.

Spolupracujeme s: