Reklama Reklama
Vaše poloha:
Jednoduché broskvové jednohubky s mozzarellou a prosciuttem pro každou příležitost
(Foto: canva.com)
Jednoduché broskvové jednohubky s mozzarellou a prosciuttem pro každou příležitost
(Foto: canva.com)

26.08.2025

Jednoduché broskvové jednohubky s mozzarellou a prosciuttem pro každou příležitost

Sladké broskve, jemná mozzarella a slaný prosciutto plát tvoří dokonalou kombinaci pro lehké letní jednohubky. Tento jednoduchý tapas recept spojuje sezónní svěžest a eleganci, ať už ho připravíte jako rychlé občerstvení k vínu, nebo efektní pohoštění pro přátele na večírku.

 

Co se v článku dozvíte?

  • Jak propojit broskve, prosciutto a mozzarellu do harmonické chuťovky?
  • Proč jsou broskvové jednohubky ideálním tapas na letní večer?
  • Jak připravit a naservírovat tento recept, aby zaujal hosty?
  • Jaké další kombinace ovoce a sýra můžete vyzkoušet?

 

Broskve na talíři: letní tapas s elegancí

 

Léto je sezónou broskví – šťavnatých, voňavých a plných chuti. V kuchyni se dají využít nejen na sladko, ale i v překvapivých slaných kombinacích. Právě spojení broskví s mozzarellou a prosciuttem vychází z tapas kultury, která staví na drobných, ale nápaditých soustech. Tyto jednohubky jsou perfektním předkrmem k vínu, například k suchému bílému nebo lehčímu rosé. Hodí se na zahradní party, večerní posezení s přáteli i jako rychlé občerstvení během horkých dnů.

 

Recept na broskvové jednohubky s prosciuttem, mozzarellou a bazalkou

 

(Foto: akcniceny.cz)

 

Ingredience (cca 4 porce):

  • 2 zralé broskve
  • 150 g mozzarelly (nejlépe mini mozzarelly)
  • 100 g plátků prosciutta
  • čerstvé lístky bazalky
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvě mletý černý pepř
  • párátka na napíchnutí

 

Postup:

  1. Broskve omyjte, osušte a nakrájejte na měsíčky.
  2. Mozzarellu slijte z nálevu a osušte. Pokud používáte větší kus, nakrájejte ji na menší kostky.
  3. Na každý měsíček broskve přiložte kousek mozzarelly a zabalte do tenkého plátku prosciutta.
  4. Přidejte lístek bazalky a celé napíchněte párátkem.
  5. Pokapejte kvalitním olivovým olejem a posypte čerstvě mletým pepřem.

 

Tipy na servírování a obměny

 

  • Servírujte jednohubky na dřevěném prkénku nebo velkém talíři, nejlépe v kombinaci s dalšími tapas – olivami, sýry či nakládanou zeleninou.
  • Pokud chcete dodat jemnou sladkost, pokapejte sousta trochou medu nebo balzamikovým krémem.
  • Místo broskví můžete použít i nektarinky, hrušky nebo fíky – každé ovoce přinese jiný chuťový zážitek.
  • Připravené jednohubky skladujte krátce v chladu, ideálně je servírujte ihned, aby broskve zůstaly šťavnaté a prosciutto vláčné.

 

Zdroj: AkcniCeny.cz

Mohlo by Vás zajímat

Lehké cuketové košíčky s mozzarellou: rychlý recept na večeři i svačinu

Cuketovo-pizzové košíčky jsou lehkou a zdravou alternativou k pizze bez masa. Připravíte je snadno z pár dostupných surovin a hodí se jako rychlá večeře, svačina do práce i pohoštění pro hosty. Díky kombinaci cukety, mozzarelly a bylinek získáte chutný fit recept, který nezklame ani milovníky pizzy.

Caprese špízy: Rychlé občerstvení na párty, piknik i letní grilování

Chcete na stůl postavit něco svěžího, jednoduchého a přitom efektního? Caprese špízy jsou skvělou volbou. Bez vaření, během pár minut a se zaručeným úspěchem – ideální předkrm na párty, rychlé občerstvení na piknik nebo jako lehké sousto ke grilu.

Slané štrúdly, které musíte ochutnat: 3 recepty, které si zamilujete

Slané štrúdly z listového těsta jsou rychlé, snadné a naprosto dokonalé. Ať už hledáte něco na rychlou večeři, nebo chuťovku na oslavu, tyto tři recepty vás překvapí svou chutí a kombinací ingrediencí.

Nejlepší domácí recepty na Silvestrovské jednohubky a pohoštění

Připravte nezapomenutelné Silvestrovské občerstvení, které ohromí každého hosta! Nabízíme jednoduché a rychlé recepty na jednohubky a pohoštění, které si zamilujete.

Veganské lasagne s domácí mozzarellou: Recept na neodolatelný pokrm

Lasagne jsou jedním z nejoblíbenějších pokrmů italské kuchyně, který si získal srdce milovníků jídla po celém světě. Tento vrstvený pokrm plný chutí se tradičně připravuje z těstovinových plátků, rajčatové omáčky, mletého masa a sýrů. Nicméně, co když si chcete užít tento lahodný pokrm v rostlinné verzi? Veganské lasagne s domácí mozzarellou jsou skvělou alternativou, která nejenže potěší vaše chuťové buňky, ale také je ohleduplná k životnímu prostředí a zdraví. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou neodolatelných veganských lasagní, které si zamilujete.

Recept na krémové těstoviny Caprese s rajčatovo-smetanovou omáčkou

V tomto jednoduchém a přesto velice chutném receptu se setkává výrazná chuť rajčat a bazalky s jemností parmazánu a mozzarelly. Celý pokrm je korunován kuřecím masem, které přidává sytost a výživnost a dělá z tohoto jídla kompletní a vyváženou večeři. Abychom všemu dodali ten pravý italský šmrnc, lze pokrm ozvláštnit lehkým pokapáním balzamikem.

Broskvová chuťová exploze: Recept na lahodné kuře s broskvemi a balsamikovou omáčkou

Když přijde řeč na kombinaci sladkého a slaného, tento recept na broskvové kuře je na prvním místě. Kuřecí maso připravené na pánvi a podávané v omáčce z balsamika s čerstvými broskvemi a bylinkami je jednoduše skvělé! A co teprve, když k tomu přidáte krémový burrata sýr a křupavé medem glazované mandle - vaše chuťové pohárky budou nadšené.

Kuřecí špagety: Vyzkoušejte tento recept a objevte neotřelou kombinaci chutí sýra a rajčat

Připravte se na gastronomický zážitek, který zanechá vaše chuťové pohárky v euforii. V tomto receptu se setkají tři druhy sýrů, svěží rajčata a kuřecí maso. Tento pokrm nejen potěší vaše smysly, ale odhalí i tajemství perfektního spojení chutí a jednoduchosti. Nečekejte, až vás vaření bude tlačit a podívejte se na tento kulinářský skvost.

Levandulovo-citronové muffiny: jemná vůně Provence ve vaší kuchyni

Levandulovo-citronové muffiny jsou sladkou poctou létu a vůni Provence. Spojují jemné květinové tóny levandule s osvěžující kyselostí citronu a vytvářejí dezert, který pohladí všechny smysly. Přinášíme vám originální recept, tipy, jak levanduli v kuchyni využít, i nápady na servírování, které z muffinů udělají malý rituál radosti.

Rychlý a zdravější letní dezert z čerstvých ostružin, cottage sýru a smetany, bez cukru a bez pečení

Osvěžující letní dezert, který kombinuje jemný cottage sýr, lehkou šlehačku a sladkokyselé ostružiny. Připravený bez pečení a bez přidaného cukru, skvělý pro děti i dospělé hlídající si linii. Jednoduchý recept, který potěší chuťové pohárky i oči.

Spolupracujeme s: