Vaše poloha:
Milujete švestky? Opečte si hovězí steak se švestkovou omáčkou!
(Foto: canva.com)
Milujete švestky? Opečte si hovězí steak se švestkovou omáčkou!
(Foto: canva.com)

10.09.2021

Milujete švestky? Opečte si hovězí steak se švestkovou omáčkou!

Chcete zkusit lahodnou kombinaci chutí? Máme tu pro Vás recept na hovězí steak se švestkovou omáčkou, který si určitě zamilujete.

 

Ingredience

 

Maso

Švestková omáčka

Příloha: Pečené brambory

 

Příprava

 

1. Nejdříve připravíme lahodnou švestkovou omáčku. Na nízkém plameni opékáme mouku na tuku, tak abychom získali jíšku světložluté barvy. Postupně přidáváme 500 ml vody a vmícháme švestková povidla. Zašleháme a přidáme citronovou kůru, sůl, cukr, skořici, hřebíček a badyán podle chuti. Vaříme zhruba 20 minut. Poté přidáme do omáčky lžíci rumu. Můžeme použít i slivovici místo rumu.

 

2. Dalším krokem je příprava hovězího steaku. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Maso opepříme a potřeme olivovým olejem z obou stran. Poté na pánvi na oleji osmahneme maso z každé strany zhruba 2 minuty. Pak steak znovu potřeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na zhruba 8 minut. Po vytažení z trouby necháme chvíli odstát a osolíme.

 

3. Jako přílohu k hovězímu steaku jsme zvolili pečené brambory. Nejdříve brambory oloupeme, přepůlíme a každou polovinu nakrájíme na třetiny. Vložíme je do vody a necháme chvíli vyluhovat přebytečný škrob, poté vodu slijeme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do pekáče vložíme pár lžic másla a necháme rozpustit 3 minuty v troubě. Vložíme brambory do pekáče, osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn. Brambory pečeme v troubě zhruba 40 minut.

 

4. Hovězí steak podáváme s pečenými bramborami, přelité švestkovou omáčkou.

 

Dobrou chuť!

Recepty na skvělé marinády k lilku

Nejen poctivý kus hovězího steaku, vepřové žebírko či kuřecí stehýnko patří na gril. Výbornou večeři s partou přátel si mohou vychutnat i vegetariáni či vyznavači lehčích a dietnějších jídel. Grilovaný lilek je ideální a chutnou volbou.

Máte rádi řízky? Zkuste kuřecí Cordon Bleu s domácí bramborovou kaší

Zkusili jste někdy připravit domácí Cordon Bleu? Přinášíme Vám skvělý recept, který si určitě zamilujete.

Mohlo by Vás zajímat

Tento recept na pepřovou omáčku vytvoří z vašeho steaku mistrovské dílo

Chcete pozvednout svůj steak na gurmánský zážitek? Tajemství tkví v perfektní pepřové omáčce. Tato krémová, aromatická omáčka s pikantním nádechem pepře se skvěle hodí nejen ke steaku, ale i k dalším druhům masa. Připravte si ji podle našeho jednoduchého receptu a užijte si luxusní chuťový zážitek.

Jak na hovězí Stroganov? Tento recept zaručí chuť, která vás dostane

Hovězí Stroganov je ikonické jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů po celém světě. Jeho kombinace jemných hovězích nudliček a krémové omáčky s houbami je zárukou úspěchu u každého stolu. Vyzkoušejte náš jednoduchý a osvědčený recept!

Recept na mistrovský hovězí steak na víně

Hledáte tip na dokonalou zimní večeři? Připravte si hovězí steak na víně jako z pětihvězdičkové restaurace. Nezabere vám to více než 30 minu.

Recept na dokonalé hovězí na víně

Hovězí na víně patří k těm receptům, které vám rozhodně neuniknou na žádné rodinné oslavě nebo výjimečné příležitosti. Tento pokrm se však nemusí omezovat pouze na tyto výjimečné okamžiky. Pokud máte chuť na něco výraznějšího a plnějšího, tento recept na hovězí na víně je tím pravým. Jsme si jistí, že vás jeho chuťová symfonie zcela uchvátí.

Koprová omáčka jako od babičky: Recept, který zvládne každý

Koprová omáčka, nebo jak ji láskyplně říkáme koprovka, je jedním z tradičních pokrmů české kuchyně, který nám často připomíná dětství a kuchařské umění našich babiček. Její jedinečná chuť, a vůně kopru nás vždy přenese zpět do dob, kdy jsme si pochutnávali na tomto lahodném jídle u rodinného stolu. Tento recept je jednoduchý a zvládne ho každý, kdo má chuť se pustit do přípravy této české klasiky.

Recept na koprovou omáčku, kterou zvládne i úplný začátečník

Koprová omáčka je česká klasika, kterou buď milujete, nebo nenávidíte. S tímto jednoduchým receptem ji ale zvládne opravdu každý – bez nutnosti masa, složitých surovin nebo kulinářských dovedností. Výsledkem je jemná, voňavá a krémová omáčka s vejcem, která chutná jako od babičky.

Recept na buřtguláš s jarní zeleninou

Buřtguláš, někdy též nazývaný jako buřtový guláš, je klasické české jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Ale co když bychom řekli, že můžeme tento tradiční pokrm ještě vylepšit? Představujeme vám moderní verzi buřtguláše, která se vyznačuje bohatou chutí uzené papriky a špetkou koriandru, díky které získává jídlo nový rozměr.

Rebarbora recepty, které musíte zkusit: Tohle chutná i těm, co ji jinak nemusí

Rebarbora je jarní poklad, který v kuchyni dokáže doslova kouzlit. Ať už hledáte sladký moučník nebo nečekanou slanou kombinaci, tyto rebarbora recepty vás překvapí chutí i jednoduchostí. Přesvědčí i ty, kteří jinak rebarboře příliš nefandí.

Recept na nejlepší vepřové medailonky ve smetanové omáčce

Hledáte tip na lahodnou večeři, kterou připravíte během chvilky? Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou jsou zaručená klasika, která bude mít úspěch u všech členů rodiny.

Recept na nejlepší trhané hovězí? Víno, bylinky a pomalé pečení dělají zázraky

Trhané hovězí maso patří mezi nejoblíbenější pomalu pečené pokrmy, které se doslova rozplývají na jazyku. Tajemství dokonalé chuti spočívá v dlouhé přípravě, kvalitním mase, aromatických bylinkách a kapce červeného vína. Vyzkoušejte tento recept na trhané maso, které se hodí do burgerů, tortill, nebo jako hlavní chod s bramborovou kaší.

Spolupracujeme s: