Základem je uvařené maso, obvykle hovězí nebo vepřové, které se opeče na másle spolu s nakrájenou cibulí. Poté se na pánvi přidají vařené a nakrájené brambory a směs se společně opeče. Gröstle se často koření kmínem a dalšími kořenícími směsmi, aby byl chutnější. Toto jídlo se podává jako samostatné jídlo, nebo jako příloha k dalším pokrmům. Tyrolské Gröstle je jednoduché a srozumitelné jídlo, které se velmi rychle připravuje a má velmi chutnou chuť.
Recept na 4 porce za cca 100 kč
Ingredience | Nejnižší cena | Zboží v akci |
|
99,90 kč | Vepřové v akci |
|
9,90 kč za 1kg | brambory v akci |
|
16,90 kč za 1kg | cibule v akci |
|
||
|
39,90 kč za 1l | olej v akci |
|
||
|
Postup:
1. Nejdříve si omyjte vepřové maso a nakrájejte na menší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky a červenou papriku nakrájejte na kostičky. Oloupejte si brambory a nakrájejte na plátky.
2. Rozpalte si na pánvi olej a přidejte cibuli. Orestujte ji dozlatova. Poté přidejte vepřové maso a osmažte ho.
3. Přidejte brambory, papriku a koření a celé promíchejte. Přikryjte pokličkou a nechte vařit cca 20 minut, dokud nebudou brambory měkké.
Hotovo! Tyrolské Gröstle s vepřovým masem máte hotové a toto vynikající teplé jídlo, si můžete vychutnat.