Vaše poloha:
Hotový knedlík za deset min? Zkuste náš hrníčkový recept!
(Foto: canva.com)
Hotový knedlík za deset min? Zkuste náš hrníčkový recept!
(Foto: canva.com)

02.03.2022

Hotový knedlík za deset min? Zkuste náš hrníčkový recept!

Hledáte recept na domácí knedlíky? Připravili jsme pro Vás recept na rychlé knedlíky z mikrovlnné trouby. Zvládne to opravdu každý a za pár minut jsou knedlíky na stole!

 

Hrníčkový knedlík nevyžaduje dlouhou přípravu. Nemusíte se starat o kynutí, tvarování a zpracování těsta. Je to skvělá příloha k jídlu, jejíž příprava Vám nezabere více než 10 minut. Postačí Vám hrníčky o objemu 250 ml a jen pár základních ingrediencí. K přípravě použijte hrníčky vhodné do mikrovlnné trouby.

 

Ingredience (na 4 knedlíky)

 

 

Příprava

 

  1. Budeme potřebovat 4 hrníčky, které vymažeme a vysypeme moukou. Smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, mléko a vejce. Rohlíky pokrájíme na kostičky a přidáme do připravené směsi. Vypracujeme těsto. Místo hrnečků lze použít i silikonové formičky.
  2. Hrnky naplníme ze tří čtvrtin těstem, které je tekutější. Vložíme do mikrovlnné trouby a ohříváme zhruba 8 až 9 minut při výkonu 700W. Pokud těsto ještě není hotové, tak ohříváme další minutu. Knedlíky vyklopíme z hrnečků, nakrájíme a ihned podáváme.

 

TIP: Do těsta můžeme přidat i různé přísady jako jsou nasekané bylinky, kousky sýru nebo šunky.

 

(Foto: canva.com)

 

 

 

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Sladké potěšení na talíři: Recept na nadýchané jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky patří mezi letní klasiku, kterou milují děti i dospělí. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na měkoučké knedlíky plné čerstvých jahod, které se doslova rozplývají na jazyku.

Nejlepší způsob, jak zužitkovat starý chléb: Měkké knedlíky, které se hodí ke všemu

Máte doma tvrdý chléb, který by jinak skončil v koši? Nevyhazujte ho! Ukážeme vám, jak z něj udělat dokonalé domácí knedlíky, které si zamilujete jako přílohu k masu, omáčkám i zelenině.

Recept na špekové knedlíky s houbovou omáčkou

Hledáte zajímavý recept na oběd či večeři? Máme pro vás řešení! Vyzkoušejte náš skvělý recept na rakouské špekové knedlíky s houbami, který si zamiluje celá rodina.

Recept na ty nejlepší domácí knedlíky s borůvkami

Zkusili jste už připravit domácí knedlíky s borůvkami? Existuje mnoho variací ovocných knedlíků a my jsme pro Vás připravili několik různých receptů. Vyzkoušejte recepty na borůvkové knedlíky z kynutého, tvarohového a jogurtového těsta.

Skořicoví šneci jako z kavárny: Nadýchaní, voňaví a s krémovou polevou, kterou si zamilujete

Tento recept vás dostane vůní i chutí – skořicoví šneci, kteří se rozplývají na jazyku a provoní celý domov. Jsou nadýchanější než z pekárny, mají máslové těsto a dokonale sladkou polevu. Naučte se je připravit krok za krokem!

Jak připravit dokonale křupavý falafel doma – bez rozpadání a s autentickou chutí Blízkého východu

Falafel – voňavé kuličky z cizrny s bylinkami – patří mezi nejoblíbenější vegetariánské pokrmy na světě. Mnoho lidí se ho ale doma bojí připravovat, protože se často rozpadá nebo není dost křupavý. Jak dosáhnout dokonalé struktury, kterou znáte z restaurací? Přinášíme ověřený trik, podrobný recept a tipy, jak se vyhnout nejčastějším chybám.

„Masové“ rolky bez masa: Křehké listové pečivo, které si zamilují i masožravci

Vypadají jako klasické masové rolky, ale neobsahují ani gram masa. Díky dokonale dochucené náplni z čočky, hub a sójového granulátu chutnají naprosto božsky – a přitom jsou lehčí, zdravější a ideální i pro půst nebo vegetariánskou stravu.

Recept na chai latté: Zkuste si připravit kořeněnou lahůdku doma

Chai latté, voňavý a hřejivý nápoj, který pochází z Indie, je ideální pro chladnější dny. Spojuje sílu černého čaje s bohatstvím koření jako skořice, hřebíček, kardamom a zázvor. Příprava domácího chai latté není složitá a s trochou snahy si ho můžete vychutnat kdykoli. Máme pro vás jednoduchý recept, jak si tuto kořeněnou lahůdku připravit doma.

Objevte kouzlo kaki v dezertech: Tři sladké recepty, které vás mile překvapí

Kaki je nejen exotické a lahodné ovoce, ale také perfektní přísada do sladkých dezertů. Ať už jste fanoušky klasických koláčů, závinů, nebo hledáte nápad na rychlé muffiny, kaki vás mile překvapí svou jemnou sladkostí a šťavnatostí. Objevte tři jednoduché recepty, které osvěží vaše domácí pečení.

Podzim chutná takhle: Dýňový mramorový koláč, který okouzlí vůní i vzhledem

Pokud máte doma dýni a nevíte, co s ní, zkuste z ní upéct tento nádherně vláčný mramorový koláč. Kombinuje chuť dýně, kakaa a skořice do podzimní harmonie, která se hodí k horkému čaji i k ranní kávě.

Spolupracujeme s: