

22.01.2024
Jak připravit perfektní řízky z vepřové panenky?
Máte chuť na skvělý domácí oběd a toužíte po perfektních řízcích z vepřové panenky? Vyzkoušejte tento recept na chutné a šťavnaté řízky, které si zamilujete. Navíc vám představíme recept na křupavé brambory jako ideální přílohu k těmto lahůdkám.
Ingredience na řízky z vepřové panenky:
- 500 g vepřové panenky
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 1 hrnek strouhanky
Postup:
- Příprava masa: Očistěte vepřovou panenku od přebytečného tuku a šlach. Následně ji nakrájejte na tenké plátky. V misce si připravte trochu soli, pepře a hladké mouky. V další misce rozšlehejte vejce. Každý plátek masa nejprve obalte v mouce, poté ve vejci, a nakonec ve strouhance. Ujistěte se, že je řízek pořádně obalený.
- Smažení: Na pánvi si rozehřejte olej. Řízky smažte z obou stran dozlatova, což by mělo trvat přibližně 3-4 minuty na každou stranu. Po upečení dejte řízky na papírový ubrousek kvůli přebytečnému tuku.
Ingredience na křupavé brambory:
- 4 středně velké brambory
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky sladké papriky
Postup:
- Příprava brambor: Brambory omyjte a oloupejte. Nakrájejte je na tenké plátky nebo hranolky podle preference.
- Koření: V misce smíchejte olivový olej, sůl, pepř a sladkou papriku. Brambory následně obalte v této směsi, aby byly pořádně kořeněné.
- Pečení: Rozložte brambory na plech s pečícím papírem. Dejte plech do předehřáté trouby na 220 °C a pečte 25-30 minut nebo dokud brambory nebudou zlatě hnědé a křupavé.
Podávání:
Podávejte řízky z vepřové panenky spolu s křupavými bramborami. Doporučujeme přidat čerstvou zeleninovou salátovou přílohu nebo omáčku podle vaší chuti.
Mohlo by Vás zajímat

Vepřová panenka se sušenými rajčaty: Roláda, která zmizí ze stolu jako první
Chcete připravit něco, co vypadá slavnostně, chutná luxusně, a přitom nezabere hodiny v kuchyni? Roláda z vepřové panenky plněná sušenými rajčaty a sýrem je trefa do černého. Hodí se na rodinný oběd i slavnostní večeři a díky jednoduché přípravě ji zvládne i kuchař-začátečník.

Recept na nejlepší vepřové medailonky ve smetanové omáčce
Hledáte tip na lahodnou večeři, kterou připravíte během chvilky? Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou jsou zaručená klasika, která bude mít úspěch u všech členů rodiny.

Jak na vepřové medailonky s hořčičnou omáčkou? Tenhle recept vás dostane
Vepřové medailonky z panenky jsou synonymem pro rychlou a elegantní večeři, která potěší i ty nejnáročnější gurmány. S krémovou hořčičnou omáčkou získáte pokrm, který můžete podávat na všední stůl i slavnostní tabuli. Připravte se na dokonalou kombinaci chutí, která vás nadchne!

Vepřové medailonky se smetanou a gnocchi: Dokonalá kombinace pro vaši večeři
Každý z nás občas touží po jednoduchém, ale přesto výtečném jídle, které potěší naše chuťové buňky. Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou a s gnocchi právě nabízejí tu správnou kombinaci elegance a chutí. Připravené během pár chvil, toto jídlo je hotová klasika, která nikdy nezklame. Nebojte se experimentovat s masem a smetanou – uvidíte, že úspěch bude neodvratný.

Vepřová líčka v česnekové marinádě s bramborami a šalotkou
Hledáte nápad na skvělý recept s vepřovým masem? Co takhle vepřová líčka v česnekové marinádě s bramborami a šalotkou? Tento lahodný pokrm vás rozhodně nezklame.

Recept na pečenou vepřovou panenku obalenou v koření
Vepřové panenky není nikdy dost, a proto pro vás máme další skvělý recept. Určitě vás překvapí jednoduchost a šťavnatost.

Grilovačka: Vepřové špízy v marinádě
Jakou největší pochoutku si můžete udělat na grilu? My doporučujeme špízy. Můžete si je vyrobit podle své vlastní chuti, jsou jednoduché a rychlé. Připravili jsme pro vás recept na špízy z vepřové panenky.

Recept na středomořskou vepřovou panenku s rozmarýnem
Vychutnejte si jemnou a šťavnatou panenku plněnou špenátem a sýrem feta v kombinaci s lahodnou rozmarýnovou omáčkou. Můžete si být jisti, že tato lehká večeře bude chutnat jako ze špičkové restaurace.

Recept na pečené vepřové maso se smetanou
Už vám dochází nápady, co připravit k obědu nebo večeři? Máme pro vás jednoduchý, ale i přesto chuťově výborný recept na pečené vepřové maso se smetanou. K snadné přípravě tohoto jídla budete potřebovat jen pár ingrediencí.

Upečte si doma šťavnatou vepřovou panenku v marinádě
Chystáte-li se na oběd či večeři připravit vepřovou panenku, budete za svoji námahu stoprocentně odměněni. Chuť a struktura tohoto vysoce kvalitního masa totiž uspokojí i toho největšího gurmána. Jak ale panenku co nejlépe připravit? S námi navrhovaným receptem neuděláte chybu.