

14.09.2023
Nechte se hýčkat: Nejlepší desetiminutová jablková bábovka
Jste-li milovníkem sladkých dobrot, které si můžete dopřát kdykoli bez zdlouhavé přípravy, máme pro vás skvělou zprávu. Dnes vám představíme recept na naprosto božskou desetiminutovou jablkovou bábovku. Tato lahodná pochoutka je rychlá, jednoduchá a přesto plná chuti. Připravte se na malý kulinářský zážitek, který vám zpříjemní chvíle u kávy nebo čaje.
Bábovka je tradiční buchta, kterou zná snad každý z nás. Ale co kdybyste věděli, že existuje recept na bábovku, kterou můžete připravit za pouhých deset minut? Ano, je to možné! Tato jablková bábovka je nejen neskutečně rychlá, ale také plná osvěžujícího jablkového aroma a šťavnatých kousků ovoce. Bez dlouhého čekání v troubě si můžete vychutnat tu nejlepší chuť podzimu. Tak pojďme se pustit do přípravy.
Recept na desetiminutovou jablkovou bábovku
.png)
Ingredience:
- 2 velká jablka (nebo 3 menší)
- 1 ½ hrnku hladké mouky
- 1 ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 2 lžičky skořice (pro větší aroma)
- 2 velké vejce
- 1 hrnek cukru
- ½ hrnku rostlinného oleje
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
-
Nejdříve si připravte jablka. Oškrábejte je, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky. Mohou být i trochu větší, pokud preferujete výraznější kousky jabka ve vaší bábovce. Dejte stranou.
-
Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a skořici. Tato směs tvoří základ pro těsto.
-
V jiné misce rozšlehejte vajíčka, přidejte cukr, olej a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
-
Nyní postupně přidejte suché ingredience k tekutým. Pomalu míchejte, abyste dosáhli rovnoměrného těsta.
-
Přidejte nakrájená jablka do těsta a opatrně je vmíchejte.
-
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte trochou mouky.
-
Nalijte těsto do připravené formy a rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.
-
Dejte plech do předehřáté trouby na 180°C a pečte 30-35 minut, nebo dokud nebude jablková bábovka zlatě hnědá a špejle vložená do středu suchá.
-
Nechte bábovku vychladnout a pak ji můžete krájet na porce a podávat.
Mohlo by Vás zajímat

Sladká chuť podzimu: Recept na domácí dýňovou bábovku
Podzim přináší mnoho krásných změn, a jednou z nejoblíbenějších je návrat do kuchyně a pečení. Když je venku chladněji a listí začíná opadávat, není nic lepšího než si připravit něco sladkého a voňavého doma. Jedním z nejlepších receptů na podzimní dobroty je dýňová bábovka. Tato chutná a vláčná bábovka osloví chuťové buňky všech členů rodiny a vytvoří dokonalou atmosféru podzimního dne.

Recept na nadýchaný mazanec, který zmizí dřív, než řeknete 'Velikonoce'
S blížícími se Velikonočními svátky se na naše stoly opět vrací tradiční pochoutky, mezi které patří i neodolatelně voňavý a luxusně nadýchaný mazanec. Tento klenot české kuchyně dokáže vykouzlit úsměv na tváři každého, kdo se po jeho ochutnání cítí jako v ráji. V tomto článku vám přinášíme recept na mazanec, který zmizí dřív, než stačíte říct "Velikonoce".

Zkuste to jinak: Recept na šneky se skořicí a citronovou polevou
Zapomeňte na obvyklé dezerty a dejte své kuchyni nový nádech s receptem na skořicové šneky s osvěžující citronovou polevou. Tato lahodná pochoutka je nejen snadná na přípravu, ale také přináší do vašeho domova vůni a pohodu. Překvapte své blízké tímto originálním receptem a užijte si závan skořice ve své kuchyni.

Upečte si legendární pražský koláč
Zamilujte si chuť a vůni pražského koláče. Tento kulinářský skvost, kombinující jemné těsto, voňavý krém a skořicovou drobenku, je ideálním doplňkem k vaší nedělní kávě nebo jako sladká pochoutka pro každodenní radost. Objevte originální recept, který je jednoduchý, ale zároveň nabízí neopakovatelný gurmánský zážitek.

Skořicový sen u vás doma. Recept na dokonalé skořicové šneky
Skořice, ta voňavá přísada, která dokáže proměnit obyčejné pečivo na něco naprosto úžasného. Skořicové šneky patří mezi oblíbené pochoutky milovníků sladkého po celém světě. Pokud si chcete dopřát tuto skořicovou dobrotu, zkuste náš recept na dokonalé skořicové šneky z kynutého těsta. Připravte se na křupavý, vonný a lahodný zážitek.

Věnečky jako z cukrárny. Recept na domácí věnečky se žloutkovým krémem
Svěží, nadýchané a plné lahodného žloutkového krému - ano, to jsou věnečky. Tato tradiční cukrářská lahůdka je oblíbená po celém světě a nyní vám ukážeme, jak si je připravit přímo v pohodlí vaší kuchyně. Získejte chuť nejlepších věnečků, které jste kdy ochutnali, a připravte si je díky našemu receptu na domácí věnečky se žloutkovým krémem. Jednou, co je ochutnáte, už nebudete chtít jiné dezerty.

Kremšnita: symfonie jemného těsta a luxusního krému
Kremšnita, také známá jako krémeš, je oblíbeným dezertem ve střední Evropě a na Balkáně. Tato symfonie jemného těsta a luxusního krému oslovuje chuťové buňky miliónů lidí po celém světě. Vyzkoušejte náš recept, jak připravit tento výjimečný balkánský dezert doma.

Jahodová slast v každém soustu. Recept na dokonalou bublaninu plnou sladkých jahod
Sladká chuť jahod a jejich lahodná vůně dělají z každého sousta pravou jahodovou slast. Pokud hledáte dokonalý recept na sladkou a šťavnatou bublaninu plnou čerstvých jahod, máme pro vás recept, který vás okouzlí svou jednoduchostí a chutí.

Vyzkoušejte si tuto místní delikatesu: Pravý hradecký pumprnikl
Rádi byste ochutnali něco tradičního a typického pro Hradec Králové? Nechte se inspirovat tímto receptem na pravý hradecký pumprnikl, sladkou pochoutku, která se peče už od 17. století. Pumprnikl mají křupavou a aromatickou kůrku a uvnitř jsou plné ořechů a rozinek. Podle tohoto receptu si můžete snadno připravit pumprnikl doma a ochutnat tak tradiční sladkou pochoutku.

Dietní pečení bez výčitek: jak si dopřát sladké pochoutky zdravě
Rádi bychom vám představili několik receptů na zdravé sladké pochoutky, které můžete bez výčitek zařadit do své diety.