Nizozemský hachee je jedním z mnoha tradičních pokrmů, které pocházejí z Nizozemska. Tento jednoduchý a chutný pokrm mohou připravit i začátečníci v kuchyni a výsledek vás jistě potěší.
Hachee se obvykle připravuje z hovězího masa, cibule, mrkve a kořenové zeleniny. Vše se dusí v pomalém hrnci spolu s kořením a kořenovou zeleninou, dokud maso není měkké a plné chuti. Poté se přidá bílý jogurt nebo smetana a hotový pokrm se podává s knäckebrotem.
Ingredience
- 2 velké cibule
- 50 g másla nebo margarínu
- 800 g hovězího masa
- 3 polévkové lžíce mouky
- 500 ml hovězího vývaru
- 2 polévkové lžíce červeného vinného octa
- špetka paprikového koření
- 2 listy šalvěje
- 4 badyánové hřebíčky
- 1 čajová lžička cukru
Postup
- Nakrájejte maso na kusy o velikosti cca 3 cm. Nechte máslo nebo margarín rozpustit v (pánvi na smažení). Přidejte maso a osmažte ho ze všech stran.
- Nakrájejte cibuli a přidejte ji k masu. Ochutnejte maso špetkou paprikového koření. Poté přidejte mouku a promíchejte.
- Přidejte červený vinný ocet a cukr.
- Poté přidejte vývar a dobře promíchejte. Přidejte listy šalvěje a badyánové hřebíčky (zasaďte hřebíčky do listů šalvěje, abyste je neztratili) a vařte hachee 3 hodiny, dokud není měkké a měkké s pokličkou na pánvi. V posledních 30 minutách odstraňte pokličku, aby se omáčka trošku zredukovala.
- Pokud je hachee příliš silné, můžete přidat trošku vody. Před konzumací hachee odstraňte listy šalvěje a badyánové hřebíčky.
Tipy: Skvělé s hranolky, bramborovým pyré a červenou kapustou. Druhý den bývá hachee často ještě chutnější. Hachee uskladněte maximálně 3 dny v lednici nebo ho mrazte maximálně 3 měsíce.
Jedním z nejlepších způsobů, jak získat nejlepší chuť z hachee, je použití kvalitního masa a čerstvých koření. Kromě toho můžete také přidat vlastní doteky, jako je přidání rajčat nebo šalotky, abyste dali polévce jedinečnou chuť.
Příprava hachee je jednoduchá a může být skvělým volbou pro rodinnou večeři nebo pro hosty. Je to také skvělá volba pro zimní večery, protože vás zahřeje a naplní vám žaludek.
Tak neváhejte a vyzkoušejte si připravit tento skvělý nizozemský pokrm. S naším jednoduchým postupem budete mít úžasný výsledek, který potěší nejen vás, ale i vaše hosty.