Mnoho lidí brambory nejprve oloupe a poté je vloží do vody, aby se uvařily. Tímto způsobem se z brambor ztrácí škrob, ale aspoň se vyhnete loupání horkých brambor. Toto však opravdu není potřeba. Vyzkoušejte náš jednoduchý trik na snadné a rychlé loupání brambor!
Jak snadno oloupat brambory?
Když vaříme pro více než dva lidi nebo velké rodinné sešlosti a musíme oloupat celou hromadu brambor – tento proces ztratí veškeré kouzlo a může trvat příliš dlouho. Přesně proto oceníme všechny triky, které nám mohou pomoci urychlit jakýkoli kuchyňský proces. Přeskočte proces loupání před vařením brambor a místo toho brambory po uvaření jednoduše oloupejte.
Zde je návod, jak rychle oloupat brambory:
1. Ostrým nožem „propíchněte“ pouze slupku a zařízněte povrchovou čáru až do středu brambory. Udělejte to tak, že jednou rukou brambor rychle otočíte a druhou budete držet nůž co nejklidněji.
2. Přendejte brambory do velké mísy se studenou vodou. Brambory uvařte do měkka, poté je sceďte. Až vychladnou, oloupejte slupku brambor tak, že slupku na každé straně propíchnuté linie vytáhnete směrem ven, a to je vše – slupka jednoduše sklouzne bez námahy!