Vaše poloha:
Jak rychle a dokonale očistit maso od šlach a tuku?
(Foto: canva.com)
Jak rychle a dokonale očistit maso od šlach a tuku?
(Foto: canva.com)

23.11.2022

Jak rychle a dokonale očistit maso od šlach a tuku?

Nevíte si rady, jak rychle vyčistit a připravit maso? Šlachy nejde snadno odkrojit nožem, protože prorůstají skrz maso. Při čištění masa se už nebudete namáhat – máme pro vás trik, jak ušetřit čas při vaření. Šlach a tuku se zbavíte za pár vteřin!

 

Jedním z nejdůležitějších kroků při přípravě kuřecího masa je odstranění šlachy. Často ale trávíme nad tímto procesem dost času, proto pro vás máme jednoduchý trik, který vám urychlí práci a kuře bude ihned připraveno k tepelné úpravě. Řekněte sbohem vyhazování kousků masa kvůli zdlouhavému ořezávání.

 

Co potřebujete k odstranění šlach z masa?

 

  • Papírový ubrousek
  • Vidlička

 

(Foto: canva.com)

 

Postup pro jednoduché očištění masa

 

Celý postup není nijak náročný a zvládne ho opravdu každý. Jakmile se tento postup čištění masa naučíte, tak už se nikdy nevrátíte ke starému složitému postupu.

Tímto postupem ušetříte až 15 minut při vaření! Vezměte kuřecí prso a vidličku. Šlachu zasuňte co nejvíce mezi dva hroty na vidličce. Papírovým ubrouskem chytněte konec šlachy mezi prsty. Vidličkou zatlačte do kuřecího masa a tímto způsobem se šlacha sama oddělí a lehce ji celou stáhnete.

 

Kuřecí maso v akci

Kuřecí zadní čtvrtky 1 kg

44,90 - 79,90

4 prodejci

Více informací

Terno

44,90 Kč -25%

Zbývá 2 dny

Platí do: 22.7.2025

Platí v prodejnách

JIP

52,90 Kč

Zbývá 2 dny

Platí do: 22.7.2025

Platí v prodejnách

RABBIT řeznictví

59,90 Kč -25%

Zbývá 7 dní

Platí do: 27.7.2025

Prodejny RABBIT řeznictví

Albert

79,90 Kč -20%

Zbývá 2 dny

Platí do: 22.7.2025

Platí v prodejnách

Kuřecí prsa s kostí chlazená 1kg

129,90 - 134,90

3 prodejci

Více informací

Albert

129,90 Kč -31%

Zbývá 2 dny

Platí do: 22.7.2025

Platí v prodejnách

FLOP

134,90 Kč

Zbývá 2 dny

Platí do: 22.7.2025

Prodejny FLOP

FLOP TOP

134,90 Kč -33%

Zbývá 2 dny

Platí do: 22.7.2025

Platí v prodejnách

Terno

109 Kč -31%

Zbývá 2 dny

Platí do: 22.7.2025

Platí v prodejnách

Trefa

109 Kč

Zbývá 2 dny

Platí do: 22.7.2025

Prodejny Trefa

Zobrazit více

 

Mohlo by Vás zajímat

Babičky věděly, jak v kuchyni zazářit. Seznam praktických fíglů, jak zvládnout kuchyň na jedničku

Naše babičky si musely poradit v každé situaci, aby jejich pokrmy byly vždy dokonalé a rodina spokojena. Výbava kuchyní nebyla tak široká a moderní, jako v těch dnešních a i přesto vše zvládaly. Máme pro vás pár babských fíglů, s kterými si poradíte v nouzi.

Mějte mátu a meduňku vždy po ruce: Zamrazte je a užijte si je kdykoli

Máta a meduňka jsou neodmyslitelnými pomocníky v kuchyni, které dodávají pokrmům i nápojům jedinečnou chuť a vůni. Často se však stává, že čerstvé bylinky rychle ztrácí svou kvalitu a dlouhodobě je uchovávat není snadné. Mrazení je skvělým řešením, jak si zajistit přísun těchto aromatických bylin po celý rok. V tomto článku se dozvíte, proč a jak mrazit mátu a meduňku, jaké metody jsou nejvhodnější a jak je následně využít v kuchyni. S našimi tipy a triky budete mít mátu a meduňku vždy po ruce a jejich svěží chuť si užijete kdykoli.

Mince v mrazáku na dovolenou: trik, který ochrání vaše jídlo před zkažením

Chystáte se na dovolenou nebo prodloužený víkend a necháváte doma plný mrazák? Existuje jednoduchý trik, jak poznat, zda se při výpadku proudu jídlo rozmrazilo a znovu zamrzlo. Stačí dát do mrazáku obyčejnou minci a předejdete riziku, že po návratu sníte závadné potraviny.

Šokující objev v kuchyni: Tato levná surovina vás zbaví zápachu i plísně v bytě

Mysleli jste si, že ji patří jen do polévky? Omyl! Tato běžná kuchyňská ingredience může změnit celý váš domov. Podívejte se, jak ji chytře využít.

Česká klasika: Nejčastější chyby při vaření a triky od maminek i profíků

Milujete svíčkovou, knedlíky nebo guláš, ale výsledek doma není jako od maminky? Možná děláte drobné chyby, které mají velký vliv na chuť i konzistenci. Ukážeme vám ty nejčastější přešlapy při vaření české klasiky – a přidáme osvědčené rady od zkušených maminek i šéfkuchařů.

Obyčejná potravina, která zasytí víc než maso. Máte ji určitě doma

Už v roce 1995 byla vědecky označena jako nejvíce sytící potravina vůbec. Není to maso ani vejce – ale skromná brambora. Proč právě ona tak dobře zahání hlad a jak ji zařadit do zdravého jídelníčku?

Poznejte 8 jedlých slupek ovoce a zeleniny, které byste neměli vyhazovat

Mnozí z nás se při přípravě jídel z ovoce a zeleniny automaticky zbavují slupek, aniž by si uvědomovali, jaký poklad se v nich skrývá. Jedlé slupky jsou nejen plné vitamínů a minerálů, ale také mohou přidat jídlu chuť, texturu, a dokonce i barvu. V tomto článku vám představíme osm jedlých slupek ovoce a zeleniny, které byste neměli vyhazovat, a ukážeme vám, co se slupky lze udělat pro zpestření vaší kuchyně.

Kdy vyhodit starou pánev nebo nůž? Tyto kuchyňské pomocníky je potřeba měnit častěji, než si myslíte

Vypadá vaše pánev po letech jako bojiště? A co plastová dóza s víčkem, které už nedrží? Některé kuchyňské nástroje mají překvapivě krátkou životnost. Kdy je čas je vyměnit – a jak prodloužit jejich funkčnost?

Rybízová šťáva: Jak ji připravit bez ztráty vitamínů a chuti

Domácí rybízová šťáva je ideální způsob, jak zužitkovat letní úrodu. Při správném postupu si zachová výraznou chuť i vitamíny – bez potřeby zavařování nebo přidávání konzervantů. Hodí se pro děti, do limonád i do moučníků.

Jak vybrat meloun, co opravdu chutná? Otestujte ho těmito 3 způsoby

Sladký a šťavnatý meloun je letní favorit, ale výběr toho správného může být oříšek. Poradíme vám 3 jednoduché triky, jak poznat zralý meloun bez ochutnání – podle barvy, zvuku a hmotnosti. Už žádné mdlé plody!

Spolupracujeme s: