Vaše poloha:
Milujete švestky? Opečte si hovězí steak se švestkovou omáčkou!
(Foto: canva.com)

10.09.2021

Milujete švestky? Opečte si hovězí steak se švestkovou omáčkou!

Chcete zkusit lahodnou kombinaci chutí? Máme tu pro Vás recept na hovězí steak se švestkovou omáčkou, který si určitě zamilujete.

 

Ingredience

 

Maso

Švestková omáčka

Příloha: Pečené brambory

 

Příprava

 

1. Nejdříve připravíme lahodnou švestkovou omáčku. Na nízkém plameni opékáme mouku na tuku, tak abychom získali jíšku světložluté barvy. Postupně přidáváme 500 ml vody a vmícháme švestková povidla. Zašleháme a přidáme citronovou kůru, sůl, cukr, skořici, hřebíček a badyán podle chuti. Vaříme zhruba 20 minut. Poté přidáme do omáčky lžíci rumu. Můžeme použít i slivovici místo rumu.

 

2. Dalším krokem je příprava hovězího steaku. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Maso opepříme a potřeme olivovým olejem z obou stran. Poté na pánvi na oleji osmahneme maso z každé strany zhruba 2 minuty. Pak steak znovu potřeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na zhruba 8 minut. Po vytažení z trouby necháme chvíli odstát a osolíme.

 

3. Jako přílohu k hovězímu steaku jsme zvolili pečené brambory. Nejdříve brambory oloupeme, přepůlíme a každou polovinu nakrájíme na třetiny. Vložíme je do vody a necháme chvíli vyluhovat přebytečný škrob, poté vodu slijeme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do pekáče vložíme pár lžic másla a necháme rozpustit 3 minuty v troubě. Vložíme brambory do pekáče, osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn. Brambory pečeme v troubě zhruba 40 minut.

 

4. Hovězí steak podáváme s pečenými bramborami, přelité švestkovou omáčkou.

 

Dobrou chuť!

Recepty na skvělé marinády k lilku

Nejen poctivý kus hovězího steaku, vepřové žebírko či kuřecí stehýnko patří na gril. Výbornou večeři s partou přátel si mohou vychutnat i vegetariáni či vyznavači lehčích a dietnějších jídel. Grilovaný lilek je ideální a chutnou volbou.

Máte rádi řízky? Zkuste kuřecí Cordon Bleu s domácí bramborovou kaší

Zkusili jste někdy připravit domácí Cordon Bleu? Přinášíme Vám skvělý recept, který si určitě zamilujete.

Mohlo by Vás zajímat

Recept na mistrovský hovězí steak na víně

Hledáte tip na dokonalou zimní večeři? Připravte si hovězí steak na víně jako z pětihvězdičkové restaurace. Nezabere vám to více než 30 minu.

Recept na dokonalé hovězí na víně

Hovězí na víně patří k těm receptům, které vám rozhodně neuniknou na žádné rodinné oslavě nebo výjimečné příležitosti. Tento pokrm se však nemusí omezovat pouze na tyto výjimečné okamžiky. Pokud máte chuť na něco výraznějšího a plnějšího, tento recept na hovězí na víně je tím pravým. Jsme si jistí, že vás jeho chuťová symfonie zcela uchvátí.

Recept na buřtguláš s jarní zeleninou

Buřtguláš, někdy též nazývaný jako buřtový guláš, je klasické české jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Ale co když bychom řekli, že můžeme tento tradiční pokrm ještě vylepšit? Představujeme vám moderní verzi buřtguláše, která se vyznačuje bohatou chutí uzené papriky a špetkou koriandru, díky které získává jídlo nový rozměr.

Recept na vepřové medailonky ve smetanové omáčce

Hledáte tip na lahodnou večeři, kterou připravíte během chvilky? Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou jsou zaručená klasika, která bude mít úspěch u všech členů rodiny.

Vepřové medailonky se smetanou a gnocchi: Dokonalá kombinace pro vaši večeři

Každý z nás občas touží po jednoduchém, ale přesto výtečném jídle, které potěší naše chuťové buňky. Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou a s gnocchi právě nabízejí tu správnou kombinaci elegance a chutí. Připravené během pár chvil, toto jídlo je hotová klasika, která nikdy nezklame. Nebojte se experimentovat s masem a smetanou – uvidíte, že úspěch bude neodvratný.

Základní průvodce, jak na grilované steaky a jaký druh masa je nejvhodnější

Buďte to vy, kteří budou mistři v přípravě steaků. Připravte se na dobrodružství chutí, které vás zavede hlouběji do říše masových požitků. Náš průvodce vám ukáže cestu k nejlahodnějším steakům, které ocení celá vaše rodina nebo přátelé.

Majonéza podle vašich představ? Vyzkoušejte tyto 3 recepty a užijte si jejich chuť naplno

Připravte se na jedinečné chutě domácí majonézy ve třech různých variantách. Od klasické chuti, přes lehčí, dietní alternativu až po neobvyklou příchuť. S našimi jednoduchými recepty a postupy si můžete majonézu vyrobit snadno a rychle přímo z pohodlí vaší kuchyně. 

Grilovačka: Znáte Chimichurri? Osvěžte grilování s omáčkami, které zdokonalí zážitek

Chystáte grilovací hostinu a přemýšlíte, jaké dipy budete podávat? Přinášíme vám recepty, po nové až exotické, které vám vytvoří nezapomenutelný zážitek a skvělou přílohu ke grilovanému masu. Připravte se na domácí dipy, které zvedne vaše grilování na další level.

Roastbeef: Tento recept vás naučí, jak připravit dokonalý kousek masa

Roastbeef je jedním z nejoblíbenějších pokrmů mezi milovníky masa. Jeho šťavnatost, bohatá chuť a lahodná kůrka z něj dělají neodolatelné jídlo, které si můžete vychutnat při různých příležitostech. Vyzkoušejte náš recept na dokonalý roastbeef.

Zdokonalte své jídlo s okurkovou omáčkou: Recept na dokonalou okurkovou omáčku

Hledáte způsob, jak přidat novou chuť do vašeho oblíbeného jídla? Okurková omáčka je tím pravým nápadem, který vás určitě zaujme. Okurka je základem této omáčky, která má svůj původ v tradiční Znojemské kuchyni. Recept na okurkovou omáčku je snadný a rychlý.