Vaše poloha:
Máte chuť na vláčnou třešňovou bublaninu? Mrkněte na jednoduchý recept
(Foto: canva.com)

08.06.2021

Máte chuť na vláčnou třešňovou bublaninu? Mrkněte na jednoduchý recept

Sluníčko svítí, rtuť na teploměru stoupá a na koupaliště se vydávají rodiny s dětmi. Ano, tušíte správně, léto je tady a s ním se o slovo hlásí i tradiční sezónní recepty. Mezi ty nejklasičtější bezesporu patří třešňová bublanina.

„Jó, třešně zrály, zrovna třešně zrály, sladký třešně zrály a teplej vítr vál,“ také jste si tuto píseň Waldemara Matušky zpívali ve chvíli, když jste seděli na třešni a sbírali a zároveň pojídali rudě zbarvené plody? Co ale s košíkem plným třešní? Třešňová bublanina je volba, která nikdy nezklame. Tento výtečný moučník voní létem, je ideální jako sladká svačinka, k čaji, ke kávě i na snídani. Navíc, chutná malým i velkým strávníkům.

Recept na třešňovou bublaninu

Ingredience:

(Foto: canva.com)

Postup přípravy:

  1. Oddělte vaječné bílky a žlutky.
  2. Žlutky utřete s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  3. Přidejte olej, mléko, mouku a prášek do pečiva.
  4. Z bílků vyšlehejte sníh.
  5. Bílkový sníh opatrně smíchejte s připraveným těstem.
  6. Těsto vylejte na plech.
  7. Nahoru přidejte rovnoměrnou vrstvu třešní (lze použít čerstvé i kompotované).
  8. Pečte na 180 °C přibližně půl hodiny (záleží na typu trouby a vašich zkušenostech).
  9. Podávejte s čajem, kávou, džusem či mléčným koktejlem.
(Foto: canva.com)

Několik rad na závěr:

RADA č.1: Místo mléka lze použít i bílý jogurt, kefír či zakysanou smetanu. Bublanina tak bude vláčnější. Pokud by bylo těsto příliš husté, lze rozředit mlékem.

RADA č.2: Použijte třešně bez pecek. S touto zdlouhavou prací vám pomůže jednoduchý nástroj, a to vypeckováváč na třešně a olivy.

RADA č.3: Pokud chcete, aby vaše třešňová bublanina působila svátečněji, posypte ji drobenkou z hrubé mouky, cukru a másla.

RADA č.4: Plech před pečením vytřete máslem a vysypte hrubou moukou. Použít můžete i pečící papír.

 

Třešně v akci

Třešně 1 kg

16,90

1 prodejce

Více informací

Globus

16,90 Kč -43%

Zbývá 5 dní

Platí do: 24.6.2025

Prodejny Globus

Třešně 500g

89,90

1 prodejce

Více informací

Albert

89,90 Kč -40%

Zbývá 5 dní

Platí do: 24.6.2025

Platí v prodejnách

Zobrazit více

 
 

Vyzkoušejte i další výborné recepty:

Jednoduchý jablečný koláč s drobenkou

Hledáte tip na rychlý koláč s jablky? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a upečte si doma jablečný koláč s drobenkou jako od babičky. Příprava je snadná a zvládne jí i úplný začátečník. Tento koláč budete mít raz dva hotový a celá rodina si na něm pochutná!

Jak na nadýchané palačinky

Kdo nemá rád palačinky? K snídaní, po obědu nebo když Vás honí mlsná? Nadýchané palačinky se hodí vždy. Přinášíme Vám recept, který Vás nikdy nezklame. Přípravu zvládne opravdu každý a budete k tomu potřebovat jen základní suroviny. Vyzkoušejte je a udělejte radost sobě nebo jiným!

 
 

Mohlo by Vás zajímat

Jak upéct Krtkův dort na plech: Jednoduchý a rychlý recept

Hledáte rychlý a chutný dezert, který zvládne i začátečník? Pak je Krtkův dort na plech ideální volbou. Tento populární český dezert se vyznačuje vláčným těstem, lahodnou, pudinkovou, krémovou náplní a strouhaným těstem na povrchu. Díky jednoduchému postupu a dostupným surovinám ho zvládnete upéct během chvilky a zaručeně potěšíte celou rodinu.

Rebarborový crumble: Křupavá pochoutka s lahodnou ovocnou náplní

Rebarborový crumble je lahodná kombinace sladké a kyselé chuti, která vás nadchne svou jednoduchostí a rychlou přípravou. Tento dezert, plný čerstvé rebarbory a křupavé drobenky, je ideální volbou pro milovníky ovocných dezertů. Podává se v zapékacích mističkách, které zaručují perfektní propečení a stylovou prezentaci. A co je nejlepší? Nemusíte být zkušený cukrář, abyste tento crumble zvládli.

Recept na pařížské věnečky: Francouzský dezert, který zvládnete i vy

Pokud máte chuť na něco sladkého a zároveň se chcete předvést před přáteli či rodinou, pak jsou pařížské věnečky tou správnou volbou. Tento klasický francouzský dezert s jemnou chutí čokolády a lískových oříšků si zamilujete. Nenechte se odradit zdánlivě složitým postupem – s tímto receptem zvládnete připravit kakaové a čokoládové věnečky snadno a rychle.

Recept na velikonoční jidáše: Překvapte rodinu dokonalým pečivem podle staré tradice

Velikonoční jidáše patří mezi tradiční velikonoční pečivo, které se peče na Škaredou středu a jí se na Zelený čtvrtek. Jejich stočený tvar připomíná provaz Jidáše Iškariotského. Připravte si je doma podle ověřeného receptu, který provoní celou domácnost a potěší každého milovníka velikonočních tradic.

Recept na Oreo Cheesecake: Zamilujte se na první kousnutí

Představte si dokonalou harmonii chutí, kde se sladkost čokoládových sušenek Oreo spojí s krémovou lahodností cheesecake. Tento Oreo cheesecake je kulinářským zjevením, které vás donutí zamilovat se na první kousnutí. Tento dezert je ideální volbou pro každou příležitost, ať už jde o oslavu narozenin, rodinnou večeři nebo jen tak pro potěšení vašich chuťových pohárků.

Recept na nadýchaný mazanec, který zmizí dřív, než řeknete 'Velikonoce'

S blížícími se Velikonočními svátky se na naše stoly opět vrací tradiční pochoutky, mezi které patří i neodolatelně voňavý a luxusně nadýchaný mazanec. Tento klenot české kuchyně dokáže vykouzlit úsměv na tváři každého, kdo se po jeho ochutnání cítí jako v ráji. V tomto článku vám přinášíme recept na mazanec, který zmizí dřív, než stačíte říct "Velikonoce".

Rychlý a chutný dort: 5 surovin, 10 minut a hotovo!

Máte chuť na dezert, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte náš recept na rychlý dort, který připravíte za pouhých 10 minut ze 5 jednoduchých ingrediencí. Tento recept je ideální pro rušné dny, kdy si chcete dopřát něco sladkého bez zbytečné námahy.

Rychlá tvarohová buchta: Hrníčkový recept, který zvládne úplně každý

Máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni? Tvarohová buchta z hrníčku je ideálním řešením! Tento jednoduchý recept zvládne i začátečník, a výsledkem je vláčná a nadýchaná pochoutka, která zmizí z plechu rychleji, než čekáte.

Zažijte Velikonoce jako nikdy předtím: Recept na beránka v pěti variantách

S blížícími se Velikonočními svátky se otevírá doba, kdy se rodiny a přátelé scházejí, aby společně oslavovali, a co by to byly za oslavy bez tradičního velikonočního beránka? Připravte se na to, že tento rok budou Velikonoce opravdu speciální, protože vám přinášíme recept na beránka v pěti neodolatelných variantách. Od klasického tvarohového až po luxusní biskupský beránek, každá z nich představuje jedinečnou chuť, která obohatí váš velikonoční stůl a zanechá vás i vaše blízké v úžasu.

Zkuste to jinak: Recept na šneky se skořicí a citronovou polevou

Zapomeňte na obvyklé dezerty a dejte své kuchyni nový nádech s receptem na skořicové šneky s osvěžující citronovou polevou. Tato lahodná pochoutka je nejen snadná na přípravu, ale také přináší do vašeho domova vůni a pohodu. Překvapte své blízké tímto originálním receptem a užijte si závan skořice ve své kuchyni.

Spolupracujeme s: