Vaše poloha:
Osvědčené triky, jak zachránit přesolené jídlo!
(Foto: canva.com)
Osvědčené triky, jak zachránit přesolené jídlo!
(Foto: canva.com)

25.02.2022

Osvědčené triky, jak zachránit přesolené jídlo!

Přehnali jste to se solí při přípravě jídel? Máme pro Vás pár triků, jak zachránit Váš pokrm!

 

Při přípravě oběda se často stane, že jsme to se solí přehnali. Co můžeme v takovém případě dělat? Žádný strach, chybu mohou udělat i ti nejzkušenější kuchaři a přebytečnou sůl lze zamaskovat různými triky. Přidejte přísady, které sůl trochu zneutralizují a pokrm pravidelně ochutnávejte, abyste to nepřehnali i s ostatními přísadami.

 

(Foto: canva.com)

 

Pokud nevíte, jak zachránit slaný pokrm, zde je několik účinných triků, jak se zbavit soli v jídle, které jistě přinesou výsledky:

 

Voda

 

Pokud je polévka přesolená, tak stačí do polévky přidat vodu a znovu nechat vařit. Do guláše je dobré přidat trochu mouky pro zahuštění.

 

Citronová šťáva nebo ocet

 

S neutralizací soli může pomoci citronová šťáva nebo vinný ocet, jen pozor, abyste to s množstvím nepřehnali. Citronová šťáva se skvěle hodí pokud jsme přesolili rybu nebo pečené brambory.

 

Brambory

 

Přidáním škrobovitých potravin zjemníte slanou a převařenou chuť polévek a dušených pokrmů.

 

Smetana

 

Připravili jste kuře v omáčce, kterou jste bohužel přesolili? Přidejte lžičku zakysané smetany nebo smetany na vaření. Ta zachrání přesolenou omáčku, ale také dodá pokrmu jinou chuť.

 

Cukr

 

Zkuste vyvážit chutě lžičkou cukru. Zamíchejte a vyzkoušejte, zda jste se zbavili přebytečné soli.

 

Jablko

 

Do hrnce vložíme jablko nakrájené na čtvrtky, vaříme při mírné teplotě asi 10 minut, poté vyjmeme z polévky. Slaná chuť by měla být neutralizována.

 

(Foto: canva.com)

 

Mohlo by Vás zajímat

Mýt, nebo nemýt? Tyhle potraviny nikdy nemyjte, pokud nechcete mít problém

Mytí potravin je považováno za základ hygieny, ale ne všechno, co jíme, by mělo projít vodou. Některé potraviny mohou být při nesprávné manipulaci zdrojem nebezpečných bakterií nebo dokonce ztrácet svou chuť a kvalitu. Víte, které potraviny nikdy nemýt?

Chcete si uvařit těstoviny a nevíte jaké si zvolit? Nevadí, máme tu pro vás seznam všech druhů!

Těstoviny jsou dnes nezbytnou součástí většiny kuchyní po celém světě. Ať už si první představíme levný a rychlí pokrm ze studentských let, či tradiční italskou specialitu, většina z nás je má na talíři celkem pravidelně. Dnes si povíme o těstovinách pár zajímavostí a zorientujeme se v možných variantách a složení.

Jak vážit bez váhy? Triky jak si umět poradit při vaření a pečení v kuchyni

Asi každý se setkal s tím, že se pustil do vaření nebo pečení a najednou si uvědomil, že si musí odměřit určité množství ingrediencí. Jenže doma nemáte žádnou kuchyňskou váhu. To rozhodně není žádný problém, protože existují metody, které vám nahradí váhu a ulehčí práci v kuchyni.

S pokličkou nebo bez? Překvapivá pravda o vaření vývaru

Vaření vývaru se může zdát jako jednoduchá záležitost, ale otázka, zda hrnec přikrýt pokličkou nebo ne, rozděluje kuchaře na dva tábory. Ovlivňuje totiž nejen chuť, ale i čirost a výživovou hodnotu výsledného vývaru. Jaký přístup tedy zvolit, aby byl váš vývar dokonalý?

Lékaři varují: Příliš mnoho hrášku může způsobit potíže, o kterých se nemluví

Hrášek je plný bílkovin, vlákniny a vitaminů. Pokud ho ale jíte denně a ve velkých porcích, může způsobit nadýmání, kolísání trávení nebo u citlivých osob zhoršit potíže s kyselinou močovou. Jak z něj vytěžit maximum a zároveň se vyhnout nežádoucím účinkům?

Zapomeňte na zdlouhavé kynutí: tohle univerzální těsto zvládnete během chvilky (a bez droždí)

Chcete rychlé, vláčné a skvěle tvarovatelné těsto, které zvládnete připravit za pár minut a bez čekání na kynutí? Přinášíme osvědčený postup s kapkou octa, který zjemní lepek a dá těstu pružnost i křehkost. Ideální na slané i sladké pečivo, taštičky, šátečky, pizzu „na tenko“ i rychlé štrúdly.

Jak se vyhnout potravinovým onemocněním během letních měsíců

Teploty stoupají a lidé začínají trávit více času venku s jídlem, je důležité zajistit, aby vaše potraviny zůstaly bezpečné ke konzumaci. Připravili jsme klíčové tipy, jak se vyhnout onemocněním způsobeným potravinami během léta.

Skrytá rizika náhražky cukru xylitolu pro zdraví srdce

Ztráta hmotnosti je jedním z nejlepších způsobů, jak snížit riziko srdečních chorob, a omezení cukru může k tomu výrazně přispět. Sladidla, která napodobují chuť cukru s menším nebo žádným obsahem kalorií, však mohou naopak zvyšovat riziko srdečních příhod. Nový výzkum naznačuje, že populární náhražka cukru xylitol může být spojena s vyšším rizikem srdečních problémů.

Vinná sůl jako netradiční koření: Hodí se k masu, do omáček i do dezertů

Vinná sůl je tajnou ingrediencí, kterou si oblíbili gurmáni i milovníci domácího vaření. Její jemně nakyslá chuť vynikne nejen u masa, ale překvapivě i v sladkých dezertech. Přitom si ji můžete snadno připravit doma, ušetřit a mít po ruce po celý rok.

Superpotraviny a hormony: Co skutečně funguje pro hormonální rovnováhu?

Strava může mít významný vliv na hormonální rovnováhu těla. Klíčové jsou potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny, fytoestrogeny a důležité vitamíny, které podporují zdraví hormonů. Existují však i rozšířené mýty týkající se takzvaných superpotravin, které je dobré rozpoznat. Důležitou roli hraje také celkový životní styl, včetně správného stravování, pohybu, kvalitního spánku a zvládání stresu, pro udržení hormonální rovnováhy.

Spolupracujeme s: