Příprava kávy v moka konvici
Zrna kávy namlít středně. Naplňte filtr ve střední části konvičky kávou po okraj a do spodní části konvičky nalijte čerstvou vodu. Konvičku postavte na vařič a vařte na středním výkonu. Až potřebné množství vody začne probublávat přes filtr, tak konvici odstavte z vařiče. Kávu nyní můžete servírovat.

Příprava kávy ve French Pressu
Zrna kávy namlít nahrubo. Pro přípravu jednoho šálku kávy dejte vařit 100 ml vody. Jakmile se voda začne vařit, nalijte ji do French Press konvice a přidejte 2 lžičky kávy. Zamíchejte, umístěte víčko French Pressu a píst začněte stlačovat až po 3-5 minutách. Kávu nyní můžete podávat.

Příprava kávy v espresso kávovaru
Zrna kávy namlít najemno. Kávu nasypte do košíčku páky z kávovaru a zarovnejte kávu tamperem po celé ploše košíčku. Nasaďte páku a zapněte průtok vody, káva by měla začít téct po 5-7 vteřinách. Hotové espresso by mělo mít 40-45 ml.

Příprava turecké kávy v džezvě
Zrna kávy namlít najemno. Pro přípravu jednoho šálku turecké kávy nalijte do džezvy 100 ml studené vody a do toho vsypte kávu (2 lžičky). Položte džezvu vařič, nechte kávu začít vařit, dokud nedojde pěna až po okraj džezvy. Odstavte džezvu na chvíli ze zdroje tepla a malé množství pěny přidejte do šálku. Kávu opět vraťte na vařič a přiveďte k varu. Proces zopakujte třikrát.

Příprava cappuccina bez kávovaru
Pravé cappuccino je kombinací jemné espresso kávy a lahodného mléka. Jeho bohatá pěna a mléčně sametová struktura z něj činí oblíbený nápoj mnoha lidí. Příprava je jednoduchá. Vyšlehejte mléko tyčovým mixérem tak, aby se z něj stala krémová pěna. Připravte si espresso z čerstvé umleté kávy a nalijte do šálku. Přidejte mléčnou pěnu a hotovo!

A který druh kávy si dnes přípravíte Vy?
Káva v akci