Vaše poloha:
Máte rádi řízky? Zkuste kuřecí Cordon Bleu s domácí bramborovou kaší
Zdroj: canva.com
Máte rádi řízky? Zkuste kuřecí Cordon Bleu s domácí bramborovou kaší
Zdroj: canva.com

26.08.2021

Máte rádi řízky? Zkuste kuřecí Cordon Bleu s domácí bramborovou kaší

Zkusili jste někdy připravit domácí Cordon Bleu? Přinášíme Vám skvělý recept, který si určitě zamilujete.

 

Odkud pochází název Cordon Bleu?

 

Název Cordon Bleu pochází z Francie, kde byl na královském dvoře řád rytířů z Ordre des Chevaliers du Saint Esprit. Rytíři byli za své zásluhy odměněni křížem Ducha svatého, kterého nosili kolem krku na speciální modré stužce (cordon bleu). Říká se, že tito rytíři měli rádi dobré hody a vybraná jídla, že si pochutnávali na extravagantních a luxusních hostinách, kterým se po nich říkalo „Cordon bleus“. Cordon bleu (modrá stuha) se díky tomu všemu stal synonymem excelence, a tak se název začal používat v oblasti kuchyně.

 

Recept na Cordon Bleu

 

Ingredience

 

 

Příprava

 

1. Nejdříve nakrojíme kuřecí prsa po délce, ale nedokrojíme (rozevřeme jako knihu). Maso naklepeme paličkou do tloušťky asi 5 mm. Osolíme a opepříme z obou stran.

2. Na maso položíme plátek šunky a sýru. Plátky šunky a sýru nesmí přesahovat maso. Plátky masa, které jsme nedokrojili zase přehneme zpět a okraje masa přitlačíme prsty. Poté ještě trochu okraje masa sklepneme k sobě paličkou.

3. Nyní následuje smažení. Řízky nejdříve obalíme v hladké mouce, poté je protáhneme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance.

4. Řízky smažíme na oleji z obou stran, dokud nezískají křupavou a zlatohnědou barvu.

 

Domácí bramborová kaše

 

Jako ideální přílohu jsme zde zvolili oblíbenou bramborovou kaši.

 

Ingredience

 

 

Příprava

 

1. Brambory uvaříme ve sloupce, necháme okapat a oloupeme. Teplé brambory rozšťoucháme v hrnci, osolíme a opepříme.

2. Máslo zapracujeme po kouscích a vyšleháme do hladka. Přilijeme ohřáté mléko a bramborovou kaší vaříme na mírném plamení 5-6 minut. A to je vše!

 

Zdroj: canva.com

Zkuste náš letní hit ''burger s trhaným masem''

Připravte si vlastní domácí burger s trhaným masem podle našeho receptu. Trhané maso chutná skvěle, hodí se do burgeru, baget, květákových placiček a lze ho promíchat i s rýží.

Vytvořte si doma pravou americkou atmosféru s pořádným HOT DOGEM!

Omrzely vás hamburgery či české párky v rohlíku? Připravte si doma americký hot dog. Tato pochoutka se sice skládá ze tří základních položek, a to housky, párku a oblohy, ale hot dog lze připravit v mnoha variantách a obměnách, a to od americké klasiky po nejrůznější mezinárodní fúze.

Zkuste náš nenáročný recept na zapečené těstoviny, na který potřebujete jen šunku a sýr

Hledáte nápad na rychlý oběd? Přinášíme Vám nenáročný recept na zapečené těstoviny se šunkou a sýrem. Nejenže budete mít oběd hotový do půl hodiny, ale také Vám bude skvěle chutnat.

Mohlo by Vás zajímat

Recept na kuře s brambory a rajčaty z jedné pánve

Zimní počasí vybízí k hledání nových inspirací do kuchyně. Trávíme možná o něco více času v teple domova a chutný pokrm, který provoní zimní večer, tyto chvíle zajisté zpříjemní. Dnes pro vás máme recept na zapečené keře s bramborem.

5 vynikajících a zdravých receptů z jednoho pekáče

Hledáte zdravé a rychlé recepty na oběd? Vyzkoušejte jeden z našich pěti receptů z jednoho pekáče. Příprava je jednoduchá a zvládne to opravdu každý!

Recept na kuřecí řízky v jogurtové marinádě s bramborami

Marinování je důležitým krokem při přípravě masa, zejména na grilu. Dodává masu šťavnatost a zvláštní chuť, a pokud chcete ochutnat další kouzlo dobré marinády, tak vyzkoušejte náš recept na kuřecí řízek v jogurtové marinádě.

Recept na pečené kuře s bylinkami, které si zamilujete!

Pečené kuře je oblíbenou pochoutkou, která má hned několik výhod. Nejen, že na nedělní oběd nasytí celou rodinu, ale je velmi jednoduché na přípravu a šetrné k peněžence. Dnes si ukážeme inspiraci na přípravu pečeného kuřete s bylinkami a domácím bylinkovým máslem. Jako přílohu pak baby brambory pečené v pekáči spolu s kuřetem.

Máte doma remosku? Upečte si šťavnaté kuře s bramborami!

Je něco chutnějšího než pečené kuře s bramborami? Máme pro Vás recept, který si určitě zamilujete. Příprava tohoto hlavního chodu je jednoduchá, nezabere Vám moc času, protože většinu práce za Vás odvede remoska. Pečené kuře v remosce je raz dva hotové!

Křupavá a sýrová: Recept na neodolatelnou kuřecí Quesadillu s cheddarem

Znáte ten pocit, když kousnete do něčeho a okamžitě víte, že to bude vaše nová oblíbená pochoutka? Přesně to zažijete s touto křupavou, kuřecí quesadillou s cheddarem. Tato mexická klasika je nejen snadná na přípravu, ale jeho bohatá chuť a textura vás okouzlí na první kousnutí. V tomto článku vám přinášíme recept, který vás provede krok za krokem k dokonalé quesadille, která se stane hvězdou vašeho jídelního stolu.

Poznejte chuť pravé Číny: Kuřecí s houbami Moo Goo Gai Pan pro začátečníky

Jste zvědaví na exotické chutě a tradiční kuchyně? Vyzkoušejte recept na jedno z nejoblíbenějších čínských jídel, které je oblíbené i mezi začátečníky v přípravě asijských pokrmů. Kuřecí s houbami Moo Goo Gai Pan vás zavede do světa vůní a chutí vzdálené Číny.

Zapečené brambory: 3 neotřelé recepty zapečených brambor

Milujete brambory a hledáte nové a neotřelé způsoby, jak je připravit? V tomto článku vám představíme tři nápadité recepty na zapečené brambory, které vás jistě okouzlí svou chutí a originalitou. Připravte se na gastronomickou lahůdku plnou kontrastů, kde se setkávají klasické brambory s nečekanými ingrediencemi.

Zbyl vám bramborový salát? Zde je několik chutných řešení

Bramborový salát, oblíbený doplněk mnoha pokrmů, často najde své místo na svátečních stolech a rodinných večeřích. Nicméně se nám často stává, že zůstane trocha tohoto lahodného salátu po události. Co s ním ale udělat, aby nám nezkysl v lednici a mohl být opět šťastně spojen s naším jídelníčkem? Přinášíme vám několik nápadů, jak využít zbylý bramborový salát a překvapit svůj chuťový aparát novými lahůdkami.

Babiččiny triky: Bramborová kaše 3x jinak

Bramborová kaše je oblíbeným pokrmem nejen všech dětí, ale i dospělých. Její dokonalé provedení však závisí na pár zásadních věcech. A nemusíte ji dělat jen stále podle jednoho receptu. Zkuste ji 3x jinak.