Jedním z nejdůležitějších kroků při přípravě kuřecího masa je odstranění šlachy. Často ale trávíme nad tímto procesem dost času, proto pro vás máme jednoduchý trik, který vám urychlí práci a kuře bude ihned připraveno k tepelné úpravě. Řekněte sbohem vyhazování kousků masa kvůli zdlouhavému ořezávání.
Co potřebujete k odstranění šlach z masa?
- Papírový ubrousek
- Vidlička

Postup pro jednoduché očištění masa
Celý postup není nijak náročný a zvládne ho opravdu každý. Jakmile se tento postup čištění masa naučíte, tak už se nikdy nevrátíte ke starému složitému postupu.
Tímto postupem ušetříte až 15 minut při vaření! Vezměte kuřecí prso a vidličku. Šlachu zasuňte co nejvíce mezi dva hroty na vidličce. Papírovým ubrouskem chytněte konec šlachy mezi prsty. Vidličkou zatlačte do kuřecího masa a tímto způsobem se šlacha sama oddělí a lehce ji celou stáhnete.