Vaše poloha:
Nevíte už, co s vajíčky? Vyzkoušejte tyto recepty a budete mile překvapeni
(Foto: canva.com)

05.04.2023

Nevíte už, co s vajíčky? Vyzkoušejte tyto recepty a budete mile překvapeni

Vajíčka jsou v kuchyni skvělým pomocníkem, z kterého lze připravit nekonečné množství jídel. Pokud se vám ale zdá, že už jste vyzkoušeli všechny možné recepty, nezoufejte. Vyzkoušejte jeden z těchto pěti receptů!

 

Omeleta se špenátem a sýrem

 

Ingredience:

 

Postup:

V míse rozklepněte vajíčka a smíchejte je s nasekaným špenátem, sýrem, solí a pepřem. Rozehřejte máslo nebo olej na pánvi a nalijte směs s vajíčky. Pečte omeletu na středním plameni, dokud není zespodu zlatavá a zbytek vajíčka ztuhne. Poté ji můžete složit napůl a podávat.

 

Vejce Benedict

 

Ingredience:

 

Postup:

Uvařte 2 vajíčka natvrdo, oloupejte je a připravte si máslový žloutek. V pánvi opečte anglické muffiny, přidejte na ně plátky šunky a špenát. Na jiné pánvi rozpusťte máslo a pošlehejte žloutky s octem, vodou, solí a pepřem. Hotové žloutky naskládejte na anglický muffin s plátkem šunky a špenátem.

 

(Foto: canva.com)

 

Vaječná roláda s lososem

 

Ingredience:

 

Postup:

Vajíčka rozklepněte do mísy a smíchejte s zakysanou smetanou, solí a pepřem. Tuto směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10-15 minut, dokud směs neztuhne. Na cibulce osmažte lososa a nakrájejte na kousky. Hotovou vaječnou roládu vytáhněte z trouby, nanesete na ni lososa a cibuli a zamotejte ji do rolády.

 

Španělská tortilla s bramborami

 

Ingredience:

 

Postup:

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli a papriku nakrájejte na drobné kousky. Rozehřejte olivový olej na pánvi a osmahněte na něm brambory, cibuli a papriku. V míse rozklepněte vajíčka a smíchejte je s osmaženými ingrediencemi, solí a pepřem. Nalijte směs na pánvi a pečte na středním plameni asi 5-10 minut, dokud neztuhne. Poté španělskou tortillu můžete podávat teplou nebo studenou.

 

(Foto: canva.com)

 

Vejce s avokádem

 

Ingredience:

 

Postup:

Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej. Uprostřed plátků chleba vykrojte kolečko pomocí sklenice. Plátky chleba opékejte na pánvi z obou stran. Poté do díry v chlebu rozklepněte vajíčko a pečte ho na středním plameni asi 2-3 minuty. Avokádo rozkrájejte na poloviny, vyjměte jádra a nakrájejte na plátky. Hotový chlebíček s vajíčkem položte na talíř a přidejte plátky avokáda. Osolte a opepřete podle chuti.

 

Vejce v akci

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Moravská uzená polévka s vejci a smetanou: Poctivý recept z velikonoční tradice

Tradiční recept z jižní Moravy, který vás zahřeje na duši i na těle. Hustá polévka z uzeného masa, vajec a česneku je ideální nejen na Velikonoce, ale kdykoliv máte chuť na něco výživného a chutného.

Tvarohový beránek jako od babičky: Vláčný recept, který vždycky vyjde

Chcete letos upéct velikonočního beránka, který bude vláčný, jemný a vydrží dlouho čerstvý? Zkuste tradiční recept na tvarohového beránka, jaký pekly naše babičky. Těsto s tvarohem je skvělé nejen svou chutí, ale i jednoduchostí přípravy – a výsledek? Naprosto neodolatelný!

Recept na velikonoční muffiny, které upečete dřív, než řeknete „Hody, hody, doprovody“

Velikonoce nejsou jen o mazanci a beránkovi. Pokud chcete udělat radost koledníkům nebo potěšit děti něčím barevným a rychlým, velikonoční muffiny jsou skvělou volbou. Jsou jednoduché na přípravu, krásné na pohled a chutnají výborně i bez složitého zdobení.

Velikonoční hit za pár minut: Plněná vajíčka, která zmizí ze stolu jako první

Hledáte rychlý a chutný velikonoční recept, který nadchne hosty i rodinu? Vyzkoušejte plněná vajíčka – klasiku, která nikdy nezklame. Stačí pár surovin a deset minut času!

Proč nemýt vajíčka? Tohle dělá většina lidí špatně a ani o tom neví

Mnoho lidí dělá při manipulaci s vejci zásadní chybu, a to myjí vajec hned po přinesení domů. Přestože se to může zdát hygienické, ve skutečnosti tím můžete ohrozit své zdraví. Existuje totiž důležitý důvod, proč nemýt vajíčka před skladováním.

Řecké velikonoční pletenky s vůní pomeranče: Nadýchané a sladké jako od babičky

Řekové si Velikonoce neumí představit bez sladkých copánků z kynutého těsta – tzv. „tsoureki“. Toto tradiční pečivo je voňavé po pomeranči a vanilce, krásně měkké a chutná skvěle i několik dní po upečení. Naučte se, jak si ho připravit doma podle jednoduchého receptu.

Pět originálních receptů na velikonoční nádivku, které oživí Velikonoce

Velikonoce se neobejdou bez poctivé nádivky. Zapomeňte ale letos na tu klasickou a inspirujte se pěti originálními recepty, které dodají vašemu svátečnímu stolu nový šmrnc. Ať už dáváte přednost tradičnímu masu, lehčí variantě se zeleninou nebo bylinkové nádivce, zaručeně si vyberete. Objevte chutě, které oživí vaše Velikonoce.

Recept na pučálku: Velikonoční pochoutka, kterou znaly už naše prababičky

Jednoduchá, ale výživná, voňavá i tradiční. Pučálka pokrm z naklíčeného hrachu patří k těm receptům, které v sobě nesou kus české historie. Připravovala se v době půstu, na Zelený čtvrtek, a své místo si nachází i dnes, kdy hledáme návrat k přirozenému stravování.

Recept na velikonoční jidáše: Překvapte rodinu dokonalým pečivem podle staré tradice

Velikonoční jidáše patří mezi tradiční velikonoční pečivo, které se peče na Škaredou středu a jí se na Zelený čtvrtek. Jejich stočený tvar připomíná provaz Jidáše Iškariotského. Připravte si je doma podle ověřeného receptu, který provoní celou domácnost a potěší každého milovníka velikonočních tradic.

Nejrychlejší velikonoční dezert: Brownies s čokoládovými vajíčky bez stresu

Hledáte jednoduchý, ale efektní velikonoční moučník, který zvládnete i na poslední chvíli? Tahle vláčná brownies s barevnými čokoládovými vajíčky zvládne upéct každý – a zaručeně zmizí ze stolu dřív, než stihnou vychladnout.

Spolupracujeme s: