Vaše poloha:
Máte rádi řízky? Zkuste kuřecí Cordon Bleu s domácí bramborovou kaší
Zdroj: canva.com
Máte rádi řízky? Zkuste kuřecí Cordon Bleu s domácí bramborovou kaší
Zdroj: canva.com

26.08.2021

Máte rádi řízky? Zkuste kuřecí Cordon Bleu s domácí bramborovou kaší

Zkusili jste někdy připravit domácí Cordon Bleu? Přinášíme Vám skvělý recept, který si určitě zamilujete.

 

Odkud pochází název Cordon Bleu?

 

Název Cordon Bleu pochází z Francie, kde byl na královském dvoře řád rytířů z Ordre des Chevaliers du Saint Esprit. Rytíři byli za své zásluhy odměněni křížem Ducha svatého, kterého nosili kolem krku na speciální modré stužce (cordon bleu). Říká se, že tito rytíři měli rádi dobré hody a vybraná jídla, že si pochutnávali na extravagantních a luxusních hostinách, kterým se po nich říkalo „Cordon bleus“. Cordon bleu (modrá stuha) se díky tomu všemu stal synonymem excelence, a tak se název začal používat v oblasti kuchyně.

 

Recept na Cordon Bleu

 

Ingredience

 

 

Příprava

 

1. Nejdříve nakrojíme kuřecí prsa po délce, ale nedokrojíme (rozevřeme jako knihu). Maso naklepeme paličkou do tloušťky asi 5 mm. Osolíme a opepříme z obou stran.

2. Na maso položíme plátek šunky a sýru. Plátky šunky a sýru nesmí přesahovat maso. Plátky masa, které jsme nedokrojili zase přehneme zpět a okraje masa přitlačíme prsty. Poté ještě trochu okraje masa sklepneme k sobě paličkou.

3. Nyní následuje smažení. Řízky nejdříve obalíme v hladké mouce, poté je protáhneme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance.

4. Řízky smažíme na oleji z obou stran, dokud nezískají křupavou a zlatohnědou barvu.

 

Domácí bramborová kaše

 

Jako ideální přílohu jsme zde zvolili oblíbenou bramborovou kaši.

 

Ingredience

 

 

Příprava

 

1. Brambory uvaříme ve sloupce, necháme okapat a oloupeme. Teplé brambory rozšťoucháme v hrnci, osolíme a opepříme.

2. Máslo zapracujeme po kouscích a vyšleháme do hladka. Přilijeme ohřáté mléko a bramborovou kaší vaříme na mírném plamení 5-6 minut. A to je vše!

 

Zdroj: canva.com

Zkuste náš letní hit ''burger s trhaným masem''

Připravte si vlastní domácí burger s trhaným masem podle našeho receptu. Trhané maso chutná skvěle, hodí se do burgeru, baget, květákových placiček a lze ho promíchat i s rýží.

Vytvořte si doma pravou americkou atmosféru s pořádným HOT DOGEM!

Omrzely vás hamburgery či české párky v rohlíku? Připravte si doma americký hot dog. Tato pochoutka se sice skládá ze tří základních položek, a to housky, párku a oblohy, ale hot dog lze připravit v mnoha variantách a obměnách, a to od americké klasiky po nejrůznější mezinárodní fúze.

Zkuste náš nenáročný recept na zapečené těstoviny, na který potřebujete jen šunku a sýr

Hledáte nápad na rychlý oběd? Přinášíme Vám nenáročný recept na zapečené těstoviny se šunkou a sýrem. Nejenže budete mít oběd hotový do půl hodiny, ale také Vám bude skvěle chutnat.

Mohlo by Vás zajímat

Recept na kuře s brambory a rajčaty z jedné pánve

Zimní počasí vybízí k hledání nových inspirací do kuchyně. Trávíme možná o něco více času v teple domova a chutný pokrm, který provoní zimní večer, tyto chvíle zajisté zpříjemní. Dnes pro vás máme recept na zapečené keře s bramborem.

5 vynikajících a zdravých receptů z jednoho pekáče

Hledáte zdravé a rychlé recepty na oběd? Vyzkoušejte jeden z našich pěti receptů z jednoho pekáče. Příprava je jednoduchá a zvládne to opravdu každý!

Recept na kuřecí řízky v jogurtové marinádě s bramborami

Marinování je důležitým krokem při přípravě masa, zejména na grilu. Dodává masu šťavnatost a zvláštní chuť, a pokud chcete ochutnat další kouzlo dobré marinády, tak vyzkoušejte náš recept na kuřecí řízek v jogurtové marinádě.

Recept na pečené kuře s bylinkami, které si zamilujete!

Pečené kuře je oblíbenou pochoutkou, která má hned několik výhod. Nejen, že na nedělní oběd nasytí celou rodinu, ale je velmi jednoduché na přípravu a šetrné k peněžence. Dnes si ukážeme inspiraci na přípravu pečeného kuřete s bylinkami a domácím bylinkovým máslem. Jako přílohu pak baby brambory pečené v pekáči spolu s kuřetem.

Máte doma remosku? Upečte si šťavnaté kuře s bramborami!

Je něco chutnějšího než pečené kuře s bramborami? Máme pro Vás recept, který si určitě zamilujete. Příprava tohoto hlavního chodu je jednoduchá, nezabere Vám moc času, protože většinu práce za Vás odvede remoska. Pečené kuře v remosce je raz dva hotové!

Recept na kuřecí stehna na česneku a bylinkách s jemnou krémovou omáčkou

Kuřecí stehna na česneku a bylinkách s krémovou omáčkou jsou ideálním receptem pro chvíle, kdy toužíte po jídle, které je jednoduché na přípravu, ale zároveň působí slavnostně. Jemné maso, aromatické bylinky a sametová omáčka se postarají o vyváženou chuť, která potěší celou rodinu i hosty u nedělního stolu.

Objevte recept na lahodné kuřecí kuličky tsukune: Tajemství japonské kuchyně

Japonské lahodné kuřecí masové kuličky (tsukune) jsou dokonalou ukázkou toho, jak propojit jemné chutě kuřecího masa s výraznou sladko-slanou omáčkou. Tento tradiční recept z japonské kuchyně si snadno připravíte i doma – ať už na pánvi, v troubě nebo na grilu. Překvapí vás svou šťavnatostí a autentickou chutí, která vás přenese do japonských uliček plných vůní.

Jednoduchá kuřecí quinoa v jednom hrnci: Rychlý recept pro každého

Pokud hledáte rychlý, zdravý a chutný recept, kuřecí quinoa v jednom hrnci je přesně to, co potřebujete. Tento recept je ideální pro každého, kdo chce připravit vydatné jídlo bez velké námahy a s minimem nádobí.

Nakládané brambory: Recept, který oživuje zapomenutou tradici a ohromí chutí

Nakládané brambory jsou zapomenutou klasikou, která se vrací do moderní kuchyně. Fermentace nejen uchovává brambory, ale dodává jim jedinečnou chuť a zdravé benefity. Připravte si doma tradiční recept krok za krokem a zjistěte, jak nakládané brambory podávat jako zajímavou přílohu i netradiční delikatesu.

Recept na krémové těstoviny s kuřecím masem ve dvou variantách

Krémové těstoviny s kuřecím masem jsou oblíbeným jídlem, které se skvěle hodí na rychlou večeři i na slavnostnější příležitosti. Jejich výhodou je jednoduchá příprava a možnost obměňovat ingredience podle toho, co máte právě k dispozici nebo co máte rádi. V tomto článku vám představíme dva osvědčené recepty – jednu svěží verzi s rajčaty a špenátem a druhou variantu s houbami, která dodá pokrmu výraznější, zemitější chuť.

Spolupracujeme s: