Při přípravě oběda se často stane, že jsme to se solí přehnali. Co můžeme v takovém případě dělat? Žádný strach, chybu mohou udělat i ti nejzkušenější kuchaři a přebytečnou sůl lze zamaskovat různými triky. Přidejte přísady, které sůl trochu zneutralizují a pokrm pravidelně ochutnávejte, abyste to nepřehnali i s ostatními přísadami.

Pokud nevíte, jak zachránit slaný pokrm, zde je několik účinných triků, jak se zbavit soli v jídle, které jistě přinesou výsledky:
Voda
Pokud je polévka přesolená, tak stačí do polévky přidat vodu a znovu nechat vařit. Do guláše je dobré přidat trochu mouky pro zahuštění.
Citronová šťáva nebo ocet
S neutralizací soli může pomoci citronová šťáva nebo vinný ocet, jen pozor, abyste to s množstvím nepřehnali. Citronová šťáva se skvěle hodí pokud jsme přesolili rybu nebo pečené brambory.
Brambory
Přidáním škrobovitých potravin zjemníte slanou a převařenou chuť polévek a dušených pokrmů.
Smetana
Připravili jste kuře v omáčce, kterou jste bohužel přesolili? Přidejte lžičku zakysané smetany nebo smetany na vaření. Ta zachrání přesolenou omáčku, ale také dodá pokrmu jinou chuť.
Cukr
Zkuste vyvážit chutě lžičkou cukru. Zamíchejte a vyzkoušejte, zda jste se zbavili přebytečné soli.
Jablko
Do hrnce vložíme jablko nakrájené na čtvrtky, vaříme při mírné teplotě asi 10 minut, poté vyjmeme z polévky. Slaná chuť by měla být neutralizována.
