Magazín AkcniCeny | Trápí vás zaschlé kapky ve sprše? Zbavte se jich bez chemie

Ke kávě jedině cuketovou buchtu s citronovou polevou!

02.08.2021

Cuketová sezóna vrcholí a záhony chrlí stále nové plody. Smažená cuketa, cuketové rizoto, grilovaná cuketa, cuketová polévka, cuketové placičky a mnoho dalších pokrmů již bezesporu zpestřilo váš jídelníček. Co ale vyzkoušet cuketu na sladko? Cuketová buchta s citronovou polevou je vláčná, šťavnatá a určitě si ji zamilujete.

Ke kávě jedině cuketovou buchtu s citronovou polevou!
(Foto: canva.com)

Recept na cuketovou buchtu s citronovou polevou

Cuketa nejlépe chutná, když je mladá a křehká. V tomto případě se nemusíte bát použít ani větší exemplář, protože cuketu stejně budete strouhat, loupat a zbavíte ji semínek. Navíc, cuketovou buchtu ocení všichni, kdo vyhledávají netradiční a zdravé dezerty.

Ingredience na těsto:

Ingredience na polevu:

Postup:

  1. Cuketu oloupejte, zbavte ji semínek (vydlabejte střed) a nastrouhejte ji na jemné straně struhadla.
  2. Do mísy vyklepněte dvě celá vejce, přidejte rostlinný olej, citronovou šťávu, cukr krystal a vše důkladně promíchejte. Ideální je použít metličku.
  3. Směs okořeňte mletou skořicí.
  4. Nyní přijde na řadu nastrouhaná cuketa. Opět důkladně promíchejte.
  5. Do hladké mouky přidejte sodu (kypřící prášek do pečiva) a opatrně vmíchejte do cuketové hmoty.
  6. Těsto vylijte na plech nebo do rozevírací dortové formy vyložené pečícím papírem.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45–55 minut.
  8. Během pečení si prosejte moučkový cukr. Poleva tak bude hladší a krásně hladká.
  9. Citrony vymačkejte. Dejte si pozor na pecičky. V případě potřeby tekutinu přeceďte přes malé sítko.
  10. Do citronové šťávy postupně vmíchávejte cukr tak dlouho, dokud nezískáte dostatečně hustou polevu.
  11. Touto citronovou polevou přelijte již vychladlou buchtu.
  12. Podávejte se šálkem kávy nebo se sklenicí mléka.

TIP: Kupte si zelenou marcipánovou hmotu, ze které vymodelujete malé cuketky. Těmi pak ozdobte každý kousek nadýchané cuketové buchty.

(Foto: canva.com)

Jak na pravé belgické vafle?

Nadýchané těsto, zlatavá barva, pravidelná mřížka a neodolatelná vůně i chuť, to jsou pravé belgické vafle. Vychutnat si je můžete nejen na snídani, ale i jako sladkou svačinku či skvělý moučník. Naučte se pravé belgické vafle připravit.

 
 
Štítky: recept, cuketa

Mohlo by Vás zajímat

Recept na vydatnou celerovou polévku s tymiánem!

Při návštěvě obchodu, a především oddělení ovoce a zeleniny, na vás z prodejních pultů bezesporu pomrkávají bulvy celeru. Tato kořenová zelenina je ideální surovinou do polévek. Vyzkoušejte si s námi uvařit vydatnou celerovou polévku s tymiánem.

Recept na jednoduché jablečné řezy, které se hodí ke kávě

Ať už máte na zahrádce vlastní jablka nebo nikoli, určitě vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý recept. Jablečné řezy skvěle chutnají a ocení je celá vaše rodina.

Rádi zapékáte? Zkuste náš recept na francouzské brambory!

Francouzské brambory jsou klasika, která uspokojí dětské i gurmánské jazýčky. Pokud se chystáte na tuto legendu mezi zapékanými jídly poprvé nebo se chcete pouze inspirovat, vyzkoušejte recept na francouzské brambory, který náramně chutná, ale zvládne ho i začínající kuchař či kuchařka.

Rádi grilujete? Ugrilujte si lilek s výbornou marinádou

Nejen poctivý kus hovězího steaku, vepřové žebírko či kuřecí stehýnko patří na gril. Výbornou večeři s partou přátel si mohou vychutnat i vegetariáni či vyznavači lehčích a dietnějších jídel. Grilovaný lilek je ideální a chutnou volbou.

Jaké svačinky připravit pro naše prvňáčky?

Školní rok již klepe na dveře a za chvíli uslyšíme první školní zvonění. Pro děti to znamená usednout do školních lavic a soustředit se na výklad paní učitelky nebo pana učitele. I před rodiči leží mnohdy náročný úkol, a to připravit malým školákům takovou svačinku, aby jim chutnala a dodala jim všechny potřebné živiny. Abyste začátek nového školního roku prožili bez zbytečného stresu, přinášíme vám několik tipů na svačinky pro prvňáčky.

Jste milovníci hub? Uvařte si krémové rizoto s houbami

Toto jednoduché krémové rizoto s houbami je ideální pro dny, kdy nemáte moc času a chcete sníst něco teplého a chutného. Zkuste náš recept na domácí houbové rizoto a mějte oběd raz dva na stole!

Máte rádi řízky? Zkuste kuřecí Cordon Bleu s domácí bramborovou kaší

Zkusili jste někdy připravit domácí Cordon Bleu? Přinášíme Vám skvělý recept, který si určitě zamilujete.

Upečte si domácí meruňkový koláč s drobenkou

Pečení je činnost, která dodává domu či bytu nefalšované teplo domova. Domácí moučník je čerstvý, krásně voní a poctivě chutná. Meruňkový koláč s drobenkou je snovou kombinací sladkosti cukru a kyselosti meruněk. Těsto, které si s námi připravíte, vás překvapí svou nadýchaností a vláčností.

Zkuste náš letní hit ''burger s trhaným masem''

Připravte si vlastní domácí burger s trhaným masem podle našeho receptu. Trhané maso chutná skvěle, hodí se do burgeru, baget, květákových placiček a lze ho promíchat i s rýží.

Rychlá a snadná večeře? Zkuste naše osvědčené pomazánky, které vás zasytí!

Nechce se vám strávit několik hodin v kuchyni, abyste mohli servírovat teplou večeři? V létě i v zimě si bezesporu pochutnáte na výborné domácí pomazánce, kterou připravíte během okamžiku. Abyste měli práci co nejjednodušší, vyzkoušejte některý z osvědčených receptů.

Nejoblíbenější letáky


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.