Vaše poloha:
Nejlepší citronová babeta s tvarohem! Jemná, vláčná a plná chuti
(Foto: canva.com)
Nejlepší citronová babeta s tvarohem! Jemná, vláčná a plná chuti
(Foto: canva.com)

17.02.2025

Nejlepší citronová babeta s tvarohem! Jemná, vláčná a plná chuti

Pokud milujete nadýchané a vláčné moučníky, pak si zamilujete citronovou babetu s tvarohem! Díky spojení tvarohu a citronu získáte jemnou, osvěžující chuť, která potěší každého milovníka sladkého. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na citronovou babetu, která je skvělá ke kávě, na snídani i jako dezert po obědě.

 

Co se v článku dozvíte?

  • Proč je citronová babeta s tvarohem tak vláčná a chutná?
  • Jaké ingredience zvolit pro dokonalou konzistenci?
  • Krok za krokem recept na nejlepší domácí citronovou babetu.

 

Babeta je oblíbený druh bábovky, který se vyznačuje svou jednoduchostí a jemnou strukturou. Citronová babeta s tvarohem má navíc díky citronové šťávě osvěžující chuť, která krásně ladí s jemností tvarohu. Tvaroh v těstě nejen dodává vláčnost, ale také zajistí, že buchta zůstane dlouho svěží a nevyschne.

 

Tento recept je ideální pro začátečníky, protože na jeho přípravu nepotřebujete žádné speciální vybavení. Stačí pár základních surovin a za chvíli máte na stole voňavou a nadýchanou citronovou babetu.

 

Recept na citronovou babetu s tvarohem

 

(Foto: canva.com)

 

Ingredience

 

Postup:

 

1/ Příprava těsta

  • Troubu předehřejte na 170 °C.
  • Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny.
  • Přidejte rozpuštěné máslo, tvaroh, citronovou šťávu a kůru a dobře promíchejte.
  • Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

2/ Pečení

  • Formu na bábovku nebo chlebíček vymažte máslem a vysypte moukou.
  • Nalijte těsto do formy a uhlaďte povrch.
  • Pečte v předehřáté troubě 45–50 minut, dokud nebude povrch zlatavý a špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá.

3/ Dokončení

  • Upečenou babetu nechte vychladnout ve formě.
  • Poté ji opatrně vyklopte a můžete ji posypat moučkovým cukrem nebo polít citronovou polevou.

 

Tipy na vylepšení receptu

 

  • Pro ještě výraznější citronovou chuť přidejte do těsta pár kapek přírodního citronového aroma.
  • Pokud chcete bohatší texturu, můžete přimíchat hrst nasekaných vlašských ořechů.
  • Místo hladké mouky můžete použít špaldovou mouku, aby byla babeta výživnější.
  • Na ozdobu můžete přidat citronovou polevu nebo bílou čokoládovou polevu.

 

Zdroje: AkcniCeny.cz, recepty

Mohlo by Vás zajímat

Nadýchaný makovec s citronovou polevou: Sladká klasika v nejlepší verzi

Milujete tradiční moučníky? Nadýchaný makovec s citronovou polevou je tím pravým! Tento recept spojuje jemnost mletého máku s osvěžující chutí citronu. Vyzkoušejte tuto lahodnou variantu a připravte si dokonale vláčný dezert, který si zamiluje celá rodina.

Něco sladkého ke kávě: Recept na nadýchanou citronovou babetu s polevou

Když se řekne "citronová babeta", určitě se vám vybaví představa nadýchaného, osvěžujícího dezertu, který dokonale pasuje ke kávě. Tento tradiční recept je známý po celém světě. Citronová babeta je oblíbená pro svou lehkost, svěžest a jednoduchost přípravy.

Kinder Bueno ve skleničce: Sladká fantazie za pár minut

Milujete jemnou chuť Kinder Bueno? Pak si určitě zamilujete tento jednoduchý a neodolatelný dezert, který připravíte během pár minut – Kinder Bueno ve skleničce. Perfektní volba pro rychlé pohoštění i sladkou odměnu pro sebe!

3 rychlé recepty s jahodami do 10 minut: Osvěžení, které si zamilujete

Léto je za dveřmi a s ním přichází i sezóna sladkých jahod. Využijte je naplno s těmito třemi jednoduchými recepty, které připravíte za pár minut. Ideální na snídani, lehkou svačinu nebo rychlý dezert.

Tvarohový beránek jako od babičky: Vláčný recept, který vždycky vyjde

Chcete letos upéct velikonočního beránka, který bude vláčný, jemný a vydrží dlouho čerstvý? Zkuste tradiční recept na tvarohového beránka, jaký pekly naše babičky. Těsto s tvarohem je skvělé nejen svou chutí, ale i jednoduchostí přípravy – a výsledek? Naprosto neodolatelný!

Jak na piškotové těsto aby nespadlo a neprasklo? Známe triky, jak ho zachránit

Piškotové těsto křehké, nadýchané, a přitom tak náročné na přípravu. Stačí jediná chyba a výsledek spadne, praskne nebo zůstane uvnitř syrový. V článku se podíváme na důvody, proč se to děje, a hlavně na triky, jak tomu předejít. Přidáme i recept krok za krokem a praktické rady, jak zachránit pokažený piškot.

Hrníčkový recept na kefírovou buchtu, která dokáže zpříjemnit každý den

Hledáte jednoduchý, ale neodolatelně chutný recept, který osvěží vaše odpoledne u kávy nebo čaje? Kefírová buchta na plech je odpovědí na vaše kulinářské přání. Tento hrníčkový recept nejenže přináší pohodlí snadné přípravy, ale zaručuje i vynikající výsledek, kterým potěšíte nejen sebe, ale i vaše blízké.

Zapomeňte na složité zákusky: Větrník na plech je rychlý a famózní

Milujete větrník, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni s odpalovaným těstem? Pak je větrník na plech přesně pro vás. Spojuje nadýchanou lehkost klasického větrníku s jednoduchostí přípravy, takže si můžete tento lahodný dezert dopřát kdykoliv bez složitého tvoření jednotlivých kousků.

Pevná a perfektní: Jak na tvarohovou náplň, která neteče?

Tvarohová náplň je nepostradatelnou součástí mnoha dezertů a pečiva. Její kvalita a konzistence však mohou být rozhodující pro celkový dojem daného pokrmu. V tomto článku se podíváme na způsoby, jak připravit tvarohovou náplň tak, aby byla pevná a perfektní, aniž by tekla.

Recept na kefírovou bábovku s tvarohem

Kefírová bábovka s tvarohem je vláčná, nadýchaná a jednoduchá na přípravu. Díky kefíru a tvarohu získá dokonale jemnou strukturu a skvělou chuť. Vyzkoušejte tento osvědčený recept, který si zamiluje celá rodina.

Spolupracujeme s: