Bábovka je tradiční buchta, kterou zná snad každý z nás. Ale co kdybyste věděli, že existuje recept na bábovku, kterou můžete připravit za pouhých deset minut? Ano, je to možné! Tato jablková bábovka je nejen neskutečně rychlá, ale také plná osvěžujícího jablkového aroma a šťavnatých kousků ovoce. Bez dlouhého čekání v troubě si můžete vychutnat tu nejlepší chuť podzimu. Tak pojďme se pustit do přípravy.
Recept na desetiminutovou jablkovou bábovku
.png)
Ingredience:
- 2 velká jablka (nebo 3 menší)
- 1 ½ hrnku hladké mouky
- 1 ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 2 lžičky skořice (pro větší aroma)
- 2 velké vejce
- 1 hrnek cukru
- ½ hrnku rostlinného oleje
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
-
Nejdříve si připravte jablka. Oškrábejte je, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky. Mohou být i trochu větší, pokud preferujete výraznější kousky jabka ve vaší bábovce. Dejte stranou.
-
Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a skořici. Tato směs tvoří základ pro těsto.
-
V jiné misce rozšlehejte vajíčka, přidejte cukr, olej a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
-
Nyní postupně přidejte suché ingredience k tekutým. Pomalu míchejte, abyste dosáhli rovnoměrného těsta.
-
Přidejte nakrájená jablka do těsta a opatrně je vmíchejte.
-
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte trochou mouky.
-
Nalijte těsto do připravené formy a rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.
-
Dejte plech do předehřáté trouby na 180°C a pečte 30-35 minut, nebo dokud nebude jablková bábovka zlatě hnědá a špejle vložená do středu suchá.
-
Nechte bábovku vychladnout a pak ji můžete krájet na porce a podávat.