Co se v článku dozvím?
- Jak připravit šťavnaté kuřecí maso na pánvi bez vysušení
- Recept na krémovou omáčku s parmazánem a sušenými rajčaty
- Tipy, s čím servírovat (těstoviny, brambory, pečivo)
- Jak celý pokrm zvládnout za méně než 30 minut
Ingredience na 4 porce
- 4 kuřecí prsa (filety)
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička sušeného oregana nebo italského koření
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání (min. 30%)
- 50 g strouhaného parmazánu
- 100 g sušených rajčat v oleji
- 100 g čerstvého baby špenátu
- Čerstvá petrželka (volitelně na ozdobu)
Postup přípravy
1. Okořeňte maso
Kuřecí prsa lehce osolte, opepřete a posypte sušeným oreganem nebo směsí italských bylinek.
2. Osmahněte na pánvi
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a maso opečte z obou stran dozlatova – zhruba 5 minut z každé strany. Maso vyjměte a dejte stranou.
3. Připravte krémový základ
Do téže pánve přidejte nasekaný česnek a krátce opečte, jen dokud nezačne vonět (pozor, aby nezhořkl). Přilijte smetanu, přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud se nerozpustí.
4. Přidejte zeleninu
Do omáčky vmíchejte nakrájená sušená rajčata a špenát. Vařte 2–3 minuty, dokud špenát nezavadne.
5. Spojte vše dohromady
Vraťte maso zpět do pánve, přelijte omáčkou a vařte dalších 5–7 minut, aby se chutě propojily a maso bylo hotové.
S čím servírovat?
- Těstoviny – fettuccine nebo tagliatelle jsou ideální
- Bramborová kaše – pro jemnější a krémovější zážitek
- Křupavý chléb – ideální na vytírání lahodné omáčky
Tip od redakce AkcniCeny.cz
Pokud chcete recept ještě vylepšit, přidejte hrst opražených piniových oříšků nebo kapku bílého vína do omáčky – dodá jí hloubku jako z restaurace.
Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí rychlou, sytou a přitom efektní večeři, kterou ocení celá rodina. Ať už ho podáváte s těstovinami nebo jen s chlebem, jeho chuť vás nezklame.
Zdroje: AkcniCeny.cz