Ingredience
- 2kg vepřových žebírek
- 0,15l světlého piva
- 6 lžící medu
- 3 lžíce hořčice
- 2 lžičky citronové šťávy
- ½ lžičky sladké papriky
- 1 lžička chilli
- 1 lžička šalvěje
- Špetka skořice
- Sůl

Postup
1. Nejdříve si žebírka naporcujte na menší porce. Pokud nemáte odstraněnou tenkou blánu, tak je potřeba ji odstranit (vnitřní strana).
2. Marinádu si připravíte smícháním surovin. Do větší misky nalijte pivo, přidejte citronovou šťávu, med, hořčici a zamíchejte. Poté nasypejte sladkou papriku, chilli, šalvěj, skořici a špetku soli. Promíchejte marinádu.
3. Do připravené marinády naložte žebírka a nechte uležet (nejlépe přes noc). Pokud nemáte čas, tak postačí 2-3 hodiny a dejte do lednice.
4. Na rozpáleném grilu potírejte zbylou marinádou.
TIP: Žebírka můžete i vyudit. Nejdříve se žebra grilují 30 minut nepřímo (plamen je okolo masa) a poté potřete marinádou a zavřete gril poklopem a nechce vyudit.