

27.12.2019
Jak na Nový rok, tak po celý rok – dobroty na Silvestr
Vánoce a s nimi spojené mlsání máte za sebou. Nyní na vás čeká další hostina, a to ta vítající příchod nového roku. Plánujete silvestrovskou oslavu u vás doma? Jaké budete mít menu? Ať se rozhodnete udělat rodinnou párty, oslavičku ve dvou či sezvat celou bandu kamarádů a přátel, neobejdete se bez dobrot, které budete celý večer a noc uždibovat.
Klasika, která nesmí chybět
Když si sepisujete seznam, co všechno musíte nakoupit, určitě se neobejdete bez chipsů, slaných tyčinek či oříšků. Tyto pochutiny jednoduše nasypete do misek a o víc se nemusíte starat. K dostání je široká škála chipsů, a to slaných, sýrových, slaninových, paprikových, barbecue a mnohých dalších. Zvolit lze i nejrůznější tematické tvary. I koupě oříšků vás neomezuje pouze na slané buráky, ale pochutnávat si můžete na mnoha druzích či příchutích. Buráky, mandle, kešu a další se obalují v medu, wasabi, čokoládě, jogurtu atd.
Silvestrovské jednohubky
Toto téma je široké jako svět. Při výrobě jednohubek či kanapek se totiž fantasii meze nekladou. Záleží, jaké chutě a kombinace chutí preferujete právě vy.
- Jednohubky našich babiček - Základem je obyčejný rohlík nakrájený na kolečka, která potřete sýrovou pomazánkou či pochoutkovým salátem. Poté na jednohubku navrstvěte kousek tvrdého sýru, šunky a okurky. Vše propíchněte párátkem a můžete podávat.
- Duo – sýr a hroznové víno - Tato kombinace potěší i všechny vegetariány. Vše, co potřebujete je rohlík nakrájený na kolečka, který doplníte kouskem sýru a kuličkou hroznového vína. Ideální jsou sýry s modrou plísní či sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu. V druhém případě lze hroznové víno nahradit (nebo doplnit) kouskem vlašského ořechu.
- Osvěžení s puncem léta - Těžké pokrmy lze odlehčit i šťavnatou pochoutkou snoubící dvě odlišné chutě, a to žlutého cukrového melounu a sušené šunky prosciutto. Příprava je velice jednoduchá. Kostičku žlutého melounu zabalíte do kousku prosciutta. S každým soustem na jazyku ucítíte lahodnou sladko-slanou kombinaci.
Alkohol teče proudem
Silvestrovské dobroty je nutné zapít něčím lahodným. Váš domácí bar se bezesporu neobejde bez dobře vychlazeného šampaňského, vína a piva. Chybět by neměly ani džusy, limonády, vodky a rumy pro přípravu míchaných nápojů. Pokud máte v plánu se během oslav odvázat, nezapomeňte na sůl, limetku a tequilu.
- Želatinové pokušení - Pokud vám bude zbývat čas, můžete svoji návštěvu překvapit alkoholovými želatinovými panáky. Příprava je velice jednoduchá. Nejprve uvařte barevnou želatinu dle instrukcí na obalu. Do připravené směsi vmíchejte alkohol dle chuti. Želatinu s alkoholem nalijte do formiček na led a dejte ztuhnout do ledničky. Pro zpestření a větší zábavu lze použít vtipné formičky. K dostání je celá škála, a to od kytiček, srdíček, diamantů či lebek, až po filmové a seriálové či lechtivé motivy.
Mohlo by Vás zajímat

Svěží jahodové smoothie: Zrychlí spalování tuků a rozjasní vaši pleť
Lahodné, zdravé a navíc s účinkem jako z kosmetického salonu? Tento smoothie z čerstvých jahod je doslova elixírem krásy. Pomůže s hubnutím i regenerací pokožky.

Brunetky, tato rtěnka z vás udělá královnu! Vizážisté odhalili TOP odstíny, které zaručeně zaujmou
Jste brunetka a přemýšlíte, jaká rtěnka vám opravdu sedne? Vizážisté prozradili odstíny, které z vás udělají nepřehlédnutelnou královnu večírků i běžného dne. Inspirujte se tipy, které letos letí nejvíc!

Pozor na oblíbený účes! Tohle vám může nenávratně poškodit vlasy
Vlasy vytažené dozadu, utažené gumičkou a dokonale uhlazený vzhled. Takzvaný "sleek look" je hitem sociálních sítí i módních přehlídek. Jenže odborníci varují: časté nošení této oblíbené úpravy může poškodit vlasové kořínky a vést k řídnutí vlasů.

Mezinárodní den koktejlů je tu: Vyzkoušejte domácí drinky, které zvládne každý
13. května slavíme Mezinárodní den koktejlů – svátek všech milovníků míchaných nápojů. Ať už dáváte přednost osvědčené klasice, nebo si chcete vyzkoušet něco nového, máme pro vás výběr jednoduchých koktejlů, které si zvládnete připravit i doma. A to včetně osvěžujících nealko verzí!

Sedíte celý den? Tělo vám to spočítá. Tohle udělejte každou hodinu pro zdraví
Celodenní sezení patří mezi největší tiché zabijáky dnešní doby. I když chodíte do fitka, 8 hodin u počítače vám zdraví neodpustí. Vědci varují, že přerušení sezení alespoň jednou za hodinu dokáže výrazně snížit rizika. V článku se dozvíte, proč je to tak důležité a co konkrétně každou hodinu udělat – bez námahy, a i v kanceláři.

Starobní důchod: Pokud tohle zapomenete doložit, může vás čekat zamítnutí
Žádost o starobní důchod není automatická a bez správných dokladů se můžete dočkat nepříjemného zamítnutí. Kromě dosaženého důchodového věku musíte splnit i další podmínky a dodat konkrétní dokumenty. V článku najdete vše, co potřebujete vědět, abyste důchod opravdu získali, a to bez chyb, zdržení nebo odmítnutí.

Bramborové šišky jako od babičky: S mákem i strouhankou chutnají celé rodině
Bramborové šišky s mákem nebo se sladkou strouhankou jsou tradiční pochoutkou, která voní domovem a připomíná kuchyni našich babiček. Tento jednoduchý a levný recept potěší malé i velké strávníky a hodí se jako rychlý sladký oběd nebo večeře. V článku vám poradíme, jak se vám šišky povedou dokonale a nabídneme dvě osvědčené varianty podávání, které si zamiluje celá rodina.

Pěstování pivoněk bez starostí: Podrobný návod pro začátečníky
Pivoňky jsou nádherné květiny, které mohou být skvělým doplňkem každé zahrady. Své bohaté květy a příjemnou vůni mohou obohatit každý prostor a přinést do vaší zahrady nádhernou atmosféru. Pokud jste začínající zahrádkář a chtěli byste pěstovat pivoňky bez zbytečných starostí, máme pro vás podrobný návod, který vám pomůže vytvořit krásný květinový ráj.

Tato chyba vás může stát borůvkovou úrodu! V květnu ji dělá většina zahrádkářů
Rádi byste letos sklidili bohatou úrodu borůvek? Pozor, v květnu se dělá jedna zásadní chyba, která vás o ni může snadno připravit. Ukážeme vám, jak tomu předejít a jak borůvky správně podpořit právě teď.

Proč jsou řízky tvrdé? Tohle děláte špatně při smažení a ani o tom nevíte
Řízky patří k nejoblíbenějším pokrmům české kuchyně, ale i zkušeným kuchařům se může stát, že jsou po usmažení tvrdé a suché. Často za to mohou chyby, kterých si ani nevšimnete – od výběru masa až po špatné smažení. V článku odhalíme, co může způsobit tvrdé řízky a jak je připravit krásně šťavnaté, jako od babičky.