Vaše poloha:
Grilovačka: Vepřová žebírka naložena v medové marinádě
(Foto: canva.com)

27.06.2022

Grilovačka: Vepřová žebírka naložena v medové marinádě

Dochází vám nápady, co si udělat na grilu? My pro vás máme skvělý recept na vepřová žebra s medovou marinádou. Určitě budete spokojeni a takovou pochoutku si budete dělat častěji.

 

Ingredience

 

 

vepřová žebírka
(Foto: canva.com)

 

Postup

 

1. Nejdříve si žebírka naporcujte na menší porce. Pokud nemáte odstraněnou tenkou blánu, tak je potřeba ji odstranit (vnitřní strana).

2. Marinádu si připravíte smícháním surovin. Do větší misky nalijte pivo, přidejte citronovou šťávu, med, hořčici a zamíchejte. Poté nasypejte sladkou papriku, chilli, šalvěj, skořici a špetku soli. Promíchejte marinádu.

3. Do připravené marinády naložte žebírka a nechte uležet (nejlépe přes noc). Pokud nemáte čas, tak postačí 2-3 hodiny a dejte do lednice.

4. Na rozpáleném grilu potírejte zbylou marinádou.

 

TIP: Žebírka můžete i vyudit. Nejdříve se žebra grilují 30 minut nepřímo (plamen je okolo masa) a poté potřete marinádou a zavřete gril poklopem a nechce vyudit.

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Grilovačka: Lilek ve svěží marinádě

Pokud si chystáte ugrilovat nějaké maso, tak určitě si nezapomeňte k němu přidělat grilovanou zeleninu. Je to skvělá příloha nebo lehčí varianta pokrmu ke grilování. My jsme pro vás připravili recept na naložený lilek v marinádě, který splní vaše očekávání.

Přinášíme vám 8 nejlepších domácích marinád na grilování

Grilovací sezóna je v plném proudu. Chystáte se připravit maso na grilu? Vyzkoušejte těchto 8 domácích marinád, díky kterým bude maso chutnat ještě lépe.

Grilovaný hermelín s brusinkami? Luxusní chuťovka, která vám z grilu zmizí dřív, než ji otočíte

Grilovaný hermelín s brusinkami je letní stálice, kterou si zamilují i ti, co jinak sýru moc nedají. Spojení krémového sýra, sladkokyselých brusinek a křupavé kůrky je zkrátka neodolatelné – ideální jako rychlá chuťovka nebo večeře s letním salátem.

Grilovací recepty, které bourají internet: Tohle musíte zkusit ještě dnes

Grilování je v České republice oblíbenou tradicí, která spojuje rodiny a přátele při přípravě chutných pokrmů na čerstvém vzduchu. Ať už jste zkušený grilovací mistr nebo začátečník, následující recepty a tipy vám pomohou vytvořit nezapomenutelný kulinářský zážitek.​

Jarní poklady z pampelišek: Vyrobte si sirup, salát i falešný med

Pampelišky nejsou jen plevel – jsou to cenné bylinky s řadou využití v kuchyni i domácí lékárně. Připravte si chutné a zdravé recepty, které potěší celou rodinu.

Neodolatelná krkovice s medem a hořčicí: Rychlá a snadná pochoutka pro každého

Šťavnatá vepřová krkovice na medu a hořčici je ideální volbou pro každého, kdo miluje výrazné chutě a jednoduchou přípravu. Tento recept vám ukáže, jak z běžné suroviny vytvořit dokonalou pochoutku, která se rozplývá na jazyku. Připravte si tuto lahůdku snadno a rychle v troubě.

Nejlepší recept na kuřecí paličky na medu: Jednoduchý, rychlý a neodolatelný

Pečené kuřecí paličky na medu jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá jednoduchý, ale zároveň chutný recept. Díky sladko-slané marinádě získá maso šťavnatost a dokonale křupavou kůrku. Vyzkoušejte tento snadný recept a připravte si kuřecí paličky, které si zamilujete!

Recept na vepřovou panenku v medovo-hořčičné omáčce se smetanou

Vepřová panenka je jedním z nejjemnějších druhů masa, které si můžete připravit. V kombinaci s medovo-hořčičnou omáčkou vytvoříte dokonalý pokrm plný chuti. Tento recept vás přesvědčí, že příprava výtečného jídla nemusí být složitá.

Majonéza podle vašich představ? Vyzkoušejte tyto 3 recepty a užijte si jejich chuť naplno

Připravte se na jedinečné chutě domácí majonézy ve třech různých variantách. Od klasické chuti, přes lehčí, dietní alternativu až po neobvyklou příchuť. S našimi jednoduchými recepty a postupy si můžete majonézu vyrobit snadno a rychle přímo z pohodlí vaší kuchyně. 

Skvělé recepty na grilované batáty: Od česneku a bylinek po skořici a med

Připravte se na neodolatelný zážitek plný výjimečných chutí a vůní. Grilované batáty je lahodný pokrm s exotickým nádechem, který se hodí právě na grilování. Svou jemnou sladkostí a křupavou texturou dokáží obohatit každý letní večer. Ať už si je připravíte s kari a jogurtem pro pikantní dobrodružství, nebo s medem a skořicí pro sladší požitek, grilované batáty se stávají korunou každého grilovacího menu. Připravte se na jedinečnou gastronomickou cestu, která spojuje kreativitu, zdraví a neodolatelnou chuť v jednom lahodném soustu.

Spolupracujeme s: