Vaše poloha:
Jak připravit kuře, aby chutnalo jako kachna? Recept na kuře ala kachna
(Foto: canva.com)
Jak připravit kuře, aby chutnalo jako kachna? Recept na kuře ala kachna
(Foto: canva.com)

07.11.2024

Jak připravit kuře, aby chutnalo jako kachna? Recept na kuře ala kachna

Kuře, které chutná jako kachna? Pokud chcete ušetřit, ale neochudit se o chuť kachního masa, vyzkoušejte recept na kuře ala kachna. S pečeným kuřetem můžete dosáhnout chutného výsledku s jemnými tóny, které připomínají kachnu. Naučte se, jak kuře připravit, aby mělo křupavou kůži a šťavnatou chuť.

 

Co se v článku dozvíte?

  • Jak připravit kuře, aby chutnalo jako kachna
  • Jaké koření a přísady jsou důležité
  • Jak dosáhnout křupavé kůže a šťavnatého masa

 

Kuře ala kachna je oblíbený recept pro ty, kteří milují chuť kachny, ale hledají cenově dostupnější a rychlejší variantu. Výhodou je, že kuřecí maso je jemnější a nemusí se tak dlouho péct jako kachní. Tajemství tohoto receptu spočívá v správné kombinaci koření a technice pečení. S trochou trpělivosti dosáhnete křupavé kůrky a šťavnatého masa, které dokonale imituje chuť kachny. 

 

Recept na kuře ala kachna

 

(Foto: canva.com)

 

Ingredience:

 

 

Postup:

 

  1. Příprava kuřete: Kuře dobře omyjte a osušte papírovou utěrkou. Zevnitř i zvenku ho důkladně osolte, opepřete a potřete drceným kmínem a majoránkou, což jsou klíčové ingredience pro chuť podobnou kachně.
  2. Nádivka: Oloupejte česnek a nakrájejte ho na plátky. Do břišní dutiny kuřete vložte česnek, na čtvrtky nakrájenou cibuli a kousky jablka. Jablko dodá masu šťavnatost a jemnou sladkost, která kachní chuť ještě více připomene.
  3. Pečení: Rozehřejte troubu na 180 °C. Kuře položte do pekáče a potřete ho rozpuštěným sádlem nebo máslem. Přidejte trochu vývaru, aby se kuře během pečení nevysušilo.
  4. Dlouhé a pomalé pečení: Pečte kuře asi 1,5 až 2 hodiny. Pravidelně podlévejte výpekem, aby byla kůže krásně křupavá. Ke konci můžete teplotu zvýšit na 200 °C, aby se kůrka ještě více propekla.
  5. Podávání: Hotové kuře ala kachna nechte několik minut odpočinout, poté naporcujte a servírujte. Skvěle se hodí s červeným zelím a knedlíkem, což je klasická příloha ke kachně.

Tento recept na pečené kuře ala kachna je jednoduchou variantou pro ty, kdo milují kachnu, ale rádi experimentují s chutěmi. Výsledkem je šťavnaté pečené kuře, které svou chutí dokáže překvapit. Vyzkoušejte ho a zjistěte, jak jednoduché je připravit kuře, které chutná jako kachna.

 

 

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Recept na kuře Harissa s medem: Sladké, pikantní a dokonale šťavnatý oběd

Pokud hledáte originální způsob, jak připravit celé kuře, sáhněte po kombinaci harissy a medu. Tato pikantně-sladká úprava dodá masu neodolatelnou chuť a vůni. S tímto receptem zazáříte u všední večeře i na víkendové hostině.

Nejlepší recepty s koriandrem: Jak zvýraznit chuť vašich pokrmů

Hledáte způsob, jak ozvláštnit své pokrmy a dodat jim svěží a aromatickou chuť? Pak je koriandr tou správnou volbou. Tato bylinka, známá také jako cilantro, je neodmyslitelnou součástí mnoha kuchyní po celém světě a dokáže proměnit obyčejné jídlo v gurmánský zážitek. V tomto článku se podíváme na nejlepší recepty s koriandrem a naučíme se, jak tuto bylinku správně používat.

Recept na nejlepší trhané hovězí? Víno, bylinky a pomalé pečení dělají zázraky

Trhané hovězí maso patří mezi nejoblíbenější pomalu pečené pokrmy, které se doslova rozplývají na jazyku. Tajemství dokonalé chuti spočívá v dlouhé přípravě, kvalitním mase, aromatických bylinkách a kapce červeného vína. Vyzkoušejte tento recept na trhané maso, které se hodí do burgerů, tortill, nebo jako hlavní chod s bramborovou kaší.

Jak připravit svatomartinskou husu? Recept, který zaručí křupavou kůrčičku a šťavnaté maso

Svatomartinská husa je tradičním pokrmem, který se připravuje k oslavám svátku svatého Martina. Pokud chcete na váš stůl servírovat křupavou a šťavnatou pečenou husu, máme pro vás jednoduchý, ale ověřený recept, který vás nezklame. Naučte se, jak připravit dokonalou svatomartinskou husu s křupavou kůrčičkou, aby se vám hosté jen sbíhali!

Recept na sváteční pomalu pečený bůček

Chcete-li připravit nezapomenutelný vánoční pokrm, který zaujme každého hosta, nemusíte hledat dál. Tento tradiční vepřový pokrm, který zraje v pomalém pečení, se stává středobodem každé sváteční hostiny. Vyznačuje se křupavou kůrkou, šťavnatým masem a bohatými chutěmi, které si zaslouží místo na každém svátečním stole.

Upečte si luxusní Svatomartinskou husu

Přichází čas svatomartinských oslav a k nim neodmyslitelně patří tradice pečení svatomartinské husy. Tento článek vám nabídne osvědčený recept, který promění vaši kuchyni v místo plné lákavých vůní a přinese na váš stůl kousek tradiční podzimní pohody. Objevte tajemství dokonale křupavé kůrčičky a šťavnatého masa, které si zamiluje celá rodina. 

Recept na kuře s brambory a rajčaty z jedné pánve

Zimní počasí vybízí k hledání nových inspirací do kuchyně. Trávíme možná o něco více času v teple domova a chutný pokrm, který provoní zimní večer, tyto chvíle zajisté zpříjemní. Dnes pro vás máme recept na zapečené keře s bramborem.

Recept na citronové kuře po francouzsku

Vyzkoušejte náš zajímavý a chutný recept na citronové kuře! Příprava je jednoduchá, a většinu potřebných ingrediencí máte určitě doma.

Recept na pečené kuře s bylinkami, které si zamilujete!

Pečené kuře je oblíbenou pochoutkou, která má hned několik výhod. Nejen, že na nedělní oběd nasytí celou rodinu, ale je velmi jednoduché na přípravu a šetrné k peněžence. Dnes si ukážeme inspiraci na přípravu pečeného kuřete s bylinkami a domácím bylinkovým máslem. Jako přílohu pak baby brambory pečené v pekáči spolu s kuřetem.

Máte doma remosku? Upečte si šťavnaté kuře s bramborami!

Je něco chutnějšího než pečené kuře s bramborami? Máme pro Vás recept, který si určitě zamilujete. Příprava tohoto hlavního chodu je jednoduchá, nezabere Vám moc času, protože většinu práce za Vás odvede remoska. Pečené kuře v remosce je raz dva hotové!

Spolupracujeme s: