Reklama Reklama
Vaše poloha:
Jednoduché recepty na Velikonoce
Jednoduché recepty na Velikonoce

13.03.2019

Jednoduché recepty na Velikonoce

K Velikonocům neodmyslitelně patří jarní výzdoba a pestrobarevně zdobené velikonoční kraslice. Pokud se chystáte i obléci zástěru, vybavit se vařečkou a pustit se do přípravy chutných velikonočních pokrmů, přinášíme vám několik tipů na jednoduché recepty na Velikonoce, které zvládne opravdu každý.

Vaječná pomazánka

Velikonoce bez vajíček si snad nikdo z nás neumí ani představit. Koledníci jich domů přinesou celou hromadu. Jak ale s touto nadílkou naložit? Vaječná pomazánka je nejen chutná, ale i opravdu rychlá a snadná.

Potřebovat budete uvařená vajíčka, tavený neochucený sýr, majonézu, sůl a pepř. Uvařená vajíčka oloupejte, nakrájejte nadrobno a vložte do mísy. Nyní přidejte tavený sýr, majonézu a důkladně promíchejte. Poté dochuťte solí a pepřem. Vaječnou pomazánku natřete na čerstvé pečivo. Chuť i vzhled vašeho díla můžete podtrhnout čerstvou petrželkou nebo jarní cibulkou.

Velikonoční jidáše

Žádná velikonoční tabule se neobejde bez klasického pokrmu, a to Velikonoční jidáše. Nejdříve si v hrnečku připravte kvásek z několika lžic vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a lžíce mouky. Mezitím si do vetší mísy prosejte hladkou mouku (1 kg) a cukr (90 g) a promíchejte. Do směsi dále přidejte celé vejce, rozpuštěné máslo a kvásek z hrnečku. Vše důkladně zpracujte. Mísu přikryjte látkovou utěrkou a nechte nakynout.

Z těsta vytvarujte provazce svázané do uzlu. Tyto uzlíky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem, nechte ještě chvíli kynout a následně pečte v troubě rozehřáté na 200 °C přibližně půl hodiny.

Velikonoční čoko-panáky pro dospělé

Dáváte koledníkům pro lepší náladu či zahřátí panáka? Tento malý přípitek můžete pojmout originálně. Připravte si dutá čokoládová vajíčka či malé zajíčky a kuřátka. Těmto postavičkám uřízněte nahřátým nožem jejich horní část. Do takto vytvořených kalíšků nalejte váš oblíbený alkohol a velikonoční čoko-panák pro dospělé je na světě.

Mohlo by Vás zajímat

Domácí bezinkový likér: Snadný recept na lahodný nápoj plný chuti

Bezinkový likér patří mezi tradiční domácí nápoje, které si můžete snadno připravit i vy. Jemná chuť černého bezu v kombinaci s kořením a kvalitním alkoholem vytváří lahodný likér, který potěší při slavnostní příležitosti i v chladných dnech. Navíc jde o recept s dlouhou tradicí a nenahraditelnou atmosférou domácí výroby.

Překvapivé zdravotní problémy stárnutí: Co vás může zaskočit po padesátce

Stárnutí přináší nejen vrásky, ale i zdravotní překvapení, která mohou zaskočit i jinak zdravé lidi. Po padesátce se tělo mění – hůře zvládá infekce, hůře spaluje kalorie, spánek se stává neklidným a kosti křehčí. Některé problémy nejsou na první pohled zřejmé, ale mohou zásadně ovlivnit kvalitu života.

Šálek kávy na lačný žaludek: probudí tělo, ale skrývá i nenápadná rizika

Pití kávy na lačný žaludek patří k oblíbeným ranním rituálům. Zatímco mnohým dodá energii a nastartuje trávení, u jiných může způsobovat pálení žáhy, nervozitu nebo potíže se střevy. Odborníci vysvětlují, jak káva nalačno skutečně působí, zda je dlouhodobě škodlivá a jak si ji vychutnat zdravěji.

Když láska nestačí: Proč partnerovu minulost neunesete sami

Touha změnit partnera k lepšímu se může zdát jako důkaz lásky. Ve skutečnosti vás ale tahle role vtáhne do pasti, ve které přebíráte zodpovědnost za něco, co nikdy nemůžete vyřešit.

Spodní šuplík lednice není na všechno: K čemu slouží a co do něj nepatří

Správné uspořádání lednice není jen otázkou estetiky, ale hlavně čerstvosti potravin a prevence jejich zbytečného vyhazování. Každá část lednice má svou funkci – od horních polic až po spodní šuplík. Pokud víte, co kam patří, potraviny vám vydrží déle chutné, bezpečné a čerstvé.

Jak připravit zahradu na zimu? Mulčování záhonů a stromů vám ušetří starosti

Podzim je ideální čas připravit zahradu na zimu a ochránit rostliny před mrazem. Mulčování záhonů i kmenů stromů vám ušetří spoustu starostí a zajistí, že půda zůstane chráněná a rostliny lépe přežijí zimu. Záleží však na správném výběru materiálu a postupu, jinak by se mohl efekt obrátit proti vám.

Ingredience, které změní kynuté těsto k nepoznání: Vyzkoušejte je i vy

Kynuté těsto patří mezi stálice české kuchyně, a přesto stále překvapuje svou variabilitou. Možná jste zvyklí na klasickou verzi z mouky, droždí, mléka a vajec, ale zkuste přidat brambory, smetanu nebo kefír. Tyto ingredience dokážou proměnit těsto k nepoznání – získá na vláčnosti, chuti i výdrži.

Recept na dýňovou polévku s chilli: Hřejivá večeře během chladných dnů

Dýňová polévka patří k nejoblíbenějším podzimním pokrmům. V této pikantní verzi se snoubí sladká chuť dýně s ostrostí chilli a jemnou svěžestí zázvoru. Výsledkem je krémová, hřejivá a zdravá polévka, která skvěle zahřeje i zasytí.

Tepová frekvence v průběhu života: Jaké hodnoty jsou ideální ve 20, 40 i 60 letech

Tepová frekvence je jedním z nejjednodušších ukazatelů stavu vašeho srdce a celkového zdraví. Mění se s věkem, životním stylem i fyzickou kondicí a dokáže včas upozornit na skryté problémy. Jak poznat, zda je váš tep v normě, co znamenají odchylky a jak tep správně sledovat?

Ženy a studené koupele: Kdy prospívají a kdy škodí

Studené koupele jsou trendem, který slibuje lepší regeneraci i pevnější zdraví. U žen ale vyvolávají odlišné reakce než u mužů – od vlivu menstruačního cyklu přes stresové hormony až po riziko podchlazení. Jak poznat, zda vám prospívají, a kdy je lepší se jim vyhnout?

Spolupracujeme s: